
Tomatsås till pasta
1 burk krossade tomater
2 msk kapris
1 vitlöksklyfta
1/2 dl vatten
3 msk tomatpuré
salt
peppar
pasta till fyra personer
(50 g salami
1 dl oliver)
Värm lite olivolja i en kastrull och pressa ner en vitlöksklyfta. Häll i en burk krossade tomater, vatten, tomatpuré och kapris. Salta och peppra. Låt koka ihop 10-15 minuter. Lägg eventuellt i oliver och salami strax innan det ska serveras. Häll av pastan och lägg i en stor uppvärmd skål. Häll såsen över pastan och servera!
Currykyckling
4 st kycklingfiléer
1 msk matfett
salt och peppar
1/2-1 tsk curry
400 g djupfrysta grönsaker efter egen smak
0,5 liter lätt crème fraiche
Skär kycklingfiléerna i halvcentimetertjocka bitar. Bryn dem i en het stekpanna. Krydda med salt, svartpeppar och curry. Häll i de djupfrysta grönsakerna och sänk värmen till medel. Rör om då och då. Häll över crème fraiche efter ca 10 minuter och låt rätten stå och småkoka på låg värme i ca 10 minuter. Servera med pasta. Lämnat av Torsten!
Maria Dahlquist
2005-01-15