Dags att ladda, nu är picknicktiderna här! Dessutom vill man ju gärna ha lättlagad men god mat hemma till lunchen på terassen, i trädgården eller på balkongen.

Kycklingfajitas
4 portioner
2 msk olja
1 rödlök, i klyftor
2 vitlöksklyftor, pressade
1 röd och 1 gul paprika, strimlade
ca 225 gr benfri kyckling, skuren i strimlor
8 vetetortillas
gräddfil
salsasås
finhackad schalottenlök

Värm oljan i en panna och stek löken, vitlöken och paprikan i 5 min. Tillsätt kyckling och låt allt steka i 6 minuter eller tills det är färdigt. Värm tortillabröden i ugnen och fyll dem sedan med gräddfil och salsa. Toppa med kycklingblandningen och lök och rulla eller vik ihop. Om man önskar lite mer sting i smaken, använd lite Mexikansk kryddblandning eller chillipulver på kycklingblandningen.

Pastasallad med chilimarinad
4 personer
Kokt pasta ca 400 gr
40 skalade räkor
1/2 zucchini
1 rödlök
Chilimarinad:
1 dl chilisås
1 msk soya
1/2 tsk olivolja
1 dl sötsur chilisås
1 tsk hackad paprika
2 tsk cayennepeppar
2 tsk svartpeppar
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk HP-sås

Blanda samman ingredienserna till chilimarinaden. Lägg räkor, skivad zucchini och rödlök i marinaden. Låt stå ett par timmar. Blanda såsen väl med pastan.

Maria Dahlquist
2001-06-11