Pannbiff med lök är en klassisk svensk middagsrätterna. Här med smörstekt champinjon som tillbehör.


Ingredienser:
1/2 kg nötfars
2 msk. vatten
1/2 tsk salt
peppar
3 lökar
40 g smör
125 g champinjoner
3-4 dl buljong
1 msk. maizena
lite kulörsoya
salt och peppar

Tillbehör:
potatis
lite persilja


Tillagning:
Rör köttet med vatten, salt och peppar. Dela det i fyra portioner, och forma en bulle av varje. Platta till dom lite och skär lite på kryss och tvärs med en kniv.
Koka potatisen.
Skär löken i ringar. Bryn hälften av smöret på en stekpanna och stek löken tills den är blank. Lyft av löken från stekpannan och krydda dom med lite salt.
Smält resten av smöret på stark värme och bryn biffarna i ca. 1 min. på varje sida. Sänk till medelvärme och stek biffarna i ca. 5 min. på varje sida. Lyft av biffarna från stekpannan och håll dom varma. Halvera champinjonerna och stek dom i lite smör på stekpannan. Lägg dom åt sidan.
Koka av stekpannan med buljong, red med maizena rört i lite kallt vattnen och tillsätt lite kulörsoya. Smaksätt såsen med salt och peppar.
Servera pannbiffarna med kokt potiatis, lök, champinjoner och sås.

Henrik
2005-10-10