Jag tycker alltid det är gott med soppor. Man blir så där lagom mätt. En kall soppa på sommaren är avsvalkande och uppfriskande. Passa på att göra soppor nu när det flödar av goda smaker och färger på torget!

Gazpacho
1/4 gurka
4 dl kall grönsaksbuljong
1 grön paprika
1/4 buljong
2 tomater
2 hackade vitlöksklyftor
10 stora basilikablad
1 msk hackad persilja
2 msk olivolja
gourmetsalt , svartpeppar, tabasco

Mixa alla ingredienser i en matberedare. Ställ Gazpachon kallt och låt den helst stå några timmar, gärna ett dygn. Smaka av med kryddor och servera med olivoljestekta crutonger.

Kall yoghurtsoppa
1 liter mild naturell yoghurt
1 dl vatten
2 äggulor
1 skalad fint tärnad gurka
2 pressade vitlöksklyftor
Hackad persilja
10 rädisor i skivor

Blanda ut vattnet i yoghurten. Rör ner gurka och vitlök, strö sist över rädisor och persilja, servera soppan kall.

Maria Dahlquist
2000-06-27