Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Falsk ost

  • segerwitch 4 maj 2008

    :@Den 10 april hade aftonbladet en artikel om falsk ost.
    En insektör varnar för falsk ost, den rivna osten innehåller
    bara 30 procent äkta vara och 70 procent analoga ostar,
    det är inte riktigt vad vi konsumenter blir dragna vid näsan.
    Nä det blir att fortsätta riva egna ostar så man vet vad man
    får för pengarna.GRRR:@

  • segerwitch 4 maj 2008

    http://www.aftonbladet.se/mat vin/article2224134.ab

  • segerwitch 4 maj 2008

    :@Det blev fel,det blir det ofta när jag är arg!
    http://www.aftonbladet.se/matvin/article2224134.ab

  • Tillberga 5 oktober 2008

    så här stod de i Latte i går (en lördagsbilaga till VLT)

    Falsk ost ersätter ofta den rivna äta varan i svenkt kök

    Bland den rivna osten i kyldisken finns blandningar som liknar riven ost,men som är gjord på vegetabiliska fetter.Blandningarna heter saker som Texmex-mix,Taco-mix och Gratäng-mix, och kilopriset på den "osten" ligger 40kr under den äkta varan


    VAD är de som ersätter den riktiga osten?
    är de nått som inte är bra att få i sej?

  • Tillberga 5 oktober 2008

    http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=759623

    kollade runt lite och hittade detta.....

  • sturesson 5 oktober 2008

    Skrivet av segerwitch den 4 maj 2008

    :@Den 10 april hade aftonbladet en artikel om falsk ost.
    En insektör varnar för falsk ost, den rivna osten innehåller
    bara 30 procent äkta vara och 70 procent analoga ostar,
    det är inte riktigt vad vi konsumenter blir dragna vid näsan.
    Nä det blir att fortsätta riva egna ostar så man vet vad man
    får för pengarna.GRRR:@

  • segerwitch 5 oktober 2008

    :)Jag brukar köpa Goudaost som ofta är till extrapris, river ner den och fryser i lämpliga portioner,
    ibland blir det Grevéost, iblan gömmer jag olika sorters skallkar och river ner.. använder ofta riven ost..(Y)

  • segerwitch 5 oktober 2008

    Skrivet av Tillberga den 5 okt 2008

    http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=759623

    kollade runt lite och hittade detta.....

    :)Det var intressant läsning, men jag fortsätter nog att riva själv, då får man den smaken man vill ha .:D

  • zonale 5 oktober 2008

    Jag föredrar att riva osten själv och efter den här läsningen kommer jag inte att ändra på det.

  • Mellanbellan 5 oktober 2008

    Det förklarar varför min matpaj blev, nästan äckligt fet, sista gången jag gjorde den och då hade jag för första gången köpt en stor, billig påse med riven ost. Tack, då vet jag att jag aldrig gör om det misstaget igen. Här blir det riva egen i fortsättningen (Y)

  • Tillberga 5 oktober 2008

    att riva själv är ju att föredra då man vet vad man får liksom
    jag gillar inte att bli lurad

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.