Inte ett stort problem förrän man kommer till jordnötssmör. Vad ersätter man det med bäst? Mitt problem gäller mest bakverk, t.ex. muffins som jag inte kan göra längre. Har provat att ta vanligt smör istället. Det funkade inte. Någon som har något bra tips?
The_mama97mia27 augusti 2009
Har du ngt exempel på ett sånt recept, lägg ut det här i tråden så blir det lättare att se o ev tipsa?
Qaiza31 augusti 2009
Jepp!
Chokladmuffins med jordnötssmör
125 g smör
1,25 dl jordnötssmör
3 dl farinsocker
2 stora ägg
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
en nypa salt
125 g hackad mörk choklad
Den blandas i den ordning ingridienserna står.
15-20 min i 200 grader (Om någon blir sugen :))
MosterNettan31 augusti 2009
Skrivet av Qaiza den 31 aug 2009
Jepp!
Chokladmuffins med jordnötssmör
125 g smör
1,25 dl jordnötssmör
3 dl farinsocker
2 stora ägg
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
en nypa salt
125 g hackad mörk choklad
Den blandas i den ordning ingridienserna står.
15-20 min i 200 grader (Om någon blir sugen :))
Vad ersätter du jordnötssmöret med då, det var väl det som var frågan...
The_mama97mia31 augusti 2009
Du, jag skulle bara kolla efter andra recept på chokladmuffins....
Qaiza31 augusti 2009
Ja, det var ju det jag ville ha hjälp med: Vad kan man ersätta jordnötssmör med (i recept som man redan lärt sig att uppskatta)? Jag har provat att ersätta med lika mycket smör - det funkar inte. Finns det någon produkt på marknaden som liknar jordnötssmör?
Dansmyran31 augusti 2009
Kanske messmör skulle funka ? Är ju fett och har smak.
flingsalt1 september 2009
Jag är sugen på kinapuffar.. det kan du väl stoppa i? *fniss*
Ergilwen1 september 2009
Är du allergisk mot nötter också? Hur pass allergisk är du? Jag funderar på nutella, men det är säkert spår av jordnötter...
Qaiza1 september 2009
Tack för bra förslag: ska nog prova både nutella och messmör. (Är inte allergisk mot nötter ; ) )
The_mama97mia1 september 2009
Kan inte mandelmassa vara ett alternativ i så fall? Tänker att det konsistensmässigt är hårdare än jordnötssmör men ... Alltså om du inte är allergisk mot nötter
The_mama97mia1 september 2009
vet du nu fick jag en tanke, men vet inte, men tror du inte typ kokt potatis skulle kunna funka? Konsistensmässigt menar jag. Finns väl i typ Kronans kaka etc, blir lite stabbigare kaka då.
zudette1 september 2009
Om du inte är allergisk mot nötter skulle jag prova mixa cashewnötter. Det borde nästan bli som en smet i koncistensen - ev. mixa ihop det med lite olja så det tar ihop bättre..... Kanske kan det funka???:o
The_mama97mia1 september 2009
Smart tänkt!
Qaiza1 september 2009
Jag bugar och tackar för ert engegemang. :)
The_mama97mia1 september 2009
Hoppas du sparar tråden o talar om sen vilka experiment du provatr o hur det gick?
Qaiza1 september 2009
Har en konfirmation om hörnet men sen kan det nog finnas litet tid till experiment :D
1 september 2009
om du inte är allergisk mot hasselnötter så tror jag att det finns något som heter hasselnötssmör eller hasselnötsmassa. det kanske kan va nåt?
monac1 september 2009
Sesam pasta då???? "Thahin". det borde ju funka kanske?:)
gul/beiga plastburkar med grönt lock,hittar i orientlivs butiker. det är samma som man använder till Hoummus.
lycka till med baket!
Inte ett stort problem förrän man kommer till jordnötssmör. Vad ersätter man det med bäst? Mitt problem gäller mest bakverk, t.ex. muffins som jag inte kan göra längre. Har provat att ta vanligt smör istället. Det funkade inte. Någon som har något bra tips?
Har du ngt exempel på ett sånt recept, lägg ut det här i tråden så blir det lättare att se o ev tipsa?
Jepp!
Chokladmuffins med jordnötssmör
125 g smör
1,25 dl jordnötssmör
3 dl farinsocker
2 stora ägg
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
en nypa salt
125 g hackad mörk choklad
Den blandas i den ordning ingridienserna står.
15-20 min i 200 grader (Om någon blir sugen :))
Jepp!
Chokladmuffins med jordnötssmör
125 g smör
1,25 dl jordnötssmör
3 dl farinsocker
2 stora ägg
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
en nypa salt
125 g hackad mörk choklad
Den blandas i den ordning ingridienserna står.
15-20 min i 200 grader (Om någon blir sugen :))
Vad ersätter du jordnötssmöret med då, det var väl det som var frågan...
Du, jag skulle bara kolla efter andra recept på chokladmuffins....
Ja, det var ju det jag ville ha hjälp med: Vad kan man ersätta jordnötssmör med (i recept som man redan lärt sig att uppskatta)? Jag har provat att ersätta med lika mycket smör - det funkar inte. Finns det någon produkt på marknaden som liknar jordnötssmör?
Kanske messmör skulle funka ? Är ju fett och har smak.
Jag är sugen på kinapuffar.. det kan du väl stoppa i? *fniss*
Är du allergisk mot nötter också? Hur pass allergisk är du? Jag funderar på nutella, men det är säkert spår av jordnötter...
Tack för bra förslag: ska nog prova både nutella och messmör. (Är inte allergisk mot nötter ; ) )
Kan inte mandelmassa vara ett alternativ i så fall? Tänker att det konsistensmässigt är hårdare än jordnötssmör men ... Alltså om du inte är allergisk mot nötter
vet du nu fick jag en tanke, men vet inte, men tror du inte typ kokt potatis skulle kunna funka? Konsistensmässigt menar jag. Finns väl i typ Kronans kaka etc, blir lite stabbigare kaka då.
Om du inte är allergisk mot nötter skulle jag prova mixa cashewnötter. Det borde nästan bli som en smet i koncistensen - ev. mixa ihop det med lite olja så det tar ihop bättre..... Kanske kan det funka???:o
Smart tänkt!
Jag bugar och tackar för ert engegemang. :)
Hoppas du sparar tråden o talar om sen vilka experiment du provatr o hur det gick?
Har en konfirmation om hörnet men sen kan det nog finnas litet tid till experiment :D
om du inte är allergisk mot hasselnötter så tror jag att det finns något som heter hasselnötssmör eller hasselnötsmassa. det kanske kan va nåt?
Sesam pasta då???? "Thahin". det borde ju funka kanske?:)
gul/beiga plastburkar med grönt lock,hittar i orientlivs butiker. det är samma som man använder till Hoummus.
lycka till med baket!