I Stockholm pågår just nu årets hotell-, restaurang- & turismmässa, GastroNord och Vinordic. Årets upplaga är fräsch och modern med bra och blandat utbud.
De två första dagarna lever mässan som fackmässa, med inbjudna branschmänniskor. Idag onsdag håller mässan öppet för allmänheten och har du tid och möjlighet, ta pendeltåget från Stockholm C till Älvsjö och strosa runt bland fast-food, hotellsängar, tävlingar, ölpumpar, diskmaskiner och en och annan restaurangkändis.
Mässan är stor. GastroNord rymmer tre hallar och Vinordic en. Bland alla säljare och smakprover är tävlingarna, seminarierna och framträdanden det som lockar mest. Årets diskare, Veteran-SM, kändiskockar, drinkshow och sushiskola gör att man lätt kan spendera en hel dag och lite till på mässan.

Torsdag
Idag kl 12.00-12.40 och 14.00-14.40 kan vi titta på svenska restaurangbranschens utveckling och trender. Hur ser branschen ut idag vad gäller struktur, aktörer, tillväxt och trender? Vad kan vi förvänta oss av framtiden? Plats: Scenen i Eatertainment, Hall A.

12.15-13.00 Azienda Agricola Bethel (Sicilien) Avsmakning av marmelad gjord på apelsin, citron, clementiner, mandariner, kaktusfikon; crême av torkade tomater i olja; körsbärstomater i olja; crême av gröna oliver i olja. Plats: Seminarierum C17:20 i den italienska paviljongen på Vinordic.

15.00-15.40 Interaktiv utbildning - är det något för restaurangbranschen? Nya tider föder nya utbildningsformer. Datorstödda, interaktiva utbildningar kan vara ett nytt alternativ i vår bransch. Fördelar, nackdelar och möjligheter belyses. Plats: Scenen i Eatertainment, Hall A.

14.15-15.00 Demetra Ceres. Avsmakning av typiska sicilianska produkter. Plats: Seminarierum C17:20 i den italienska paviljongen på Vinordic.

15.15-16.00 Vigne Fantin Noda'r (Friuli) Avsmakning av företagets viner: vitt, rött, Pinot Grigio, Sauvignon. Plats: Seminarierum C17:20 i den italienska paviljongen på Vinordic.

Maria Dahlquist
2000-09-13