
Enchiladas
Sås:
1 burk krossade tomater
2 tsk paprikapulver
1,5 krm cayennepeppar
1-2 pressade vitlöksklyftor
1 dl ketchup
1/2 tsk salt
Fyllning:
olivolja till stekning
500-600 gr nötfärs
1,2 dl vatten
172 köttbuljongtärning
1 tsk oregano
1 tsk chilipulver
8 vetetortillas
3-4 dl riven ost (stark tex cheddar)
Rör ihop samtliga ingredienser till såsen. Ställ den övertäckt i kylskåpet i några timmar. Värm olivoljan i en stor stekpanna, bryn köttet. Tillsätt vatten, buljong, oregano & chilipulver. Låt den koka ihop tills färsen nästan kokat torrt. Sätt ugnen på 225°. Fördela färsen på de 8 tortillasbröden. Rulla ihop dem så att skarven hamner nedåt i en smord ugnsfast form. Häll över såsen och strö över osten och gratinera i 10-15 minuter. Svep in dem i aluminiumfolie och tag med servetter!
Du kan förbereda rullarna dagen före, gör klart dem med kött & förbered såsen. Häll på sås & ost precis innan det ska in i ugnen.
Tortilla med het kyckling
1 paket tortillas, ca 20 cm i diameter
1/2 grillad kyckling
200 g färska champinjoner
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
1 dl salsasås
500 g keso naturell
riven ost
Ta bort skinn och ben och dela kycklingen i mindre bitar.Ansa och skiva svampen. Skala och finhacka löken och fr's den och svamp i lite matfett tills all vätska har kokat in. Blanda samman kycklingköttet med lök och svampen, pressad vitlök, salsasås och keso. Fördela blandningen på 8 tortillas. Rulla ihop och lägg dem med skarven nedåt i eldfast form. Strö över osten och gratinera mitt i ugnen ca 8-10 minuter. Svep in i aluminuimfolie! hett och gott i backen!
Matklubben
2004-02-11