Så var det klart! Vi har läst, provlagat och njutit av alla de goda recept som har kommit till oss. Att välja en vinnare bland dessa var inte lätt men nu är det gjort!

Vinnarrecept februari-mars 2004

Pilgrimsmusslor med pestodressing

ca 3-4 pilgrimsmusslor/person
1 dl god olivolja
1 dl pinjenötter
1 dl färskriven parmesanost
Färsk basilika
1-2 vitlöksklyfta/-or
Ruccola

Börja med att rosta en handfull pinjenötter, ställ åt sidan. Mixa olivoljan med parmesanosten och det mesta av pinjenötterna (spara några till serveringen). Hacka vitlöksklyftan. Kör allt i en mixer så att det blandas väl. Häll i en näve färsk basilika och fortsätt blanda i mixern. Tillsätt mer olivolja tills du får önskad konsistens, ca 2 dl till är ett riktvärde.
Lägg upp ruccolan på tallrikarna. Tag fram pilgrimsmusslorna, snitta ett "rutmönster" på ena sidan så öppnar sig musslorna på ett vackert sätt. Pensla dem med olivolja, salta och peppra.Grilla hastigt båda sidorna på hög värme. Lägg upp musslorna på ruccolasalladen, strö över resten av pinjenötterna, häll dressingen över och servera genast!

Köksmästare: Anderski

Så här gjorde vi!
Vi utgick ifrån nyskapande och vårkänslor. Anders har dessutom lyckats med konststycket att med så få råvaror som möjligt på enklast möjligaste vis, skapa den mest smakrika och dessutom vackra rätten. Grattis!

M Dahlquist
2004-04-14