Det tar på krafterna att fylla år, puh vilken helg! Men en massa god mat blev det.

I fredags åt jag lunch med föräldrarna på Thotts, SAS Radissons restaurang i Malmö. Restaurangschefen Magnus Lindgren bjöd på Roederer, demi-sec champagnen. Den skulle man kunna leva på! Förrätten – varma fikon med parmaskinka & gorgonzola, är så enkel att det är löjligt men verkligen att rekommendera. Det är så mat ska vara enligt min filosofi – enkel och underbar utan krusiduller! Gös med skirat smör till varmrätt var gott även det. Däremellan skämde Magnus bort oss med allehanda godsaker, ljummen vit chokladsoppa med rabarberpaj fungerade alldeles utmärkt…

After Work i Malmö betyder för många St Gertrud, så även för oss. Härliga 80-talshits, gratis plockbuffé samt en stor utegård lockar många veckotrötta, fredagsglada människor. Men med otroligt dålig barservice, man drar sig för att börja köa och med det tempot kan det inte bli mycket klirr i kassan.

C & G är ett utmärkt ”mellanställe”. Det är där man tar en god drink mellan middagen och dansen så att säga… Ett mingelställe som drar blandad bratpublik i olika skepnader. För mycket folk är ett vanligt fenomen, så också på Skeppsbron 2. Det är stans trevligaste restauranglokal som nattetid förvandlas till nattklubb. Mycket plats både inom. & utehus men ändå blir det tråkigt smockfullt vilket man naturligtvis får gratulera ägarna till.

Efter detta avslutar man naturligtvis helgen på Mello Yello på Lilla Torg, deras hemlagade hamburgare för 129 kr med coleslaw, pommes & sallad är ett riktigt bra kap, den går alltid hem! Av någon anledning verkar personalen där alltid fullständigt obalanserade på söndagarna, vilket oftast roar samtliga gäster…

Maria Dahlquist