Nu är det mysigt att kura ihop sig under en filt i soffan och dricka nåt varmt...

Får jag föreslå som följer:

Klassikern
Irish coffee: 1 msk farinsocker, 4 cl whisky, hett kaffe och en slurk nyvispad grädde på toppen. Klassikern som alltid fungerar!

Gottegrisen
Päron-Lumumba: 4 cl päroncognac, varm choklad och grädde, ett vuxengodis!

Barnsligt gott
Varm choklad rätt upp och ner. Men glöm O´Boy, köp fint pulver på mörk choklad eller riv ner Vahlrona eller annat choklad av hög kvalitet och låt den smälta i den varma mjölken…

Modernt
Chai-te – finns i välsorterade tebutiker i många olika varianter, ej att förväxla med det gröna Tchae. Här kommer ett recept på äkta indiskt chai!
2 msk svart te (t ex assam eller ceylon)
råsocker efter smak (1-4 tsk)
1 hel kanelstång
4 hela kryddnejlikor
3 hela kardemummakapslar
6 dl lättmjölk
4 dl vatten
1 tsk malen kanel
Lägg te, socker och alla kryddor i en tjockbottnad kastrull. Slå på 4 dl mjölk och vattnet. Värm försiktigt och sjud sakta i tio minuter under omrörning. Värm och skumma resten av mjölken, antingen i en mjölkskummare eller genom att värma under häftig vispning.
Sila teet och häll upp i muggar. Skeda över mjölkskummet och sikta över malen kanel. Servera genast.

Snödricka
Vin Chaud och Vino Caldo likna varandra mycket och är inte alls lika sött som glögg. Välj ett robust rödvin. Söta med socker eller honung och smaksätt med kanel, apelsinskal (bara det allra yttersta utan sin vita insida) och några kryddnejlikor och lite kryddpeppar. Vill du öka på hettan, kan en torkad pepparfrukt göra susen. Låt allt sjuda en stund. Dra av kastrullen från plattan och häll i några droppar russinsöt och karamelligt bränd Don PX.

Giftigt
Artic Warmer - 4 cl Finlandia Finlandia Cranberry, 2 cl Crème de Menthe, 2 cl apelsinjuice och hett vatten….