Äntligen är det svamptider! Det är det bästa med att sommaren börjar gå mot sitt slut och den enda räddningen. Här får du några svamptips!
Svamp är en ömtålig färskvara som bör pysslas om redan på plockningsdagen, dvs ansas och förvällas. Alla svampar förutom champinjoner ska tillagas på något vis och bör sedan inte förvaras eftersom det finns bakterier som överlever tillagning.


Ostronskivling med örter
400 g ostronskivling
2 vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
1 tsk färsk timjan
2 msk finhackad slätbladig
persilja
salt
svartpeppar

Dela ostronskivlingen i enskilda svampar. Skiva vitlöksklyftorna tunt. Hetta upp olivoljan i en stekpanna. Stek ostronskivlingen tills den börjar få lite färg. Blanda i vitlöken och stek i 1 minut. Blanda i örtkryddorna och fortsätt steka i ytterligare 2 minuter. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.Servera svampen rumstempererad med ljust bröd.

Matklubben
2005-08-04