Tre guld till Svenska Kocklandslaget! Första deltävlingen, det kalla köket, i OS i matlagning är avgjord och våra svenska kockar plockar hem guld efter guld i den stenhårda konkurrensen! Grattis!

OS pågår för fullt just nu och konkurrensen är stenhård.
- Det är första gången ett svenskt kocklandslag tar tre guld i det kalla köket. Det här är vi värda! Kl. 07.00 i går morse visade vi upp kalla köket för domare, då hade vi arbetat 35 timmar i ett sträck, berättar Gert Klötzke lagledare i det Svenska Kocklandslaget. Vårt tema för OS i kalla köket är Astrid Lindgrens sagofigurer och det blev fantastiskt fint, matkonst på högsta nivå, hela laget har gjort sitt absolut yttersta. Nu vilar vi en dag och laddar för sista deltävlingen, varma köket på onsdag och ser framemot prisutdelningen på torsdag. Just nu känns allt oerhört bra.
Ett trettiotal länder ställer upp i OS där ibland Sydafrika, Canada, Norge, USA, Tyskland, Schweiz, Australien, Egypten, Holland, Irland, Island, Israel, Japan, Malta, Luxemburg, Ryssland, Portugal, Singapore, Slovenien, Skottland, Österrike och Tjeckien. Sverige är en av favoriterna efter att de vann World Cup 1999.
Ett stort grattis till vårt kocklandslag!

Maria Dahlquist
2000-10-24