Hur mycket behövs av matjessill per person, på en fest där man bara bara bjuder på sill, potatis, gräddfil samt bröd, smör och ost.
The_mama97mia23 maj 2011
http://www.recepthjalpen.se/matjessill.html
Enligt denna sida är en portion 85 g sill, jag tycker personligen att det låter lite!
Jag brukar äta matjessill och potatis till lunch ibland och då öppnar jag en burk på 200 g men äter inte upp allt, blir kvar ngn liten bit, dock snålt med en burk till 2 pers!
sim2fil23 maj 2011
Instämmer med mama97mia, en knapp burk per person skulle jag satsa på. Själv vill jag hellre få en del kvar än att det blir snålt på slutet...
callemero23 maj 2011
Instämmer med sim2fil. Annars så brukar ca 120 gr vara en bra riktlinje när det gäller fisk.
The_mama97mia23 maj 2011
precis! Och om det skulle bli över en del sill kanske man kan genom smart hantering ta vara på det och göra nubberöra/gubbröra sen.
The_mama97mia23 maj 2011
Förresten skulle jag koka ägg och servera till också, samt skivad tomat m.m.
Men det är jag det!
mafia24 maj 2011
Skrivet av mama97mia den 23 maj 2011
Förresten skulle jag koka ägg och servera till också, samt skivad tomat m.m.
Men det är jag det!
Tack för alla tips. Naturligtvis ska det serveras lite smått och gott till, bl.a ägg och hackad rödlök. Vi ska fixa sillbord för 44 personer och man vill ju att det ska räcka, utan att det blir jättemycket rester. Vi ordnade ett julbord i december och vi fick jättemycket kvar och det är inte kul det heller.
bakakaka24 maj 2011
Jag hade köpt 35 burkar och öppnat 25 av dom från början, sen hade jag öppnat efterhand som det går åt. Det är ju lång hållbarhet på det om du skulle få någon oöppnad burk över.
The_mama97mia24 maj 2011
Man kan ju köpa matjesfiléer i större förpackningar, jag har sett som hinkar på 1,5 kg.
Om man då tänker att du behöver i alla fall 100 g per person, köp 4 kg, eller i närheten av det i stor förpackning och sen som extra - mindre burkar. Ibland kan man kanske be handlaren att få lämna tillbaka om det inte går åt? Fråga där du tänkt köpa!
Annars är det som sagt rätt lång hållbarhet på oöppnade konserver ju.
Hur mycket behövs av matjessill per person, på en fest där man bara bara bjuder på sill, potatis, gräddfil samt bröd, smör och ost.
[/qdet är svårt men alternativ kan ju också vara att dryga ut med en sillsort till. så gjorde jag i min servering när över 60 gäster skulle äta sillunch. Det blev två matjesillar och två-tre bitar senapssill samt gräddfil och lök potatis och ägghalvor. samt en bröd till.uote]
boz196526 maj 2011
Skrivet av mama97mia den 24 maj 2011
Man kan ju köpa matjesfiléer i större förpackningar, jag har sett som hinkar på 1,5 kg...
Det var det jag tänkte på också. Vet inte hur det är med Abbas, men jag har sett både Falkeskogs och Alax matjes i hinkar på CG. Falkeskogs har dessutom en 1-kilos glasburk, har jag sett.
boz196526 maj 2011
Jag letade lite och hittade Abbas restaurangsortiment. Är du på god fot med folket i din butik så kan du säkert be dem ta hem åt dig. Det brukar gå bra när jag pratar med personalen i "min" butik här i stan.
Förpackningarna är på 2,95 kg. Räkna med att c:a 20% av den vikten består av spad när du beräknar hur mycket sill du får ut per förpackning.
skatmara26 maj 2011
Ta hellre för mycket - det är ju ändå fest, eller hur? Rester kan bli fest på jobbet, kanske? En märklig sak är, att om man(ve och fasa) någon gång beräknar för liten mängd, blir det ALLTID över, förmodligen helt enkelt beroende på att ingen riktigt vågar ta för sig, då det ser knappt ut.
Hoppas att ni får en jättetrevlig fest!
Hur mycket behövs av matjessill per person, på en fest där man bara bara bjuder på sill, potatis, gräddfil samt bröd, smör och ost.
http://www.recepthjalpen.se/matjessill.html
Enligt denna sida är en portion 85 g sill, jag tycker personligen att det låter lite!
Jag brukar äta matjessill och potatis till lunch ibland och då öppnar jag en burk på 200 g men äter inte upp allt, blir kvar ngn liten bit, dock snålt med en burk till 2 pers!
Instämmer med mama97mia, en knapp burk per person skulle jag satsa på. Själv vill jag hellre få en del kvar än att det blir snålt på slutet...
Instämmer med sim2fil. Annars så brukar ca 120 gr vara en bra riktlinje när det gäller fisk.
precis! Och om det skulle bli över en del sill kanske man kan genom smart hantering ta vara på det och göra nubberöra/gubbröra sen.
Förresten skulle jag koka ägg och servera till också, samt skivad tomat m.m.
Men det är jag det!
Förresten skulle jag koka ägg och servera till också, samt skivad tomat m.m.
Men det är jag det!
Tack för alla tips. Naturligtvis ska det serveras lite smått och gott till, bl.a ägg och hackad rödlök. Vi ska fixa sillbord för 44 personer och man vill ju att det ska räcka, utan att det blir jättemycket rester. Vi ordnade ett julbord i december och vi fick jättemycket kvar och det är inte kul det heller.
Jag hade köpt 35 burkar och öppnat 25 av dom från början, sen hade jag öppnat efterhand som det går åt. Det är ju lång hållbarhet på det om du skulle få någon oöppnad burk över.
Man kan ju köpa matjesfiléer i större förpackningar, jag har sett som hinkar på 1,5 kg.
Om man då tänker att du behöver i alla fall 100 g per person, köp 4 kg, eller i närheten av det i stor förpackning och sen som extra - mindre burkar. Ibland kan man kanske be handlaren att få lämna tillbaka om det inte går åt? Fråga där du tänkt köpa!
Annars är det som sagt rätt lång hållbarhet på oöppnade konserver ju.
Skrivet av mafia den 23 maj 2011
Hur mycket behövs av matjessill per person, på en fest där man bara bara bjuder på sill, potatis, gräddfil samt bröd, smör och ost.
[/qdet är svårt men alternativ kan ju också vara att dryga ut med en sillsort till. så gjorde jag i min servering när över 60 gäster skulle äta sillunch. Det blev två matjesillar och två-tre bitar senapssill samt gräddfil och lök potatis och ägghalvor. samt en bröd till.uote]
Man kan ju köpa matjesfiléer i större förpackningar, jag har sett som hinkar på 1,5 kg...
Det var det jag tänkte på också. Vet inte hur det är med Abbas, men jag har sett både Falkeskogs och Alax matjes i hinkar på CG. Falkeskogs har dessutom en 1-kilos glasburk, har jag sett.
Jag letade lite och hittade Abbas restaurangsortiment. Är du på god fot med folket i din butik så kan du säkert be dem ta hem åt dig. Det brukar gå bra när jag pratar med personalen i "min" butik här i stan.
http://www.abbafoodservice.se/sortiment/sill/matjessill/
Förpackningarna är på 2,95 kg. Räkna med att c:a 20% av den vikten består av spad när du beräknar hur mycket sill du får ut per förpackning.
Ta hellre för mycket - det är ju ändå fest, eller hur? Rester kan bli fest på jobbet, kanske? En märklig sak är, att om man(ve och fasa) någon gång beräknar för liten mängd, blir det ALLTID över, förmodligen helt enkelt beroende på att ingen riktigt vågar ta för sig, då det ser knappt ut.
Hoppas att ni får en jättetrevlig fest!