Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älskade Påsk!!

 • lilaklocka 4 mars 2012

  Jag är en av många som älskar Påsken.
  Det magiska på våren som kommer til mig.
  är en fantastisk sprudlade kännsla.
  Påsk kärringar målade ägg stora brasan som alla fam medlämmar hjälper till ute på fri landet. . Barnens Förväntningar m.m.
  Vi sammlas och har trevligt.
  Farmor med flera brukar klä utsig till påsk kärringar eller gubbar kanon kul tycker jag och barnen.
  Och sedan stora mat bordet med fullt av skratt!!
  Vad händer hoss er!!?

  Glad Påsk på er alla!!!
  {beauty}

 • Mirasmormor 4 mars 2012

  För mig är påsken vår!
  Vad gäller mat är det laxpudding. Och ett och annat ägg. Förr var det "förbjudet" hos oss att koka/steka ägg under påsken, alla skulle blåsas ur. Så har jag också ett stort antal målade ägg med målningar som min mamma, jag och mina döttrar har åstadkommit. Än idag målar jag ett och annat ägg, faktiskt (men mamma var duktigast)!<_<

 • chrisq 4 mars 2012

  (Y)'älskar påsken med all denna goda mat men kör inte jul o midsommar bord lamm gäller mycket men även andra rätter som inte hör påsken till vi friterar mycket små rätter o massa konstiga tillbehör o såser

 • LinneaThornberg 4 mars 2012

  Massa mat och samlande till den stora brasan =) väntar mitt första barn på påskdagen, så i år längtar vi extra mycket efter påsken! (L)

 • jen_has 5 mars 2012

  Också för mig är Påsken vår.
  Vi gillar traditioner som att måla ägg m.m. Sonen har inte varit så gammal så att han kan vara med och måla ägg förut. Men i år blir han 2 år och kan vara med och måla och påskpyssla. Ska bli så mysigt!

  För mig är maten viktigt och jag gillar att pyssla och fixa med maten. Älskar att duka buffébord och laga till en massa godsaker!

 • Biggan62 5 mars 2012

  8-|Påsken är en av alla dessa mathögtider och den firar vi i familjen hos en av mina systrar.
  Härligt med hennes goda påskbuffe, det finns en vårlig påskeld alldldes nära så vi firar på äter eldasr och umgås.
  Sill, lax omeletter, lite paj, något med kyckling brukar hon ha ochså
  ...Kul kul nästa högtid är min nämligen midsommar..

 • DoctorWho 5 mars 2012

  Skrivet av chrisn den 4 mar 2012

  (Y)'älskar påsken med all denna goda mat men kör inte jul o midsommar bord


  Midsommar bord? Jag visste inte att man åt samma mat till midsommar som till jul. (Vi har alltid grillat korv sedan 70-talet och på 90-talet vågade vi oss på flintastek, nu grillar vi fläskfilé med hemmagjord rubb.)
  Hos oss blir det nästan samma mat som jul, fast mindre mängder och mer ägg, kokta, i omeletter mm.

 • lmk 5 mars 2012

  Vi bjuder alltid in våra närmaste vänner på långfredagen, tyvärr så har vi fått ställa in dom senaste 2 åren pga inflammtion i luftstrupen samt hjärtinfarkt. Suck! I år håller vi tummarna att vi alla är friska och krya. Vi serverar en buffe som vi kallar Mixed nations pga rätter från olika delar av världen. Tex pulled pork, chicken wings samt cheesecaken från USA. Mozarella och tomatsallad från Italien, silltårta och lite löjrom från Sverige. Laxen är norsk, samt drycken från Danmark, Australien och Skottland ;o)

 • elleave 31 mars 2012

  Nu börjar det närma sig! Har ni bestämt meny ännu?
  Själv håller jag på och letar kakrecept och klurar på vad jag ska göra i mina äggformar i silikon från Lidl :)

 • Mistys 31 mars 2012

  Visste ni att påsken är livsmedelsbranchens största mathelg. Butikerna omsätter mer denna helg än till jul och midsommar. Vi handlar för mer pengar till påsk än någon annan storhelg.

 • MosterNettan 31 mars 2012

  Skrivet av Misty09 den 31 mar 2012

  Visste ni att påsken är livsmedelsbranchens största mathelg. Butikerna omsätter mer denna helg än till jul och midsommar. Vi handlar för mer pengar till påsk än någon annan storhelg.


  Jag tror det beror på att det är 5 helgdagar under påsken. Det är ju bara 3 respektive 2 vid jul och midsommar. Kanske...

 • sju 31 mars 2012

  Eller så är påskmaten lyxigare? Tror att många smäller på med lax, löjrom, lamm... hos oss är iaf påskbordet lite mer "förfinat" än t.ex. julbordet, där många rätter ändå är ganska billiga och rustika.

 • Jilliii 31 mars 2012

  Påsk har aldrig varit så stort när jag växt upp, julen är väl det som har varit i främsta rummet. Men sitter höggravid och svår foglossning och är ganska "fast i hemmet" så nu har jag blåst ur massa ägg och gjort i ordning för att göra annat påskpyssel. Målade några ägg med dottern idag faktiskt.

  På fredag ska vi på middag, så vi gör inget själv. Påsken känns roligare nu, är ju mer pyssel känns det som än annars och så är det ljusare ute numera så det är skönt!

 • elleave 31 mars 2012

  Skrivet av sju den 31 mar 2012

  Eller så är påskmaten lyxigare? Tror att många smäller på med lax, löjrom, lamm... hos oss är iaf påskbordet lite mer "förfinat" än t.ex. julbordet, där många rätter ändå är ganska billiga och rustika.


  Täkte just på det jag med! Folk köper mer lax, lamm, kalkonfilé osv. Pimörerna får vi inte heller glömma :)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.