I vår monter på Det Goda Köket på Älvsjömässan gör Jörgen succé med den allra godaste fisksoppan. Här är det eftertraktade receptet!

Jörgens fisksoppa
Vit fisk och lax
Olivolja
Rotfrukter; rotselleri, palsternacka, morötter och fänkål
Finkrossade tomater med basilika
Fiskbuljongtärning
Matlagningsvin
Vatten
Fiskars kryddmix och cayennepeppar
salt

Ansa och skär rotfrukterna i tärningar. Värm olja i en stor kastrull. Tillsätt rotfrukterna och fräs dem mjuka. Behåll locket på hela tiden så att smakerna stannar i grytan. När rotfrukterna börjar mjukna, tillsätt buljongtärningen, vatten, matlagningsvin och de krossade tomaterna. Låt det koka ihop en stund och krydda. Stäng av plattan och lägg i fisken och låt det stå tills fisken fått fin färg. Servera med lantbröd och en klick aioli!

Maria Dahlquist
2000-11-10