Egentligen en enkel rätt, men den smakar härligt. Denna korvrätt innehåller potatis, champinjoner, paprikor och korv - här wienerkorv som är lagad på kalv och fläskkött. Servera med lite grönsallad.


Ingredienser:
2 lökar
8 korvar tex. wienerkorvar
3/4 kg kokt, kall potatis
250 g champinjoner
1 röd paprika
20 g smör
1 tsk. paprikapulver
2 dl mjölk
140 g tomatpuré
salt och peppar
1 dl vispgrädde
1 knippe gräslök

Tillbehör:
sallad


Tillagning:
Hacka löken och skär korv och potatis i bitar, och skär varje champinjon i 4 delar. Skär paprikan i tärningar.
Bryn smöret i en tjockbottnad kastrull och fräs löken blank. Tillsätt korv, champinjoner, paprika och paprikapulver och stek i 2 min.
Tillsätt potatis, tomatpuré och mjölk och rör försiktigt. Koka rätten ca. 5 min., tillsätt grädden och koka ytterligare 5 min.
Smaksätt med salt, peppar och klippt gräslök. Servera korvrätten med lite grönsallad.

Henrik
2005-10-11