Öl i mat!
Jodå, visst kan man laga underbar mat med öl i! En god ale eller porter ger en spännande och fyllig smak och en vacker färg. Från Pripps har vi fått några goda förslag!

Lök- och ostsoppa

Bryn gula och röda lökskivor i smör och lite socker. Sjud med en ale och buljongtärning i 30 minuter. Rosta brödskivor med smör i ugn. Häll på riven ost och grilla. Häll soppan i tallrik, lägg på brödskivor och persilja.

Porterstek

Koka sakta under en timma rostbiff, lök, morötter och rotselleri i porter, köttbuljong och apelsinjuice. Smaksätt med lagerblad, timjan, ingefära och enbär. Låt stå 1/2 timma utan värme. Ta köttet åt sidan och håll varmt. Koka samman spadet, sila, red med smör och mjöl. Tillsätt grädden. Servera köttet med såsen, potatis och grönsaker.

M Dahlquist
04-03-11