Visst är det tråkigt att bara servera nötter till drinken. Här får du lite tips på snabbt och enkelt tilltugg!

-Dela cocktailtomater och fyll halvorna med philadelphiaost eller getost. Droppa ett par droppar honung på varje halva.
-Spritsa ut ädelostcrème på en skiva Pumpernickel, garnera med lite gräslök.
-Skär ut trekanter ur formfranska och garnera med en klick majonnäs, räkor, löjrom och dillvippa
-Blanda tomater, basilika och hackad vitlök och lägg på en skiva olivoljestekt baguette.
-Tag ut en rundning ur formfranska med hjälp av ett glas, snurra en skiva rökt lax på snittarna, lägg på en sparrisknopp och toppa med citron och majonnäs.
-Hacka crabsticks och blanda med finhackad lök och crème fraiche. Skär bort kanterna på formfranska, dela i 4 delar och toppa med röran.
-Pensla olivolja på en skiva parmaskinka och strö på nyriven färsk pamesanost. Rulla ihop och spetsa den på en tandpetare!
-Friterade salviablad - se Dagens ört - salvia!


Varma körsbärstomater
3 förpackningar körsbärstomater
2 msk olivolja
2 hackade vitlöksklyftor
1/2 dl hackad slätbladig persilja

Hetta upp oljan i en panna. Fräs vitlök och persilja. Lägg i tomaterna och låt dem bli varma. Krydda.

Maria Dahlquist
2000-07-26