Fem svenska kokböcker lyckades bli bäst i världen i sina kategorier när den stora kokbokstävlingen "Gourmand Cookbook Award" gick av stapeln i Barcelona.

Mathias Dahlgren vann i kategorin världens mest innovativa kokbok med boken "Bon Lloc". Tina Nordström vann med boken "Tina" i kategorin kokböcker gjorda av tv-kockar. Pris till bästa kokboksdesign gick till Johan Sörberg som tillsammans med fotografen Pelle Bergström och designern Patric Leo skapat "Riddarbageriets bröd"

Nordamerikas bästa kokbok blev "Aquavit and the New Scandinavian Cuisine", av Marcus Samuelsson. Marcus Samuelsson var också nominerad i kategorin världens bästa kokbok men där van boken "Family Food " av Heston Brumenthal.

Mikael Mölstad vann i kategorin guideböcker med "Sweden Gourmet guide" som är en engelsk version av vägarnas bästa. Richard Juhlin segrade med "Tretusen champagner" i kategorin bästa bok om franska viner.

Stort grattis till vinnarna önskar Matklubben!

Matklubben
2004-03-03