En höstklassiker döljer sig under detta spröda lock av bröd och ost. Fantastisk vardagsmat.


Ingredienser:
600 g lök
20 g smör
1 msk. vetemjöl
1 1/2 liter hönsbuljong
2 dl vitt vin
1/2 dl armangac eller cognac
salt och peppar
75 g emmenthaler
50 g roquefort
4 skivor vitt bröd

Tillagning:
Skär löken i skivor och stek i smöret tills de är mjuka och blanka. Strö över mjölet och rör noggrant. Koka en liten stund.
Tillsätt buljong och vitt vin och koka soppan i 20 min. Tillsätt armangac/cognac och smaksätt med salt och peppar.
Fördela soppan i 4 skålar och lägg en skiva bröd i varje. Fördela riven emmenthaler och smulad roquefort över brödet.
Grilla soppan i ugnen i ca. 5 min., tills osten har smält. Servera soppan genast.

Henrik
2005-10-17