Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Förlorade ägg

  • evaldo 16 januari 2008

    Hur ofta använder du förlorade ägg i matlagningen?

  • lennali 16 januari 2008

    Aldrig

  • farmoringer 16 januari 2008

    Aldrig här heller

  • MammaModesty 16 januari 2008

    aldrig..... (de ägg jag inte finner i hönshuset de är förorade ...... :p)

  • ikah 16 januari 2008

    Skrivet av MammaModesty den 16 jan 2008

    aldrig..... (de ägg jag inte finner i hönshuset de är förorade ...... :p)


    :D:D(Y)

  • Okänd 16 januari 2008

    Faktiskt aldrig.

  • 16 januari 2008

    Aldrig

  • anluk 16 januari 2008

    Aldrig.

  • Lena 16 januari 2008

    Aldrig

  • Amika 16 januari 2008

    Aldrig, jag har aldrig ens smakat det. :)

  • snutten 16 januari 2008

    Aldrig här heller

  • evaldo 16 januari 2008

    Förlorade ägg, även kallat poucherade ägg, är en maträtt gjord av variant av kokt ägg där du kokar ägget utan skal. Det skiljs på helförlorade och halvförlorade. På halvförlorade ägg skall gulan synas och poucheras därför på grunt vatten. De helförlorade äggens gula skall helt döljas av vitan och poucheras i tillräckligt mycket vatten för att hela ägget skall täckas med råge.
    Hur göra:

    Koka upp vatten i en kastrull, använd gärna en utan höga kanter. Behöver ej så mycket vatten, typ 5-10 cm
    Lägg i några nypor salt (2-3 tsk)
    Sänk värmen på vattnet
    Knäck ägget i en kaffekopp och när vattnet sjuder, häll försiktigt ner ägget
    Du kan pochera några stycken åt gången men ej för många då de kan fastna i varandra
    Efter ca 3 min, lyft upp ägget
    Färdigt att ätas
    Kan användas till tex mackor eller som en lunch med andra tillbehör.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.