Tänk att man har klarat sig utan alla tips och knep som ni har bidragit med! Tack för alla bidrag! Efter många om och men har vi utsett, inte bara en, utan fem vinnare! Grattis!




Vinnartipsen

"När kastrullerna börjar bli fula invändigt, gör jag rabarberkräm. Rabarbern gör kastrullerna skinande rena!" Kerstin Israelsson, Örebro

"Häll diskmedel i en dänkflaska. Späd ut det med vatten och spruta, du sparar både pengar och miljö." Theres Wirell, Lund

"Lägg torkade kryddor i vatten före användning, så smakar de mer!" Jörgen Persson, Farsta

"Använd en kökssax! Sax är perfekt för att klippa bacon, pizza, skinka, purjolök mm. Klipp öven färska kryddor i en kopp, så hamnar inte all smak på kniven och skärbrädan." Jenny Lundin och Eleonor Erkendal.

Ni får var sitt snyggt Matklubbenförkläde, det kommer med posten!

Fler tips!
När man har gräddat våfflor eller gjort varma mackor, blir det en massa klet kvar. Om man tar en gammal tygtrasa och lägger emellan någon minut, så suger det upp allt fett som är kvarjärnet.

Har steken bränts vid, kan man späda med lite ättika så försvinner den brända smaken.
Låt degbunken stå över natten när du har bakat. Då slipper man allt degigt kladd i diskborsten och på övrig disk. Degresterna stelnar och kan lätt brytas bort!

Förbered så mycket som möjligt så blir det roligare att laga mat!

Lägg en fuktigt disktrasa under plåten eller bakskivan så ligger plåten still och far inte omkring på bordet.

Salta inte pastavattnet förrän det kokar, det tar längre tid för saltat vatten att koka upp.

Använd en stor skärbräda så att allt som ska förberedas får plats!

Baka veganskt med linser och nötter eller mandel för ett fullvärdigt protein.

Om man har bråttom när man ska laga potatismos, dela potatisen i tärningar innan kokningen så går kokningen mycket snabbare!

För att undvika blåsor i ugnsomeletten, koka alltid upp mjölken och låt sean svalna, innan smeten vispas ihop.

Från Ingrid kommer följande tips: Gift dig med rätt man!!!

Maria Dahlquist
2001-03-20