Alla har vi väl någon gång hört att popcorn ska vara det nyttigaste snackset men visste ni att popcorn faktiskt är nyttigare än grönsaker i vissa lägen? 
Popcorn kommer från majs som torkas och som man sedan tar de torkade kärnorna ifrån och poppar i micro eller på spisen. Den nyttigaste delen av själva popcornet och som innehåller mest nyttigheter är just kärnorna som också har de irriterande egenheten att alltid fastna mellan tänderna. 

Popcorn visar sig innehålla fler fibrer och antioxidanter än vad både frukt och grönsaker gör och en forskningsanalys från University of Scranton i USA säger att popcorn är det enda snackset som består av 100 % obearbetat fullkorn. Om du tar en portion av dessa fluffiga små moln så täcker de luckan till 70 % av det dagliga intaget av fullkorn. 

Det man självklart ska tänka på är att inte ha på för mycket salt och och framförallt inte smör. Poppar du popcornen i rapsolja är detta ett hälsosammare alternativ än micropopcorn. 

Nu vill vi dock också påvisa att vi också måste äta frukt och grönsaker då de innehåller massa viktiga och nyttiga vitaminer och näringsämnen som vi behöver för en god hälsa. 

Denna fredag tycker vi på matklubben att ni med gott samvete kan poppa en stor skål med popcorn och mumsa på och här kommer några smarriga popcornrecept för den som vill vara lite onyttigare: