Oj, vad folk njöt i vår monter! På Det Goda Köket i Älvsjö i helgen smakade Jörgens hummersoppa ljuvligt och här kommer receptet! Givetvis också en bild på jättehummern!

Jörgens hummersoppa
Börja med fonden. Rosta skalen i ugnen. Koka av dem i saltat vatten och en skvätt vitt torrt vin i ca 20 minuter, sila av den och reducera tills hälften återstår. Gör en redning på smör, mjöl, tomatpuré och paprikapulver och låt den svettas i en panna tills mjölsmaken försvunnit. Tillsätt fonden och generöst med grädde. Krydda med cayennepeppar och salt. Låt sjuda en stund. Soppan är god slät men du kan också tillsätta en skvätt cognac utrörd i lättvispad grädde, finhackad paprika och hummerkött om önskas.


Hummern vägde ca 5 kilo och bedömdes vara ca 65 år gammal!

Maria Dahlquist
2000-11-12