Hej
Jag skulle vilja ha tips på ett bra vitt laga-mat -vin. Jag dricker nästan aldrig vitt vin. Föredrar rött till allt (H). Jag ska göra en fiskrätt med vitt vin och jag vill inte köpa nåt som bara är billigt, jag vill kunna dricka upp det som blir kvar. Det behöver ju inte vara för dyrt heller...:) Är det nån som har ett bra tips?
farmoringer17 mars 2008
Jag är heller inte så bra på det men jag brukar alltid fråga på systembolaget. De kan sin sak för det mesta..
bernit17 mars 2008
Jag köper alltid Åkessons Vino Bianco i tetrapack (2,5 dl) och har stående i min drickakyl och som bara används till matlagning.
Fungerar bra för mej.
/BÅ :p
bernit17 mars 2008
Skrivet av bernit den 17 mar 2008
Jag köper alltid Åkessons Vino Bianco i tetrapack (2,5 dl) och har stående i min drickakyl och som bara används till matlagning.
Fungerar bra för mej.
/BÅ :p
Glömde det röda - det är mycket svårare eftersom det beror på om det skall vara ett tungt rött eller ett lättare beronede på vad som tillagas - vanligtvis blir det samma vin som skall drickas till maten om det inte krvävs något speciellt rödvin till tillagningen.
/BÅ :p
17 mars 2008
Beror väl på vilken mat man skall laga
Johan
irrevirre18 mars 2008
Casal Garcia (Portugal) 45:- på systemet (billigt!!). Bra i mat och underbart att dricka, det är lite mousserande. Det är mitt tips!
Lotten_J18 mars 2008
Och jag min snåla tant köper aldrig vin till att laga mat med numera, jag köper det sk matlagningsvinet som finns i matbutikerna. Jag har nämligen provat laga just fisksoppa med vitt matlagningsvin samt provat med vanligt vitt vin från bolaget som jag fick tips om och jag lovar att för smakens skull blev det ingen som helst skillnad. Så därför har jag numera både en flaska med rött och vitt matlagningsvin från Konsum hemma i kylen. Men smaken är ju olika och det är vad jag tycker. Men ska man nu göra en rödvinssås är nog vanligt vin att föredra så jag tror nog att det beror på vilken maträtt man ska göra också hur nödvändigt det är med vin från bolaget eller inte
lennali18 mars 2008
Jag använder också bara "matlagningsvin", och tycker det funkar jättebra.
Lovis18 mars 2008
När det blir slattar över i vinflaskan,har Nigella lärt mig att man kan frysa in det i små iskuber eller en fryspåse. Så tar man fram det när det behövs. Annars använder jag också matlagningsvin. Men vilket vin man använder gör faktiskt skillnad tycker jag.
yggdrasil18 mars 2008
Tack för många bra tips. Matlagningsvin får vanliga affären kanske kan vara en bra idé eftersom jag inte dricker vitt vin om det finns rött :) Fast lite kul skulle det kanse vara att kunna få smaka på matlagningsvinet :D
Glitterfia18 mars 2008
Skrivet av Lovis den 18 mar 2008
När det blir slattar över i vinflaskan,har Nigella lärt mig att man kan frysa in det i små iskuber eller en fryspåse. Så tar man fram det när det behövs. Annars använder jag också matlagningsvin. Men vilket vin man använder gör faktiskt skillnad tycker jag.
Får du slattar över :o
(Jag gillar inte söta viner)
Gott vitt vin: Foot of afrika
Gott rött vin: Infinitus
2 billiga viner som är väl värd sitt pris. Inga tunga viner.
monac18 mars 2008
Skrivet av Lotten_J den 18 mar 2008
Och jag min snåla tant köper aldrig vin till att laga mat med numera, jag köper det sk matlagningsvinet som finns i matbutikerna. Jag har nämligen provat laga just fisksoppa med vitt matlagningsvin samt provat med vanligt vitt vin från bolaget som jag fick tips om och jag lovar att för smakens skull blev det ingen som helst skillnad. Så därför har jag numera både en flaska med rött och vitt matlagningsvin från Konsum hemma i kylen. Men smaken är ju olika och det är vad jag tycker. Men ska man nu göra en rödvinssås är nog vanligt vin att föredra så jag tror nog att det beror på vilken maträtt man ska göra också hur nödvändigt det är med vin från bolaget eller inte
håller med dig,det vita funkar utmärkt till fiskgryta/soppa!:)
Lotten_J18 mars 2008
Skrivet av yggdrasil den 18 mar 2008
Tack för många bra tips. Matlagningsvin får vanliga affären kanske kan vara en bra idé eftersom jag inte dricker vitt vin om det finns rött :) Fast lite kul skulle det kanse vara att kunna få smaka på matlagningsvinet :D
Testa och se, kanske blir matlagningen riktigt rolig :p
evaldo18 mars 2008
Matlagningsvin får duga för min del.
irrevirre19 mars 2008
Ja, jag använder också ofta matlagningsvin. (Fast de små flaskorna är inte särskilt billiga tycker jag)
farmoringer22 mars 2008
Jag har också använt matlagningsvin för det mesta. Men när det ska vara sherry i maten så köper jag det på systembolaget........
guacamole24 mars 2008
Köp ett billigt tetrapacksvin!
Och det som blir över:
Gör en klassisk "white wine spritzer" = ett glas vin toppat med sockerdricka eller soda. Kan serveras med eller utan is.
Till en "spritzer" fungerar tetravin utmärkt!
yggdrasil24 mars 2008
Det funkar alltid! Spritzer kallades "Dagens" förr i världen, i alla fall på krogen i Umeå. Passar ju utmärkt till sommaren och den längtar jag verkligen till
Hej
Jag skulle vilja ha tips på ett bra vitt laga-mat -vin. Jag dricker nästan aldrig vitt vin. Föredrar rött till allt (H). Jag ska göra en fiskrätt med vitt vin och jag vill inte köpa nåt som bara är billigt, jag vill kunna dricka upp det som blir kvar. Det behöver ju inte vara för dyrt heller...:) Är det nån som har ett bra tips?
Jag är heller inte så bra på det men jag brukar alltid fråga på systembolaget. De kan sin sak för det mesta..
Jag köper alltid Åkessons Vino Bianco i tetrapack (2,5 dl) och har stående i min drickakyl och som bara används till matlagning.
Fungerar bra för mej.
/BÅ :p
Jag köper alltid Åkessons Vino Bianco i tetrapack (2,5 dl) och har stående i min drickakyl och som bara används till matlagning.
Fungerar bra för mej.
/BÅ :p
Glömde det röda - det är mycket svårare eftersom det beror på om det skall vara ett tungt rött eller ett lättare beronede på vad som tillagas - vanligtvis blir det samma vin som skall drickas till maten om det inte krvävs något speciellt rödvin till tillagningen.
/BÅ :p
Beror väl på vilken mat man skall laga
Johan
Casal Garcia (Portugal) 45:- på systemet (billigt!!). Bra i mat och underbart att dricka, det är lite mousserande. Det är mitt tips!
Och jag min snåla tant köper aldrig vin till att laga mat med numera, jag köper det sk matlagningsvinet som finns i matbutikerna. Jag har nämligen provat laga just fisksoppa med vitt matlagningsvin samt provat med vanligt vitt vin från bolaget som jag fick tips om och jag lovar att för smakens skull blev det ingen som helst skillnad. Så därför har jag numera både en flaska med rött och vitt matlagningsvin från Konsum hemma i kylen. Men smaken är ju olika och det är vad jag tycker. Men ska man nu göra en rödvinssås är nog vanligt vin att föredra så jag tror nog att det beror på vilken maträtt man ska göra också hur nödvändigt det är med vin från bolaget eller inte
Jag använder också bara "matlagningsvin", och tycker det funkar jättebra.
När det blir slattar över i vinflaskan,har Nigella lärt mig att man kan frysa in det i små iskuber eller en fryspåse. Så tar man fram det när det behövs. Annars använder jag också matlagningsvin. Men vilket vin man använder gör faktiskt skillnad tycker jag.
Tack för många bra tips. Matlagningsvin får vanliga affären kanske kan vara en bra idé eftersom jag inte dricker vitt vin om det finns rött :) Fast lite kul skulle det kanse vara att kunna få smaka på matlagningsvinet :D
När det blir slattar över i vinflaskan,har Nigella lärt mig att man kan frysa in det i små iskuber eller en fryspåse. Så tar man fram det när det behövs. Annars använder jag också matlagningsvin. Men vilket vin man använder gör faktiskt skillnad tycker jag.
Får du slattar över :o
(Jag gillar inte söta viner)
Gott vitt vin: Foot of afrika
Gott rött vin: Infinitus
2 billiga viner som är väl värd sitt pris. Inga tunga viner.
Och jag min snåla tant köper aldrig vin till att laga mat med numera, jag köper det sk matlagningsvinet som finns i matbutikerna. Jag har nämligen provat laga just fisksoppa med vitt matlagningsvin samt provat med vanligt vitt vin från bolaget som jag fick tips om och jag lovar att för smakens skull blev det ingen som helst skillnad. Så därför har jag numera både en flaska med rött och vitt matlagningsvin från Konsum hemma i kylen. Men smaken är ju olika och det är vad jag tycker. Men ska man nu göra en rödvinssås är nog vanligt vin att föredra så jag tror nog att det beror på vilken maträtt man ska göra också hur nödvändigt det är med vin från bolaget eller inte
håller med dig,det vita funkar utmärkt till fiskgryta/soppa!:)
Tack för många bra tips. Matlagningsvin får vanliga affären kanske kan vara en bra idé eftersom jag inte dricker vitt vin om det finns rött :) Fast lite kul skulle det kanse vara att kunna få smaka på matlagningsvinet :D
Testa och se, kanske blir matlagningen riktigt rolig :p
Matlagningsvin får duga för min del.
Ja, jag använder också ofta matlagningsvin. (Fast de små flaskorna är inte särskilt billiga tycker jag)
Jag har också använt matlagningsvin för det mesta. Men när det ska vara sherry i maten så köper jag det på systembolaget........
Köp ett billigt tetrapacksvin!
Och det som blir över:
Gör en klassisk "white wine spritzer" = ett glas vin toppat med sockerdricka eller soda. Kan serveras med eller utan is.
Till en "spritzer" fungerar tetravin utmärkt!
Det funkar alltid! Spritzer kallades "Dagens" förr i världen, i alla fall på krogen i Umeå. Passar ju utmärkt till sommaren och den längtar jag verkligen till