:@Den 10 april hade aftonbladet en artikel om falsk ost.
En insektör varnar för falsk ost, den rivna osten innehåller
bara 30 procent äkta vara och 70 procent analoga ostar,
det är inte riktigt vad vi konsumenter blir dragna vid näsan.
Nä det blir att fortsätta riva egna ostar så man vet vad man
får för pengarna.GRRR:@
:@Det blev fel,det blir det ofta när jag är arg!
http://www.aftonbladet.se/matvin/article2224134.ab
Tillberga5 oktober 2008
så här stod de i Latte i går (en lördagsbilaga till VLT)
Falsk ost ersätter ofta den rivna äta varan i svenkt kök
Bland den rivna osten i kyldisken finns blandningar som liknar riven ost,men som är gjord på vegetabiliska fetter.Blandningarna heter saker som Texmex-mix,Taco-mix och Gratäng-mix, och kilopriset på den "osten" ligger 40kr under den äkta varan
VAD är de som ersätter den riktiga osten?
är de nått som inte är bra att få i sej?
Tillberga5 oktober 2008
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=759623
kollade runt lite och hittade detta.....
sturesson5 oktober 2008
Skrivet av segerwitch den 4 maj 2008
:@Den 10 april hade aftonbladet en artikel om falsk ost.
En insektör varnar för falsk ost, den rivna osten innehåller
bara 30 procent äkta vara och 70 procent analoga ostar,
det är inte riktigt vad vi konsumenter blir dragna vid näsan.
Nä det blir att fortsätta riva egna ostar så man vet vad man
får för pengarna.GRRR:@
segerwitch5 oktober 2008
:)Jag brukar köpa Goudaost som ofta är till extrapris, river ner den och fryser i lämpliga portioner,
ibland blir det Grevéost, iblan gömmer jag olika sorters skallkar och river ner.. använder ofta riven ost..(Y)
segerwitch5 oktober 2008
Skrivet av Tillberga den 5 okt 2008
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=759623
kollade runt lite och hittade detta.....
:)Det var intressant läsning, men jag fortsätter nog att riva själv, då får man den smaken man vill ha .:D
zonale5 oktober 2008
Jag föredrar att riva osten själv och efter den här läsningen kommer jag inte att ändra på det.
Mellanbellan5 oktober 2008
Det förklarar varför min matpaj blev, nästan äckligt fet, sista gången jag gjorde den och då hade jag för första gången köpt en stor, billig påse med riven ost. Tack, då vet jag att jag aldrig gör om det misstaget igen. Här blir det riva egen i fortsättningen (Y)
Tillberga5 oktober 2008
att riva själv är ju att föredra då man vet vad man får liksom
jag gillar inte att bli lurad
:@Den 10 april hade aftonbladet en artikel om falsk ost.
En insektör varnar för falsk ost, den rivna osten innehåller
bara 30 procent äkta vara och 70 procent analoga ostar,
det är inte riktigt vad vi konsumenter blir dragna vid näsan.
Nä det blir att fortsätta riva egna ostar så man vet vad man
får för pengarna.GRRR:@
http://www.aftonbladet.se/mat vin/article2224134.ab
:@Det blev fel,det blir det ofta när jag är arg!
http://www.aftonbladet.se/matvin/article2224134.ab
så här stod de i Latte i går (en lördagsbilaga till VLT)
Falsk ost ersätter ofta den rivna äta varan i svenkt kök
Bland den rivna osten i kyldisken finns blandningar som liknar riven ost,men som är gjord på vegetabiliska fetter.Blandningarna heter saker som Texmex-mix,Taco-mix och Gratäng-mix, och kilopriset på den "osten" ligger 40kr under den äkta varan
VAD är de som ersätter den riktiga osten?
är de nått som inte är bra att få i sej?
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=759623
kollade runt lite och hittade detta.....
:@Den 10 april hade aftonbladet en artikel om falsk ost.
En insektör varnar för falsk ost, den rivna osten innehåller
bara 30 procent äkta vara och 70 procent analoga ostar,
det är inte riktigt vad vi konsumenter blir dragna vid näsan.
Nä det blir att fortsätta riva egna ostar så man vet vad man
får för pengarna.GRRR:@
:)Jag brukar köpa Goudaost som ofta är till extrapris, river ner den och fryser i lämpliga portioner,
ibland blir det Grevéost, iblan gömmer jag olika sorters skallkar och river ner.. använder ofta riven ost..(Y)
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=759623
kollade runt lite och hittade detta.....
:)Det var intressant läsning, men jag fortsätter nog att riva själv, då får man den smaken man vill ha .:D
Jag föredrar att riva osten själv och efter den här läsningen kommer jag inte att ändra på det.
Det förklarar varför min matpaj blev, nästan äckligt fet, sista gången jag gjorde den och då hade jag för första gången köpt en stor, billig påse med riven ost. Tack, då vet jag att jag aldrig gör om det misstaget igen. Här blir det riva egen i fortsättningen (Y)
att riva själv är ju att föredra då man vet vad man får liksom
jag gillar inte att bli lurad