Snorkighet på Stockholms restauranger är inget unikt och det har bekräftats med denna tävling. Därför har Radio Stockholm i år delat ut ett nyinstiftat antipris, Den Mögliga Disktrasan. Vem den gick till?
Den vinnande restaurangen blev "Restaurang J" med lyssnarnas omdöme "allmän spydighet, särbehandling av kändisar och oförmågan att fördela bord på ett rättvist sätt". Om detta säger restaurangens ägare Ralf Tallén som inte tar utnämningen allt för hårt:
- Visst är det tråkigt. Vi har diskuterat det här pårestaurangen och jag tycker synd om personalen som lite oförtjänt får den här kritiken. Av de drygt 200 rösterna som kom in till programmet var det ungefär 20 som hade kommenterat oss. Med 500-600 gäster per dag är det oundvikligt att det är några som blir missnöjda. Att vi särbehandlar just kändisar är också lite missvisande. Visst, vi lägger ner lite extra möda på våra stamgäster, men säg det företag som inte tar hand om trogna kunder."
Att 10% eller var tionde lyssnare, för att poängtera det höga talet, av alla lyssnare nämner just en viss restaurang, då hade man som krögare uttryckt det som mer än tråkigt och framförallt inte tyckt synd om personalen. Det är ju trots allt på grund av dem.

Tvåa och trea
Tvåa i tävlingen blev East vid Stureplan och trea blev Lilla Maria på Södermalm. Priset kommer att bli vandringspris. Under hösten får även andra serviceinrättningar som banker se upp, disktrasan kommer att leta sig även dit.

Källa: Bon Appétit, 6/2000

Maria Dahlquist
2000-09-15