Förhoppningsvis är grillsäsongen långt ifrån slut. Här kommer ett par tips på goda marinader!

Chermoulamarinad
Chermoula ären kryddstark marinad från Marocko med koriander och pesilja, utmärkt till marulk som är fast nog att för att behålla formen samtidigt som den tar åt sig hela aromen.

1 knippe koriander
1 knippe persilja
2 vitlöksklyftor
1 tsk malen spiskummin
1 tsk paprika pulver
saften av 2 citroner
rivna skalet av 1 citron
2 msk olivolja

Hacka tillsammans örtkryddorna. Lägg dem i en skål och blanda i vitlök, spiskummin, paprikan, citronsaften och det rivna citronskalet och rör till sist i olivoljan.

Grillmarinad
2 vitlöksklyftor
1 tsk curry
1 tsk paprikapulver
1 tsk koriander
1/2 tsk timjan
1/2 tsk svartpeppar
1/2 msk pressad citron
3 msk olivolja

Hacka vitlök och blanda med övriga ingredienser. Låt stå en halvtimme före marinering.

Maria Dahlquist
2000-08-06