Här var en annan tråd som gällde maizena och då kom detta svar från dorisrecept..kolla där..
Jag har en glutenintollerant dotter och vad jag kan råda är läs på allt du sätter i, soja ska du kolla noga vissa buljonger kan också innehålla gluten. Du ska inte bara undvika mjöl utan det får absolut inte innehålla något mjöl. Den största skillnaden mellan en som är gluten och en som är laktos är att om en som har laktos får i sig laktos så får den ont i magen men en som har gluten behöver inte få ont i magen men skadar tarmen, kan till och med få cancer i tarmen. Våran läkare berättade att dom har även kommit på att många som är gluten och inte ätit glutenfrikost har blivit sterila. Så det gäller att sköta sig. Maizena går utmärkt att sätta i. Även potatismjöl.
Om du/ni behöver recept så har jag massor med glutenfria recept på min hemsida http://www.dorisrecept.tk
tilda13 mars 2008
Du kan göra det mesta glutenfritt. Ta ett intressant recept men byt ut ev. gluten mot ett glutenfritt alternativ.(Y)
joulanta13 mars 2008
Hej!
Gluten är nog värre än lactos, vilket jag kan nog kan hålla med om, fast det inte är någon hitt att vara lactosintollerant heller, vilket mina 2 barn och jag själv är. Vi trodde för 12 år sedan att min son var gluten, så han undvek alla sädeslag utom havren. Sedan trodde läkarna att han inte tålde soya,ko- mjölksallergi, han hade falsk krupp och även förkyldningsrellaterad astma. Allt är väck föruom han hade inte ko-mjölksalllergi utan han hade lactosintollerans.
monac13 mars 2008
Lactos måste väl ändå vara värre....tänker på alla goda ostar,parfait,gräddiga desserter & så....:o
Föresten är det någon som har nått "kanon-recept" på glutenfritt matbröd?...har aldrig riktigt lyckats hitta nått sånt!
Dorisrecept10 april 2008
Skrivet av monac den 13 mar 2008
Lactos måste väl ändå vara värre....tänker på alla goda ostar,parfait,gräddiga desserter & så....:o
Föresten är det någon som har nått "kanon-recept" på glutenfritt matbröd?...har aldrig riktigt lyckats hitta nått sånt!
hi hi men det är ju bara en massa onyttiga saker det(H) tänk på allt bröd, fika, pasta, gröt mm. Det är inte kul att vara borta och inte kunna fika, inte kunna fika som alla andra på stan eller skolans fik, inte äta pizza på restaurang, hamburgare med glutenfritt bröd finns inte på alla ställen, alltid måsta ha med sig eget fika på kalas osv. Det är inte kul kan jag lova. En som är laktos kan i dom flesta fall köpa tabletter på apoteket och ta före man ska inta något som man inte tål, t ex på ett kalas. Det är ju inte något man gör varje dag men om man vill "synda". Laktos kan växa bort men det kan inte glutenintollerans göra.
Lilljeppe11 april 2008
Jag är laktosintolerant och har inga som helst problem. Bakar allt med laktosfritt. Mjölkdryck smakar dessutom precis som vanlig mjölk(Y) Det är värre att vara känslig mot mjölkproteinet, fy fy fy
11 april 2008
Halloj har själv en dotter som är glutenintolerans du kan göra det mesta om man byter ut mot gluten fritt alternativ : gluten fritt mjöl ,ströbröd, använd maizeina, potatismjöl, kokos, cornflakes men kolla innehåll skilljer sig på olika företag men man kan i bland få ta lite mer mjöl om man bakar och skall man göra bullar så får man jobba mycket med degen helts i maskin.
zizzi0811 april 2008
Skrivet av cicci08 den 11 apr 2008
Halloj har själv en dotter som är glutenintolerans du kan göra det mesta om man byter ut mot gluten fritt alternativ : gluten fritt mjöl ,ströbröd, använd maizeina, potatismjöl, kokos, cornflakes men kolla innehåll skilljer sig på olika företag men man kan i bland få ta lite mer mjöl om man bakar och skall man göra bullar så får man jobba mycket med degen helts i maskin.
Bakmaskin om man har en sådan är väldigt bra.
Ica har ett väldigt bra sortiment på glutten fritt
12 april 2008
Jag brukar steka ägg direkt på spisplattan utan stekpanna, det funkar jättebra!
Här finns många bra recept för olika typer av alleriger och överkänsligheter
http://www.allergimat.com/index.asp
kickiekblad15 april 2008
tackar så mycket (Y)
bytheway0115 april 2008
hej:) jag är både glutenallergiker och laktosintolerant. . . och det går hur bra som helst, visst är det tråkigt vissa gånger när man inte kan få det alla andra får men det tar man igen sen=) Det som är bra när man har någons slags celiaki är att man lär sig läsa på förpackningar vad saker egentligen innehåller, vissa gånger är man glad att man inte tål.
Något som är gott är hemmagjorda snickers, byt ut mot boveteflakes och dom ekologiska jordnötssmören brukar vara utan gluten och laktos.
mvh j(Y)
SamL2 juni 2009
Skrivet av Torbjörn den 12 apr 2008
Skrivet av kickiekblad den 13 mar 2008
nån som har några bra recept på gluten fritt???:D
Ägg, mjöl och mjölk. typ pannkaka :)
Jaaaa, DET är ju glutenfritt ???
NicolinaZ21 juni 2010
Jag ska fixa midsommardessert för en stor släktfest i år och det borde vara glutenfritt. Har ett recept på marängbotten med rice krispies i, men visst är väl rice krispies glutenfria??? De BORDE ju innehålla mest ris (ja och salt och socker och... men inte vetemjöä väl?) Vet någon?
christincarlsson21 juni 2010
Rice krispies är glutefria. Har en son me både gluten och diabetes och de funkar bra. Man kan göra allt glutenfritt.
NicolinaZ22 juni 2010
Tusen tack! Glad midsommar!
busan3722 juni 2010
Skrivet av christincarlsson den 21 jun 2010
Rice krispies är glutefria. Har en son me både gluten och diabetes och de funkar bra. Man kan göra allt glutenfritt.
Tack för den upplysningen om Rice crispies, det visste inte jag
nån som har några bra recept på gluten fritt???:D
Här var en annan tråd som gällde maizena och då kom detta svar från dorisrecept..kolla där..
Jag har en glutenintollerant dotter och vad jag kan råda är läs på allt du sätter i, soja ska du kolla noga vissa buljonger kan också innehålla gluten. Du ska inte bara undvika mjöl utan det får absolut inte innehålla något mjöl. Den största skillnaden mellan en som är gluten och en som är laktos är att om en som har laktos får i sig laktos så får den ont i magen men en som har gluten behöver inte få ont i magen men skadar tarmen, kan till och med få cancer i tarmen. Våran läkare berättade att dom har även kommit på att många som är gluten och inte ätit glutenfrikost har blivit sterila. Så det gäller att sköta sig. Maizena går utmärkt att sätta i. Även potatismjöl.
Om du/ni behöver recept så har jag massor med glutenfria recept på min hemsida http://www.dorisrecept.tk
Du kan göra det mesta glutenfritt. Ta ett intressant recept men byt ut ev. gluten mot ett glutenfritt alternativ.(Y)
Hej!
Gluten är nog värre än lactos, vilket jag kan nog kan hålla med om, fast det inte är någon hitt att vara lactosintollerant heller, vilket mina 2 barn och jag själv är. Vi trodde för 12 år sedan att min son var gluten, så han undvek alla sädeslag utom havren. Sedan trodde läkarna att han inte tålde soya,ko- mjölksallergi, han hade falsk krupp och även förkyldningsrellaterad astma. Allt är väck föruom han hade inte ko-mjölksalllergi utan han hade lactosintollerans.
Lactos måste väl ändå vara värre....tänker på alla goda ostar,parfait,gräddiga desserter & så....:o
Föresten är det någon som har nått "kanon-recept" på glutenfritt matbröd?...har aldrig riktigt lyckats hitta nått sånt!
Lactos måste väl ändå vara värre....tänker på alla goda ostar,parfait,gräddiga desserter & så....:o
Föresten är det någon som har nått "kanon-recept" på glutenfritt matbröd?...har aldrig riktigt lyckats hitta nått sånt!
hi hi men det är ju bara en massa onyttiga saker det(H) tänk på allt bröd, fika, pasta, gröt mm. Det är inte kul att vara borta och inte kunna fika, inte kunna fika som alla andra på stan eller skolans fik, inte äta pizza på restaurang, hamburgare med glutenfritt bröd finns inte på alla ställen, alltid måsta ha med sig eget fika på kalas osv. Det är inte kul kan jag lova. En som är laktos kan i dom flesta fall köpa tabletter på apoteket och ta före man ska inta något som man inte tål, t ex på ett kalas. Det är ju inte något man gör varje dag men om man vill "synda". Laktos kan växa bort men det kan inte glutenintollerans göra.
Jag är laktosintolerant och har inga som helst problem. Bakar allt med laktosfritt. Mjölkdryck smakar dessutom precis som vanlig mjölk(Y) Det är värre att vara känslig mot mjölkproteinet, fy fy fy
Halloj har själv en dotter som är glutenintolerans du kan göra det mesta om man byter ut mot gluten fritt alternativ : gluten fritt mjöl ,ströbröd, använd maizeina, potatismjöl, kokos, cornflakes men kolla innehåll skilljer sig på olika företag men man kan i bland få ta lite mer mjöl om man bakar och skall man göra bullar så får man jobba mycket med degen helts i maskin.
Halloj har själv en dotter som är glutenintolerans du kan göra det mesta om man byter ut mot gluten fritt alternativ : gluten fritt mjöl ,ströbröd, använd maizeina, potatismjöl, kokos, cornflakes men kolla innehåll skilljer sig på olika företag men man kan i bland få ta lite mer mjöl om man bakar och skall man göra bullar så får man jobba mycket med degen helts i maskin.
Bakmaskin om man har en sådan är väldigt bra.
Ica har ett väldigt bra sortiment på glutten fritt
Jag brukar steka ägg direkt på spisplattan utan stekpanna, det funkar jättebra!
nån som har några bra recept på gluten fritt???:D
Ägg, mjöl och mjölk. typ pannkaka :)
Den här kakan är glutenfri och supergod!:D
Mjuk hasselnötskaka
Här finns många bra recept för olika typer av alleriger och överkänsligheter
http://www.allergimat.com/index.asp
tackar så mycket (Y)
hej:) jag är både glutenallergiker och laktosintolerant. . . och det går hur bra som helst, visst är det tråkigt vissa gånger när man inte kan få det alla andra får men det tar man igen sen=) Det som är bra när man har någons slags celiaki är att man lär sig läsa på förpackningar vad saker egentligen innehåller, vissa gånger är man glad att man inte tål.
Något som är gott är hemmagjorda snickers, byt ut mot boveteflakes och dom ekologiska jordnötssmören brukar vara utan gluten och laktos.
mvh j(Y)
nån som har några bra recept på gluten fritt???:D
Ägg, mjöl och mjölk. typ pannkaka :)
Jaaaa, DET är ju glutenfritt ???
Jag ska fixa midsommardessert för en stor släktfest i år och det borde vara glutenfritt. Har ett recept på marängbotten med rice krispies i, men visst är väl rice krispies glutenfria??? De BORDE ju innehålla mest ris (ja och salt och socker och... men inte vetemjöä väl?) Vet någon?
Rice krispies är glutefria. Har en son me både gluten och diabetes och de funkar bra. Man kan göra allt glutenfritt.
Tusen tack! Glad midsommar!
Rice krispies är glutefria. Har en son me både gluten och diabetes och de funkar bra. Man kan göra allt glutenfritt.
Tack för den upplysningen om Rice crispies, det visste inte jag