Denna härligt gröna, nyttiga grönsak är fylld med antioxidanter och klassas som en av de rikaste på vitaminer och boost för vår kropp. Den är rik på folat, kalium,vitamin A,C,E och K och om du äter en liten portion av denna så får du i dig flera dagars behov av vitamin K som behövs för blod och skelett.

Vi pratar självklart om spenat och det är ju inte för intet som Karl Alfred har fått denna vitaminboost som styrketår! Spenat är bra för immunsystemet, högt blodtryck och tros även kunna öka din prestationsförmåga samt vara bra för muskeluppbyggnaden. 

Bladen blir 3–30 centimeter långa och 1–15 centimeter breda, med större blad längre ner på stammen och mindre uppåt, där blommorna finns. Du kan med fördel använda dessa blad i sallader, soppor, grytor, pesto eller varför inte bara äta den som den är. Stuvad spenat är ju också en riktig favorit till stekt fisk. 

Här nedan är några goa recept som vi på matklubben tycker är extra mumsiga! 

Spenatpaj

Spenatsoppa

Spenat och Valnötspasta

Spenatgratäng

Listan kan göras oändlig. Inte bara att spenaten är nyttig utan det finns hur mycket recept somhelst som du kan använda denna grönsak till. 

Smaklig Spis!