Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Artiklar

Alla hjärtans dag

14:e februari är det dags för alla hjärtans dag. Alla hjärtans dag,...

Maten här och där

Det är inte bristen utan substituten som får att längta efter maten dä...

Temperera choklad

Snart är det stora dagen här, dagen som alla barn längtar efter. Något...

Hummer

Snart är stora hummerdagen här – nyårsafton! Men vad är det för djur e...

Jag, en matsamlare

Jag samlar på mat – inte så att jag torkar den och klistrar in den i a...

Hur jag blev matlagare

Förmodligen åt jag för första gången i mitt liv vid nästan sex års åld...

Matäventyr i Karibien!

Maten här bland öarna varierar väldigt mycket. Å ena sidan kan man nju...

Sanningen

Jag har tidigare skrivit om det svenska brödet – visst har du väl refl...

Snabb-Glögg

Snabb-Glögg betyder egentligen glödgat (upphettat) vin via glögd. 1...

Glöggtider!

Glögg ca 1 liter 1 flaska (75 cl ) rödvin 1 bit vardera av kanel...

Karibien

Jag befinner mig just nu i Västindien, på ön Bequia i Grendinerna. Vi...

Majskyckling

Majskyckling är kyckling som fötts upp på majs istället för enbart kra...

Gewürztraminer

Gewürztraminer är en av de fyra ädla druvorna i Alsace och en av de lä...

Den svenska präktiga miljöboven

Vi anser oss själva vara så duktiga i Sverige. Vi sorterar, är miljövä...

Viognier

Viognier har länge ansetts vara en vinsnobbdruva men nu börjar man sky...

Värmande drycker!

Nu är det mysigt att kura ihop sig under en filt i soffan och dricka n...

Goa gryn!

Det har kommit en massa nya goda gryn i affärerna. Jag får många frågo...

Chili

Oj, vad många chilivarianter det finns! Här ska jag hjälpa till att re...

Tips och idéer!

Efter en ganska händelselös restauranghelg men ändå en trevlig mathelg...

Nya sallader!

Pak soi Många etniska och lokala termer medför ofta förvirring när det...

Matklubben Blogg 2007-10-02

Det tar på krafterna att fylla år, puh vilken helg! Men en massa god m...

Tillbehör!

Här kommer fler förslag på mitt motto ”mat ska vara enkel, obehandlad,...

Piadina

Här har ni ett härligt, mustigt höstbröd utan tillsatser! • 15 g j...

Rotfrukter

Det är något av det bästa med vårt land – rotfrukter. De är billiga oc...

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.