Nu är det hög tid att förbereda snapsen. Att göra sin egen är inte svårt och man kan variera den i all oändlighet. Här får du recept på riktigt juliga snapsar, vad sägs om Pepparkakssnaps?!

Pepparkakssnaps
Pepparkakssnapsen smakar inte direkt pepparkaka, som tur är. Men de kryddor som ger smak åt brännvinet är desamma som ingår i pepparkakor. Lägg 3 sockerbitar, en liten bit pomeransskal, åtta hela kardemummakärnor, en kanelstång och en liten bit torkad ingefära i en glasflaska eller burk. Häll på en halvflaska valfri vodka. Sätt på ett lock och skaka tills sockret löst sig. Låt stå i 2 dagar. Ta bort ingefäran, kanelen och pomeransbiten.

Chilisnaps
Tvätta en hel chili. Lägg den i en halvflaska (350 ml) valfritt okryddat brännvin. Låt stå i rumstemperatur i 3-4 dagar. Står det längre börjar brännvinet bli outhärdligt starkt.

Matklubben
20051215