Att smaksätta kaffet är den nya trenden, utan alkohol givetvis. Kaffebarerna ploppar upp i varenda hörna, överallt dricker människor alla möjliga kaffevarianter ur glas med en servett snyggt virad runt om.

Mintkaffe
1 dl espresso (eller väldigt starkt kaffe)
2 After Eight plattor
1 11/2 dl lättmjölk
Lägg mintplattorna i glaset. Häll på det heta kaffet och rör om tills plattorna löst sig. Fyll upp med den lite skummiga mjölken. Lättmjölk skummar bäst.

Smaksatt kaffe
1 krm mald kanel eller kardemumma
1/2 dl starkt kaffe
Blanda kanelen med kaffet i bryggtratten och brygg som vanligt!

Tänk på att kaffe är färskvara och dess aromämnen kan lätt försvinna ut i luften. Kaffe bör skyddas mot höga temperaturer, ljus och fukt. Låt alltid kaffet ligga kvar i sin förpackning men lägg gärna förpackningen i en vackrare burk. Kaffe håller längre i kylskåp än i rumstemperatur.

Maria Dahlquist
2000-09-09