
Pepparkaks- och gorgonzolarulle
24 små pepparkakor
150 g gorgonzola
Stöt pepparkakorna i en mortel. Forma osten till en rulle och rulla den i pepparkakssmulorna. Låt den ligga kallt en stund och skär den sedan i skivor!
Kanderade nötter och mandel
1 dl skållad, skalad sötmandel
1 påse pekannötter 70 g
1 dl valnötter
1 1/2 msk strösocker
1 tsk pressad citronsaft
1-1 1/2 tsk smör
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg mandel och nötter på en plåt med bakplåtspaper. Rosta dem i ugnen ca 10 minuter. Smält socker och citronsaft i en stekpanna. Lägg i mandel och nötter när sockret är gyllenbrunt. Vänd runt dem tills de är helt täckta och det börjar knäppa lite. Rör i smöret och vänd runt. Smöret gör att det går lättare att lossa mandel och nötter från varandra. Låt dem svalna på bakplåtspapper.
Maria Dahlquist
2004-11-25