Vardagsmat ska vara lika god som den ska vara enkel och snabbatt tillaga. Här kommer ett par förslag!

Basilikadoftande vitlöksräkor
400 gr färska räkor
1 zucchini
3-4 färska tomater
2-3 vitlöksklyftor
1 knippe färsk basilika
2 msk olivolja
salt och peppar
Fräs zucchinin med salt och peppar i olivolja tills de blivit mjuka och lite genomskinliga. Tillsätt räkorna, vitlöken och basilikan och fräs några minuter. Skiva ner tomaterna och låt det koka ihop. Serveras med pasta, ris eller bara vitt bröd.

Sillröra på toast
(4 port)
150 g matjessill
2 st kokta ägg
4 medelstora potatisar
1 dl majonnäs
1 1/2 msk finhackad dill
Skär potatis, ägg och sill i småbitar. Blanda i majonnäs och dill och rör om ordentligt. Låt gärna röran stå ett par timmar i kylen före servering eller till och med över natten.
Forma ett ägg av sillröran med hjälp av en matsked och lägg på rostat bröd, i baguette eller som komplement till silltallriken.
Tips: Blanda gärna ut majonnäsen med gräddfil!

Maria Dahlquist
2000-06-28