Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Borggårdens vidriga vita blockcholkad

 • hannedal2 18 januari 2009

  Vill egentligen bara varna andra konsumenter, som kanske är lika naiva som jag, att inte köpa Borgårdens vita blockchoklad. Hade bråttom i affären och hittade bara det alternativet för vit choklad. Men fy vad den vita chokladtryffeln klibbade och lade sig som en fet hinna i gommen! Då läste jag på innehållsförteckningen och insåg att istället för kakaosmör, som brukar vara huvudingrediensen i vit cholkad, hade de använt "härdat vegetabiliskt fett (palmkärnolja)", dvs ett lite mer neutralt ord för transfetter. Så alla mina små söta sprtislade tryfflar åkte i soporna... Jag blir så trött på att man gång på gång ska bli lurad av livsmedelsindustrin och vara tvungen att bete sig som en privatdetektiv varje gång man handlar, aldrig lämna något åt slumpen.

 • festmaten 18 januari 2009

  Instämmer!
  Visst är det dåligt att producenterna skall lura oss konsumenter på pengar!!!
  De tillsätter billiga ingredienser och höjer priset. Också blir det som du, hannedal2, skriver: Vi skall vara detektiver och lusläsa hela listan på ingredienser.
  Sen tycker jag också det är dåligt att ingredienserna skall stå med så liten stil, men.... då blir det ju ännu lättare att lura något skräp på oss konsumenter(N)

 • Daliaflicka 24 januari 2009

  Har inte provat den eftersom jag inte gillar vit choklad, men jag har testat Borggårdens mörka och som med det mesta annat får du vad du betalar för... Jag rekommenderar att man köper vanlig choklad och inte block, mycket godare smak på det färdiga bakverket. Ibland kan det ju dock krångla till det i vissa recept, antar att blockchokladen fyller en viss funktion gentemot den vanliga, men kolla innehållsförteckningen noga...

 • Ishouldcoco 24 januari 2009

  Om man tvunget vill använda blockchoklad i sina bakverk istället för "riktigt" choklad, så kolla så att blockchokladen innehåller kakaomassa, och inte bara kakaosmör. Är det bara kakaosmör i choklad så innehåller den egentligen ingen riktig choklad, utan bara "chokladfett". I fallet med vit choklad så innehåller den aldrig kakaomassa,

 • boz1965 24 januari 2009

  Borggårdens? Aldrig hört talas om.
  Är det Lidl?

 • Smulpajen 24 januari 2009

  Alla Borggårdens produkter smakar vidrigt. boz! Dom finns lite varstans, fast mest hos lågprisbutikerna.

 • Okänd 24 januari 2009

  Instämmer också...Borggårdens vita choklad köper jag inte fler gånger.......

 • Granfot 24 januari 2009

  Skrivet av Smulpajen den 24 jan 2009

  Alla Borggårdens produkter smakar vidrigt. boz! Dom finns lite varstans, fast mest hos lågprisbutikerna.


  Utan att kommentera innehållet så kan jag säga att Borggårdens kycklingfond fungerar skitbra som grund i det mesta... (Men hummerfonden smakar som jag tror det skulle smaka om man stoppade en tegelsten i käften och sög på den... :P )

 • boz1965 24 januari 2009

  Skrivet av Smulpajen den 24 jan 2009

  Alla Borggårdens produkter smakar vidrigt. boz! Dom finns lite varstans, fast mest hos lågprisbutikerna.


  Hmmm...

  Vet bara att Lidl har en del suspekta 'märken' som egentligen är deras egna påfund som inte finns nån annanstans. De ska ge sken av att Lidl skulle stå för nån sorts 'kvalité'. BULLSHIT!

  Som nån annan sa innan: 'man får det man betalar för'... Jag instämmer till 100% i det.

  LIDL SUGER BIG TIME!!!

 • poffa 29 januari 2009

  Borgargården är erkänt skräp!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.