Läng sedan man såg recept på Fattiga riddare i pressen.
Det var min favoriträtt när jag var barn minns jag.
lennali25 januari 2008
Mammas stekta kardemumma slätbulla doppad i socker, ja det var tider det.
jas6525 januari 2008
Idag så kallar man fattiga riddare för french toast. Men jag kommer ihåg då min mamma tillagde äldre bullar dem i sommarstugan då jag var barn.
Okänd25 januari 2008
Ja det var längesen man satte tänderna i dem.Och det är inte ofta de finns med i tidningsrecept och dylikt.:p
imse25 januari 2008
Uppstekt bulla med socker och smör åt jag som ung.
anluk25 januari 2008
Dottern älskar fattiga riddare, själv har jag faktiskt aldrig gjort det och bara ätit det ett par ggr så jag kan inte uttala mig om det. :)
imse25 januari 2008
Komplettering till förra inlägget:
French Toast så heter det idag, hoppsan precis som jas 65 har sagt ser jag nu......:D
Hjotrongull25 januari 2008
Min mamma delade "gamla" bullar på mitten och doppade dem i mjölk däerefter stekte hon dem och sedan hällde man strösocker på innan man åt upp dem!!! Det var musigt minns jag!!!
Queenie25 januari 2008
Åt alltid fattiga riddare när jag var liten hos farmor. Nu när vi pratar om det här så blev jag så ruskigt sugen på det. Man kanske skulle ta och göra det på söndag kväll...
tantdrake25 januari 2008
så då behöver vi?....vetebröd eller franska av inte allt för nytt datum? Ägg och mjölk att doppa i? Smör att steka i? Lessen...var för liten för att bry mej om recept - och i lagom ålder för att vilja smaka igen :p...HJÄÄÄÄLP!!!!!
pehrzonflickan26 januari 2008
Bullar som blivit torra stekte upp tillsammans med socker och smör när jag var liten...tror inte att det vart min favorit pga av att jag samtidigt fick magsjuka.
Kiddo26 januari 2008
http://en.wikipedia.org/wiki/French_toast
farmoringer26 januari 2008
Hittade det här hos Ica
Fattiga riddare
Buffé nr 2 2002, sid 10
Ingredienser
Portioner: 4
1 msk socker
1 msk kanel
2 msk smör eller margarin
8 skivor formbröd
1½ dl pannkakssmet (se ett grundrecept)
Tillagningstid: Max 20 min
Svårighetsgrad: Medel
Gör så här
Blanda socker och kanel.
Hetta upp matfettet i en stekpanna.
Doppa 1 brödskiva i taget i pannkakssmeten. Stek bröden gyllenbruna på båda sidor.
Strö över lite sockerkanel, servera genast.
Läng sedan man såg recept på Fattiga riddare i pressen.
Det var min favoriträtt när jag var barn minns jag.
Mammas stekta kardemumma slätbulla doppad i socker, ja det var tider det.
Idag så kallar man fattiga riddare för french toast. Men jag kommer ihåg då min mamma tillagde äldre bullar dem i sommarstugan då jag var barn.
Ja det var längesen man satte tänderna i dem.Och det är inte ofta de finns med i tidningsrecept och dylikt.:p
Uppstekt bulla med socker och smör åt jag som ung.
Dottern älskar fattiga riddare, själv har jag faktiskt aldrig gjort det och bara ätit det ett par ggr så jag kan inte uttala mig om det. :)
Komplettering till förra inlägget:
French Toast så heter det idag, hoppsan precis som jas 65 har sagt ser jag nu......:D
Min mamma delade "gamla" bullar på mitten och doppade dem i mjölk däerefter stekte hon dem och sedan hällde man strösocker på innan man åt upp dem!!! Det var musigt minns jag!!!
Åt alltid fattiga riddare när jag var liten hos farmor. Nu när vi pratar om det här så blev jag så ruskigt sugen på det. Man kanske skulle ta och göra det på söndag kväll...
så då behöver vi?....vetebröd eller franska av inte allt för nytt datum? Ägg och mjölk att doppa i? Smör att steka i? Lessen...var för liten för att bry mej om recept - och i lagom ålder för att vilja smaka igen :p...HJÄÄÄÄLP!!!!!
Bullar som blivit torra stekte upp tillsammans med socker och smör när jag var liten...tror inte att det vart min favorit pga av att jag samtidigt fick magsjuka.
http://en.wikipedia.org/wiki/French_toast
Hittade det här hos Ica
Fattiga riddare
Buffé nr 2 2002, sid 10
Ingredienser
Portioner: 4
1 msk socker
1 msk kanel
2 msk smör eller margarin
8 skivor formbröd
1½ dl pannkakssmet (se ett grundrecept)
Tillagningstid: Max 20 min
Svårighetsgrad: Medel
Gör så här
Blanda socker och kanel.
Hetta upp matfettet i en stekpanna.
Doppa 1 brödskiva i taget i pannkakssmeten. Stek bröden gyllenbruna på båda sidor.
Strö över lite sockerkanel, servera genast.