En av de mest ansedda vin- och sprittävlingarna i världen går av stapeln i London varje år. Svenska Vin och Sprit erövrade i år tretton medaljer i milleniets första tävling. Ett stort bevis på att man håller en jämn och hög kvalitet på produkterna.

Fem guldmedaljer, tre silver och fem brons
Plymouth Gin Navy Strength, som Vin & Sprit förvärvade tidigare i år kammade hem guld. De andra guldmedaljörerna är Star Dry Gin och Vermouthen Marezzo Rosso och akvaviten Gammal NorrlandsAkvavit och O.P. Silver tilldeledes Skåne Akvavit och Läckö Slottsaquavit. Standard Selection, Nyköpingsbrännvin och Bäska Droppar är några av bronsmedaljörerna.
Vid tävlingen blintestaroch betygssätter juryn en mängd alkoholprodukter efter bestämda kriterier. Alla produkterna genomgår också en kemisk analys. Vin- och sprittillverkare från ett 40-tal länder deltar med cirka 2000 produkter.
Alkoholen är en del av vår kultur, som Vin & Sprit för vidare i kombination med ett stort mått av nytänkande.

Midsommarsnapsen
Välj någon av medaljsnapsarna för din midsommarsnaps. Plocka vackra blommor och lägg i en avsköljd, tom mjölkkartong. Fyll i lite kallt vatten och ställ ner din snapsflaska däri. Ställ i frysen några timmar. Tag ut flaskan ur kartongen , men behåll isblocket på. Så har du garanterat kall snaps, dessutom med vackra blommor utanpå, till sillen!

Margareta Schildt-Landgren
2000-05-22