Jag ska ha gäster på lördagkväll och bjuda på 3-rätters.
Förrätt Smörstekt haloumi med ruccola, honungsmelon och skinka.
Dessert Creme brulée med Baileys.
Varmrätt Jag ska göra Hasselbackspotatis där jag byter ut ströbrödet till riven Västerbottensost. Man kan även ha vitlök på men det hoppar jag över den här gången.
Då kommer vi till problemet, jag har fullständig idétorka! {question}
Vad ska jag servera till potatisen. En köttbit med någon passande sås till vill jag väldigt gärna ha ha tips om. (Inte kyckling, det bjöd jag på sist.)
Tack på förhand!
eva2327 februari 2013
Fläskfilé är aldrig fel. Här är förslag på några recept.
Tack Eva, både Dijonfilén och Festfilén låter intressant. Sparar dom i kokboken...
Lunchdax28 februari 2013
Vad gott det lät alltihopa! (Y) Speciellt cremebrule med baileys, det måste jag verkligen prova!
En av mina favorit-grytor är Fläskfilé med kantareller och lingonsås (av Evaldo ), kommer inte ihåg hur man länkar men jag har sparat den i min kokbok under Ä - älskvärda favoriter (lustiga namnet bara för att det ska vara längst ner i kokboken :D).
Erajscha28 februari 2013
Jag skulle föreslå rostbiff, rosastekt och tunt skivad.
Kantarellfilé kan vara ett hett tips och rostbiff likaså.
Tyvärr är jag inte riktigt säker på sonen och kantareller...
Nu börjar det iaf ljusna lite. Fläskfilé tror jag nog att jag kör på
Sebben00328 februari 2013
Jag skulle personligen kunna tänka mig antingen helstekt fläskfilé (som du hittar i min kokbok, jag kan inte med det där med att kopiera osv.) Eller en oxfilé samt en rödvinssås som du gör på följande sätt (skriver här för jag har inte receptet på såsen uppskrivet).
Ingredienser:
½ eller en liten rotselleri
2-3 morötter
1 gul lök
1 liten kålrot
2-3 msk farinsocker
5-6 dl rödvin.
2-3 msk oxfond (av fin kvalité)
Eventuellt vatten.
Gör såhär:
Börja med att tärna alla grönsaker fint. Stek ganska hårt i några minuter, tillsätt socker, rödvin samt fond. Salta och peppra efter smak. Sila detta genom en finmaskig sil så att inga bitar är kvar. Smaka av med eventuellt mer vin (den ska absolut inte vara för söt). Red av om det behövs och tillsätt mer vatten om det behövs. Enkelt och supergott
elleave28 februari 2013
Kan varmt rekommendera detta, bland det godaste jag ätit:
http://www.svensktkott.se/recept/grillstek/
MosterNettan1 mars 2013
Tack för alla tips! Jag har sparat alla recept!
Helstekt fläskfilé blir det, jag gör en sås med dragon, rosépeppar och lite riven västerbottensost. Det tror jag blir bra till mina hasselbackare.
Min dessert går i stöpet, jag har glömt köpa Baileys, gör en en chokladkräm istället. Chokladkräm med hallon och maräng
MosterNettan10 mars 2013
Rapport från min halvåtta-kväll!
Förrätten gjordes som jag planerat, stekt haloumi med melon, skinka och ruccola.
Jag lättstekte skivad fläsfilé som fick gå färdigt i grädde med rosépeppar och dragon. Det blev en jättgod sås. Ruccola och körsbärstomater.
Till efterrätt gjorde jag chokladkrämen jag nämnde i tråden. Den är så enkel, tar max 10 minuter att sno ihop. Jag har inte maränger till den som det står i receptet, däremot en liten klick lättvispad grädde. Såklart hallon också.
Jag köpte ett jättegott rödvin, Barone på kartong, väldigt billigt och mer än prisvärt.
Allt gick jättebra, son och sonhustru var nöjda, det blev en trevlig afton med massa prat och skratt.
Jag ska ha gäster på lördagkväll och bjuda på 3-rätters.
Förrätt Smörstekt haloumi med ruccola, honungsmelon och skinka.
Dessert Creme brulée med Baileys.
Varmrätt Jag ska göra Hasselbackspotatis där jag byter ut ströbrödet till riven Västerbottensost. Man kan även ha vitlök på men det hoppar jag över den här gången.
Då kommer vi till problemet, jag har fullständig idétorka! {question}
Vad ska jag servera till potatisen. En köttbit med någon passande sås till vill jag väldigt gärna ha ha tips om. (Inte kyckling, det bjöd jag på sist.)
Tack på förhand!
Fläskfilé är aldrig fel. Här är förslag på några recept.
Dijonfilé
Festfilé
Fläskfilé du inte kan få nog av
Tack Eva, både Dijonfilén och Festfilén låter intressant. Sparar dom i kokboken...
Vad gott det lät alltihopa! (Y) Speciellt cremebrule med baileys, det måste jag verkligen prova!
En av mina favorit-grytor är Fläskfilé med kantareller och lingonsås (av Evaldo ), kommer inte ihåg hur man länkar men jag har sparat den i min kokbok under Ä - älskvärda favoriter (lustiga namnet bara för att det ska vara längst ner i kokboken :D).
Jag skulle föreslå rostbiff, rosastekt och tunt skivad.
Lunchdax - här är receptet på Baileysbruléen! Makalöst gott.
Crème brulée med Bailey´s
Kantarellfilé kan vara ett hett tips och rostbiff likaså.
Tyvärr är jag inte riktigt säker på sonen och kantareller...
Nu börjar det iaf ljusna lite. Fläskfilé tror jag nog att jag kör på
Jag skulle personligen kunna tänka mig antingen helstekt fläskfilé (som du hittar i min kokbok, jag kan inte med det där med att kopiera osv.) Eller en oxfilé samt en rödvinssås som du gör på följande sätt (skriver här för jag har inte receptet på såsen uppskrivet).
Ingredienser:
½ eller en liten rotselleri
2-3 morötter
1 gul lök
1 liten kålrot
2-3 msk farinsocker
5-6 dl rödvin.
2-3 msk oxfond (av fin kvalité)
Eventuellt vatten.
Gör såhär:
Börja med att tärna alla grönsaker fint. Stek ganska hårt i några minuter, tillsätt socker, rödvin samt fond. Salta och peppra efter smak. Sila detta genom en finmaskig sil så att inga bitar är kvar. Smaka av med eventuellt mer vin (den ska absolut inte vara för söt). Red av om det behövs och tillsätt mer vatten om det behövs. Enkelt och supergott
Kan varmt rekommendera detta, bland det godaste jag ätit:
http://www.svensktkott.se/recept/grillstek/
Tack för alla tips! Jag har sparat alla recept!
Helstekt fläskfilé blir det, jag gör en sås med dragon, rosépeppar och lite riven västerbottensost. Det tror jag blir bra till mina hasselbackare.
Min dessert går i stöpet, jag har glömt köpa Baileys, gör en en chokladkräm istället.
Chokladkräm med hallon och maräng
Rapport från min halvåtta-kväll!
Förrätten gjordes som jag planerat, stekt haloumi med melon, skinka och ruccola.
Jag lättstekte skivad fläsfilé som fick gå färdigt i grädde med rosépeppar och dragon. Det blev en jättgod sås. Ruccola och körsbärstomater.
Till efterrätt gjorde jag chokladkrämen jag nämnde i tråden. Den är så enkel, tar max 10 minuter att sno ihop. Jag har inte maränger till den som det står i receptet, däremot en liten klick lättvispad grädde. Såklart hallon också.
Jag köpte ett jättegott rödvin, Barone på kartong, väldigt billigt och mer än prisvärt.
Allt gick jättebra, son och sonhustru var nöjda, det blev en trevlig afton med massa prat och skratt.