Hur ofta använder du förlorade ägg i matlagningen?
lennali16 januari 2008
Aldrig
farmoringer16 januari 2008
Aldrig här heller
MammaModesty16 januari 2008
aldrig..... (de ägg jag inte finner i hönshuset de är förorade ...... :p)
ikah16 januari 2008
Skrivet av MammaModesty den 16 jan 2008
aldrig..... (de ägg jag inte finner i hönshuset de är förorade ...... :p)
:D:D(Y)
Okänd16 januari 2008
Faktiskt aldrig.
16 januari 2008
Aldrig
anluk16 januari 2008
Aldrig.
Lena16 januari 2008
Aldrig
Amika16 januari 2008
Aldrig, jag har aldrig ens smakat det. :)
snutten16 januari 2008
Aldrig här heller
evaldo16 januari 2008
Förlorade ägg, även kallat poucherade ägg, är en maträtt gjord av variant av kokt ägg där du kokar ägget utan skal. Det skiljs på helförlorade och halvförlorade. På halvförlorade ägg skall gulan synas och poucheras därför på grunt vatten. De helförlorade äggens gula skall helt döljas av vitan och poucheras i tillräckligt mycket vatten för att hela ägget skall täckas med råge.
Hur göra:
Koka upp vatten i en kastrull, använd gärna en utan höga kanter. Behöver ej så mycket vatten, typ 5-10 cm
Lägg i några nypor salt (2-3 tsk)
Sänk värmen på vattnet
Knäck ägget i en kaffekopp och när vattnet sjuder, häll försiktigt ner ägget
Du kan pochera några stycken åt gången men ej för många då de kan fastna i varandra
Efter ca 3 min, lyft upp ägget
Färdigt att ätas
Kan användas till tex mackor eller som en lunch med andra tillbehör.
Hur ofta använder du förlorade ägg i matlagningen?
Aldrig
Aldrig här heller
aldrig..... (de ägg jag inte finner i hönshuset de är förorade ...... :p)
aldrig..... (de ägg jag inte finner i hönshuset de är förorade ...... :p)
:D:D(Y)
Faktiskt aldrig.
Aldrig
Aldrig.
Aldrig
Aldrig, jag har aldrig ens smakat det. :)
Aldrig här heller
Förlorade ägg, även kallat poucherade ägg, är en maträtt gjord av variant av kokt ägg där du kokar ägget utan skal. Det skiljs på helförlorade och halvförlorade. På halvförlorade ägg skall gulan synas och poucheras därför på grunt vatten. De helförlorade äggens gula skall helt döljas av vitan och poucheras i tillräckligt mycket vatten för att hela ägget skall täckas med råge.
Hur göra:
Koka upp vatten i en kastrull, använd gärna en utan höga kanter. Behöver ej så mycket vatten, typ 5-10 cm
Lägg i några nypor salt (2-3 tsk)
Sänk värmen på vattnet
Knäck ägget i en kaffekopp och när vattnet sjuder, häll försiktigt ner ägget
Du kan pochera några stycken åt gången men ej för många då de kan fastna i varandra
Efter ca 3 min, lyft upp ägget
Färdigt att ätas
Kan användas till tex mackor eller som en lunch med andra tillbehör.