Undrar om det finns någon som har ett tips om hur man bäst förpackar purjolök när man lägger in den i frysen? Har testat olika förpackningar men purjon ger smak till allt som redan ligger i frysen. Det är inte speciellt gott med t.ex. kakor och bröd som smakar purjolök.
anluk17 augusti 2008
Jag brukar lägga dem i tupperwareburkar och tycker det funkar bra.
BigganL17 augusti 2008
Att förpacka ordentligt är viktigt.
Skär purjon i skivor/strimlor, lägg i Gladpack, sedan alumiumfolie utanpå och sedan in i en väl försluten frysplastpåse.
Då tror jag inte att kakorna smakar purjo!!
(Y)
festmaten17 augusti 2008
Lägg i dubbla plastpåsar och sen i väl rengjorda mjölkförpackningar. Tejpa, och lägg ev. i en plastpåse till. Garanterat luktfritt!!!
Mjölkförpackningar är jättebra till allt med mycket doft brunkål mm.
SDMaya17 augusti 2008
Jag använder med tupperwearburkar (Y) och aldrig upplevt att något annat tagit smak av den.
lenajeanette17 augusti 2008
Jag kör alltid dubbla fryspåsar.
zonale17 augusti 2008
Tack, kalasmad, för det något udda tipset med att frysa i mjölkförpackningar. Ska provas!!!
monac17 augusti 2008
smart!(Y)
farmormor18 augusti 2008
Jag tackar för alla råd!
Håller med hubert06 för det udda tipset!
BigganL21 augusti 2008
Frysa i mjölkförpackningar gjorde min mamma redan för många år sedan, passar till mycket, soppor, bär och just sånt som luktar. Dessutom är dom ju gratis när mjölken är slut! (Y)
Om man tycker en liter blir för stor förpackning kan man skära av paketet en bit och vika in kanterna, tejpa noga med frystejp.
Till purjo som man inte fryser så stora mängder av kanske man kan ta småtetror på 2-3 dl eller såna här Verum drickyoghurtburkar med skruvlock som har ganska stor öppning. Det finns nog fler idéer om förpackningar som går bra att återanvända till att frysa i. Tex yoghurt/kesoburkar med lock. Klippt persilja och dill passar även bra till sådana, bara att hälla direkt i soppa eller gryta!
K-kristina21 augusti 2008
Jag fryser in purjon hel och sätter den i dyubbla plastpåsar och det luktar aldrig. Sen tar jag fram det jag behöver o skär den i fryst tillstånd ,då blir den inte våt o slafsig att skära. Funkar jättebra,man kan skära den supertunn ssk bra när man har barn som ej gillar att se purjolöksbitar(Y) Kristina
Undrar om det finns någon som har ett tips om hur man bäst förpackar purjolök när man lägger in den i frysen? Har testat olika förpackningar men purjon ger smak till allt som redan ligger i frysen. Det är inte speciellt gott med t.ex. kakor och bröd som smakar purjolök.
Jag brukar lägga dem i tupperwareburkar och tycker det funkar bra.
Att förpacka ordentligt är viktigt.
Skär purjon i skivor/strimlor, lägg i Gladpack, sedan alumiumfolie utanpå och sedan in i en väl försluten frysplastpåse.
Då tror jag inte att kakorna smakar purjo!!
(Y)
Lägg i dubbla plastpåsar och sen i väl rengjorda mjölkförpackningar. Tejpa, och lägg ev. i en plastpåse till. Garanterat luktfritt!!!
Mjölkförpackningar är jättebra till allt med mycket doft brunkål mm.
Jag använder med tupperwearburkar (Y) och aldrig upplevt att något annat tagit smak av den.
Jag kör alltid dubbla fryspåsar.
Tack, kalasmad, för det något udda tipset med att frysa i mjölkförpackningar. Ska provas!!!
smart!(Y)
Jag tackar för alla råd!
Håller med hubert06 för det udda tipset!
Frysa i mjölkförpackningar gjorde min mamma redan för många år sedan, passar till mycket, soppor, bär och just sånt som luktar. Dessutom är dom ju gratis när mjölken är slut! (Y)
Om man tycker en liter blir för stor förpackning kan man skära av paketet en bit och vika in kanterna, tejpa noga med frystejp.
Till purjo som man inte fryser så stora mängder av kanske man kan ta småtetror på 2-3 dl eller såna här Verum drickyoghurtburkar med skruvlock som har ganska stor öppning. Det finns nog fler idéer om förpackningar som går bra att återanvända till att frysa i. Tex yoghurt/kesoburkar med lock. Klippt persilja och dill passar även bra till sådana, bara att hälla direkt i soppa eller gryta!
Jag fryser in purjon hel och sätter den i dyubbla plastpåsar och det luktar aldrig. Sen tar jag fram det jag behöver o skär den i fryst tillstånd ,då blir den inte våt o slafsig att skära. Funkar jättebra,man kan skära den supertunn ssk bra när man har barn som ej gillar att se purjolöksbitar(Y) Kristina