Jag tycker mycket om crepes men har börjat tröttna på mina fyllningar, det blir oftast räk- eller champinjonstuvning.Vad brukar ni ha som fyllning i crepsen? Är sugen på lite nya tips att testa....
skogstrollmor7 januari 2008
Har inte gjort detta, men jag kan tänka mig att rökt lax och spenat som "kryddats" med pepparrotsvisp vore gott.
Kanske ett tips
evaldo7 januari 2008
Fyllning spenat och ost:
ca 400 g spenat, djupfryst hackad eller bladspenat
ca 2 dl ost, riven lagrad
1 dl grädde
1 tsk salt
muskotnöt eller vitlökspulver
fyllning Skinka eller korv, Keso och kryddgrönt:
100-150 g rökt skinka eller korv
250 g keso
ca 1 dl persilja eller gräslök, fint hackad
1-2 msk gräddfil eller crème fraiche
fyllning Lax, ägg och dill:
ca 150 g lax, gravad eller rökt
3 hårdkokta ägg
3-4 msk hackad dill
2-3 msk grädde eller crème fraiche
stor sats (ca 40 stora eller 60 små pannkakor):
1 liter vetemjöl
2 tsk salt
2½ liter mjölk
12 ägg
100-150 g margarin eller smör
gratinering till stor sats:
5-6 dl ost (ca 200g) riven ost
Okänd7 januari 2008
Det är längesen jag lagade crepes.Och då har jag använt skinstuvning till mig och räkstuvning till min sambo och son.Va,sugen jag blev på crepes,måste snart laga det.
anluk7 januari 2008
Köttfärs, gärna tacokryddad, lite creme fraiche och majs.
Hjotrongull7 januari 2008
Tack för alla bra tips! Låter gott alltihop:D Imorgon blir det crepes....
7 januari 2008
jag lägger in några i min receptsamling, med bla ägg, skinka, ost, lax, spenat, kantareller mm(Y)
monkan17 januari 2008
Jag brukar fylla crepesen med skink o sparrisstuvning.Det är jättegott!! (Y)
Svesse6020 januari 2008
Min mamma gör väldigt goda crepes och hon har fintärnad picnic bog, purjolök och stuvningen gör hon på vispgrädde, lite peppar i smakar gott. (Y)(Y)(Y)
irrevirre20 januari 2008
Jag gör ju aldrig creps nu för tiden kom jag på. Tack för tipset att börja med det!
Här måste det bli med sparris .... skinka .... eller nått. Min man äter varken skaldjur eller svamp:-(
Cathootje20 januari 2008
crepes som efterrätt??
jag är holländska och här säljer men crepes fylld med glass och sylt.
Du kan också göra det sjalv.
Du gör creps, vänta till de är svalnad, fyller de med vanillj glass och sylt,
rolla upp de och lägger i frysen.
När du behöver ett fint efterrätt, tar ut ur frysen, lägger de i en stekpanna och stekar de till crepes är genom varmt. (stänka en liten likör över crepes i stekpannan och det blir jätte gott)
De smaker jättegott. Vi kallas de kalla bener i varma byxorna.
Svesse6020 januari 2008
Skrivet av Cathootje den 20 jan 2008
crepes som efterrätt??
jag är holländska och här säljer men crepes fylld med glass och sylt.
Du kan också göra det sjalv.
Du gör creps, vänta till de är svalnad, fyller de med vanillj glass och sylt,
rolla upp de och lägger i frysen.
När du behöver ett fint efterrätt, tar ut ur frysen, lägger de i en stekpanna och stekar de till crepes är genom varmt. (stänka en liten likör över crepes i stekpannan och det blir jätte gott)
De smaker jättegott. Vi kallas de kalla bener i varma byxorna.
Det låter jättegott, men jag undrar lite när man ska värma dem i stekpannan. Ska det vara en torr panna eller har du lite smör i den? Smälter inte glassen? :o
Cathootje20 januari 2008
Hej,
Det stämmer, du måste ha en liten smör i stekpannan. Glassen smälter bara en liten, jag tar de ute när det kommer en liten glass ut ur crepes.
Det smakar, varmt, kallt och söt, och ibland en liten alcoholisk, verkligen bra.
(Y)
Jag tycker mycket om crepes men har börjat tröttna på mina fyllningar, det blir oftast räk- eller champinjonstuvning.Vad brukar ni ha som fyllning i crepsen? Är sugen på lite nya tips att testa....
Har inte gjort detta, men jag kan tänka mig att rökt lax och spenat som "kryddats" med pepparrotsvisp vore gott.
Kanske ett tips
Fyllning spenat och ost:
ca 400 g spenat, djupfryst hackad eller bladspenat
ca 2 dl ost, riven lagrad
1 dl grädde
1 tsk salt
muskotnöt eller vitlökspulver
fyllning Skinka eller korv, Keso och kryddgrönt:
100-150 g rökt skinka eller korv
250 g keso
ca 1 dl persilja eller gräslök, fint hackad
1-2 msk gräddfil eller crème fraiche
fyllning Lax, ägg och dill:
ca 150 g lax, gravad eller rökt
3 hårdkokta ägg
3-4 msk hackad dill
2-3 msk grädde eller crème fraiche
stor sats (ca 40 stora eller 60 små pannkakor):
1 liter vetemjöl
2 tsk salt
2½ liter mjölk
12 ägg
100-150 g margarin eller smör
gratinering till stor sats:
5-6 dl ost (ca 200g) riven ost
Det är längesen jag lagade crepes.Och då har jag använt skinstuvning till mig och räkstuvning till min sambo och son.Va,sugen jag blev på crepes,måste snart laga det.
Köttfärs, gärna tacokryddad, lite creme fraiche och majs.
Tack för alla bra tips! Låter gott alltihop:D Imorgon blir det crepes....
jag lägger in några i min receptsamling, med bla ägg, skinka, ost, lax, spenat, kantareller mm(Y)
Jag brukar fylla crepesen med skink o sparrisstuvning.Det är jättegott!! (Y)
Min mamma gör väldigt goda crepes och hon har fintärnad picnic bog, purjolök och stuvningen gör hon på vispgrädde, lite peppar i smakar gott. (Y)(Y)(Y)
Jag gör ju aldrig creps nu för tiden kom jag på. Tack för tipset att börja med det!
Här måste det bli med sparris .... skinka .... eller nått. Min man äter varken skaldjur eller svamp:-(
crepes som efterrätt??
jag är holländska och här säljer men crepes fylld med glass och sylt.
Du kan också göra det sjalv.
Du gör creps, vänta till de är svalnad, fyller de med vanillj glass och sylt,
rolla upp de och lägger i frysen.
När du behöver ett fint efterrätt, tar ut ur frysen, lägger de i en stekpanna och stekar de till crepes är genom varmt. (stänka en liten likör över crepes i stekpannan och det blir jätte gott)
De smaker jättegott. Vi kallas de kalla bener i varma byxorna.
crepes som efterrätt??
jag är holländska och här säljer men crepes fylld med glass och sylt.
Du kan också göra det sjalv.
Du gör creps, vänta till de är svalnad, fyller de med vanillj glass och sylt,
rolla upp de och lägger i frysen.
När du behöver ett fint efterrätt, tar ut ur frysen, lägger de i en stekpanna och stekar de till crepes är genom varmt. (stänka en liten likör över crepes i stekpannan och det blir jätte gott)
De smaker jättegott. Vi kallas de kalla bener i varma byxorna.
Det låter jättegott, men jag undrar lite när man ska värma dem i stekpannan. Ska det vara en torr panna eller har du lite smör i den? Smälter inte glassen? :o
Hej,
Det stämmer, du måste ha en liten smör i stekpannan. Glassen smälter bara en liten, jag tar de ute när det kommer en liten glass ut ur crepes.
Det smakar, varmt, kallt och söt, och ibland en liten alcoholisk, verkligen bra.
(Y)