Härliga sommardesserter att njuta i bersån, i hängmattan eller i solstolen. Somriga, fräscha och färgglada, här bjuder vi på en nostalgisk hallonkräm och en svalkande jordgubbssoppa med melonkulor. Varsågod!
Hallonkräm
4 portioner
2 dl hallon
1,5 dl kesella mager
1 dl florsocker
1,5 dl vispgrädde
Mixa hallonen och blanda med kesella och florsocker. Rör i den hårt vispade grädden. Låt stå i frysen minst en kvart före servering.
Jordgubbssoppa med melonkulor
1 liter jordgubbar
1 dl sött muscatvin
6 dl vatten
1 vaniljstång kluven på längden
1 liten kanelstång
citron
socker
melon
ev pepparmynta
Koka jordgubbarna i vin och vatten med vanilj och kanel. Balansera smaken med citronsaft och socker. Koka 20 minuter och sila. Kyl soppan. Ta ut melonkulorna ur med ett kuljärn och förvara dem kallt. Vid servering läggs melonkulorna i den iskalla soppan. Garnera med mynta.
Maria Dahlquist
2001-06-28