Mat smakar så väldigt gott utomhus. Visst smakar det extra bra när man åkt skidor några timmar, då är man verkligen hungrig. Förbered kvällen före, gör klart på morgonen och ta med ut i backen!

Enchiladas
Sås:
1 burk krossade tomater
2 tsk paprikapulver
1,5 krm cayennepeppar
1-2 pressade vitlöksklyftor
1 dl ketchup
1/2 tsk salt
Fyllning:
olivolja till stekning
500-600 gr nötfärs
1,2 dl vatten
172 köttbuljongtärning
1 tsk oregano
1 tsk chilipulver
8 vetetortillas
3-4 dl riven ost (stark tex cheddar)

Rör ihop samtliga ingredienser till såsen. Ställ den övertäckt i kylskåpet i några timmar. Värm olivoljan i en stor stekpanna, bryn köttet. Tillsätt vatten, buljong, oregano & chilipulver. Låt den koka ihop tills färsen nästan kokat torrt. Sätt ugnen på 225°. Fördela färsen på de 8 tortillasbröden. Rulla ihop dem så att skarven hamner nedåt i en smord ugnsfast form. Häll över såsen och strö över osten och gratinera i 10-15 minuter. Svep in dem i aluminiumfolie och tag med servetter!
Du kan förbereda rullarna dagen före, gör klart dem med kött & förbered såsen. Häll på sås & ost precis innan det ska in i ugnen.

Tortilla med het kyckling
1 paket tortillas, ca 20 cm i diameter
1/2 grillad kyckling
200 g färska champinjoner
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
1 dl salsasås
500 g keso naturell
riven ost

Ta bort skinn och ben och dela kycklingen i mindre bitar.Ansa och skiva svampen. Skala och finhacka löken och fr's den och svamp i lite matfett tills all vätska har kokat in. Blanda samman kycklingköttet med lök och svampen, pressad vitlök, salsasås och keso. Fördela blandningen på 8 tortillas. Rulla ihop och lägg dem med skarven nedåt i eldfast form. Strö över osten och gratinera mitt i ugnen ca 8-10 minuter. Svep in i aluminuimfolie! hett och gott i backen!

Matklubben
2004-02-11