Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

LCHF – bra för överviktiga, dåligt för miljön och hjärnan

  • josse12 27 april 2009

    Skrivet av lingonsmarr den 27 apr 2009

    Skrivet av josse12 den 27 apr 2009

    Skrivet av lingonsmarr den 27 apr 2009

    Skrivet av josse12 den 27 apr 2009

    Här har vi ett kanon exempel på varför vi bör äta kött, vilket kött vi bör äta mer av och mindre av. Detta är hämtat från konsumentverket.

    Olika typer av kött har också olika stor påverkan på klimatet. Gris och kyckling ger mindre utsläpp än nöt och lamm. Nöt och lamm fyller dock en viktig funktion genom att hålla våra beteshagar i trim. Vi äter i dag ungefär den mängd nöt och lamm som behövs för att bevara vårt kulturlandskap och alla de arter som bara finns där. Vi äter betydligt mer gris och kyckling, så ur ett helhetsperspektiv är det mer motiverat att minska på konsumtionen av gris och kyckling. Vilt är ett resurssnålt alternativ.


    Jag håller med dig om att det är ett bra exempel på vilket kött vi bör äta mer och mindre av, men varför är det ett "kanonexempel" på varför vi bör äta kött överhuvudtaget?

    Grönsaker och spannmål drar ju fortfarande mindre energi...


    Eftersom att djuren hjälper oss att hålla ett öppet fint landskap så tycker jag att det är kanon, och som det står skrivet så att vi äter den mängd som går åt till detta så ska man väll inte klaga på det. visst kan vi ju låta dom gå där och äta å låta dom själv dö så naturen får ha sin gång.
    Själv tycker jag att det är jättefint med betesputsade marker,
    men självklart kommer jag också börja klaga den dagen då vi får börja kasta bort djuren för att det är överflöd med kött, vilket det skulle det också bli om vi slutade äta den mängd vi gör idag.
    Det är ju klimatsmart, först föda upp djur som sedan går som kadaver för att ingen vill äta dom. Skulle kunna jämföras med att ha en bil stå på tomgång.


    Du, vi kastar bort en hel del djur redan i dag:
    http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3520888.ab
    http://www.dn.se/sthlm/hushall-slanger-mat-i-onodan-1.833995

    Och "öppet, fint landskap". Jo, det var ju just ett fint exempel. Din egen åsikt om vad du tycker är vackert beskriver inte riktigt varför det är kanon att äta kött tycker jag.

    Om vi inte födde upp djur skulle markerna kunna användas till att odla spannmål och grönsaker på. Grödor på samma storleksyta ger mer mat än kor.

    Jag är ingen motståndare till köttätande, men jag tycker man ska tänka efter och vara medveten kring sina val och oftare välja mat som inte kräver lika mycket energi som köttindustrin gör.


    ok innan du börjar diskutera detta med att odla spannmål så ska du nog ta reda på hur näringen kommer till jorden så ditt spannmål kan växa där, kolla dom olika alternativen och se vilket du tycker verkar vara mest klimatsmart......
    Eller du kanske aldrig har funderat över varför man ska ge en vanlig krukväxt näring eller byta dess jord. Du kanske tror att man byter jorden på åkrarna vart 3-5 år.....

  • lingonsmarr 27 april 2009

    Skrivet av Blanche den 27 apr 2009

    lingonsmarr skriver
    "Men jag har aldrig riktigt förstått det där med hur man kan tillåta sig själv att bli så fet. "


    Min första tanke är att du mest sannolikt tillhör de friskas skara - de som någon enstaka gång äter medicin, kanske.

    Det finns de bland dina medmänniskor som inte är friska, som äter mediciner som är viktuppgångsbefrämjande. På grund av deras ohälsa kan eller får de inte motionera som de skulle vilja. Resultatet blir att vikten stiger oavsett om de tillåter det eller inte.

    Du borde vara glad över att inte ha de problemen istället för att leverera snusförnuftiga kommentarer.




    Mmm, alla överviktiga har nog blivit feta av mediciner. Så är det nog. Överflöd av chips, godis och kakor har inget med saken att göra.

    Nu är jag inget fan av Anna Skipper, men har du sett på "Du är vad du äter" någon gång? De som medverkar i det programmet är ganska feta många gånger utan att ha ätit mediciner som befrämjar viktuppgång... Sex kokosbollar om dagen, godis och feta såser till pasta kan ha en viss negativ effekt på midjemåttet.

    Och vad tusan vet du om mitt liv och min hälsa? Vilka mediciner jag äter och hur mycket tid jag har till att motionera? Den kommentaren är snusförnuftig – och fördomsfull – om någon.

  • josse12 27 april 2009

    Skrivet av lingonsmarr den 27 apr 2009

    Skrivet av josse12 den 27 apr 2009

    Skrivet av lingonsmarr den 27 apr 2009

    Skrivet av josse12 den 27 apr 2009

    Här har vi ett kanon exempel på varför vi bör äta kött, vilket kött vi bör äta mer av och mindre av. Detta är hämtat från konsumentverket.

    Olika typer av kött har också olika stor påverkan på klimatet. Gris och kyckling ger mindre utsläpp än nöt och lamm. Nöt och lamm fyller dock en viktig funktion genom att hålla våra beteshagar i trim. Vi äter i dag ungefär den mängd nöt och lamm som behövs för att bevara vårt kulturlandskap och alla de arter som bara finns där. Vi äter betydligt mer gris och kyckling, så ur ett helhetsperspektiv är det mer motiverat att minska på konsumtionen av gris och kyckling. Vilt är ett resurssnålt alternativ.


    Jag håller med dig om att det är ett bra exempel på vilket kött vi bör äta mer och mindre av, men varför är det ett "kanonexempel" på varför vi bör äta kött överhuvudtaget?

    Grönsaker och spannmål drar ju fortfarande mindre energi...


    Eftersom att djuren hjälper oss att hålla ett öppet fint landskap så tycker jag att det är kanon, och som det står skrivet så att vi äter den mängd som går åt till detta så ska man väll inte klaga på det. visst kan vi ju låta dom gå där och äta å låta dom själv dö så naturen får ha sin gång.
    Själv tycker jag att det är jättefint med betesputsade marker,
    men självklart kommer jag också börja klaga den dagen då vi får börja kasta bort djuren för att det är överflöd med kött, vilket det skulle det också bli om vi slutade äta den mängd vi gör idag.
    Det är ju klimatsmart, först föda upp djur som sedan går som kadaver för att ingen vill äta dom. Skulle kunna jämföras med att ha en bil stå på tomgång.


    Du, vi kastar bort en hel del djur redan i dag:
    http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3520888.ab
    http://www.dn.se/sthlm/hushall-slanger-mat-i-onodan-1.833995

    Och "öppet, fint landskap". Jo, det var ju just ett fint exempel. Din egen åsikt om vad du tycker är vackert beskriver inte riktigt varför det är kanon att äta kött tycker jag.

    Om vi inte födde upp djur skulle markerna kunna användas till att odla spannmål och grönsaker på. Grödor på samma storleksyta ger mer mat än kor.

    Jag är ingen motståndare till köttätande, men jag tycker man ska tänka efter och vara medveten kring sina val och oftare välja mat som inte kräver lika mycket energi som köttindustrin gör.


    Håller däremot med dig om att det är mycket svinn på kött men har inte det att göra med att vi importerar för mycket istället för att ta hand om våra egna resurser.
    Klimatsmart mat tycker jag är det som vi kan producera i detta land, inte det vi importerar, ex potatis på vintern grönsaker linser bönor kött mm..
    Skulle vi välja svenskt skulle väll importen minska och det borde väll vara mer klimatsmart!!!!

  • lingonsmarr 27 april 2009

    Skrivet av josse12 den 27 apr 2009

    Skrivet av lingonsmarr den 27 apr 2009

    Skrivet av josse12 den 27 apr 2009

    Skrivet av lingonsmarr den 27 apr 2009

    Skrivet av josse12 den 27 apr 2009

    Här har vi ett kanon exempel på varför vi bör äta kött, vilket kött vi bör äta mer av och mindre av. Detta är hämtat från konsumentverket.

    Olika typer av kött har också olika stor påverkan på klimatet. Gris och kyckling ger mindre utsläpp än nöt och lamm. Nöt och lamm fyller dock en viktig funktion genom att hålla våra beteshagar i trim. Vi äter i dag ungefär den mängd nöt och lamm som behövs för att bevara vårt kulturlandskap och alla de arter som bara finns där. Vi äter betydligt mer gris och kyckling, så ur ett helhetsperspektiv är det mer motiverat att minska på konsumtionen av gris och kyckling. Vilt är ett resurssnålt alternativ.


    Jag håller med dig om att det är ett bra exempel på vilket kött vi bör äta mer och mindre av, men varför är det ett "kanonexempel" på varför vi bör äta kött överhuvudtaget?

    Grönsaker och spannmål drar ju fortfarande mindre energi...


    Eftersom att djuren hjälper oss att hålla ett öppet fint landskap så tycker jag att det är kanon, och som det står skrivet så att vi äter den mängd som går åt till detta så ska man väll inte klaga på det. visst kan vi ju låta dom gå där och äta å låta dom själv dö så naturen får ha sin gång.
    Själv tycker jag att det är jättefint med betesputsade marker,
    men självklart kommer jag också börja klaga den dagen då vi får börja kasta bort djuren för att det är överflöd med kött, vilket det skulle det också bli om vi slutade äta den mängd vi gör idag.
    Det är ju klimatsmart, först föda upp djur som sedan går som kadaver för att ingen vill äta dom. Skulle kunna jämföras med att ha en bil stå på tomgång.


    Du, vi kastar bort en hel del djur redan i dag:
    http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3520888.ab
    http://www.dn.se/sthlm/hushall-slanger-mat-i-onodan-1.833995

    Och "öppet, fint landskap". Jo, det var ju just ett fint exempel. Din egen åsikt om vad du tycker är vackert beskriver inte riktigt varför det är kanon att äta kött tycker jag.

    Om vi inte födde upp djur skulle markerna kunna användas till att odla spannmål och grönsaker på. Grödor på samma storleksyta ger mer mat än kor.

    Jag är ingen motståndare till köttätande, men jag tycker man ska tänka efter och vara medveten kring sina val och oftare välja mat som inte kräver lika mycket energi som köttindustrin gör.


    ok innan du börjar diskutera detta med att odla spannmål så ska du nog ta reda på hur näringen kommer till jorden så ditt spannmål kan växa där, kolla dom olika alternativen och se vilket du tycker verkar vara mest klimatsmart......
    Eller du kanske aldrig har funderat över varför man ska ge en vanlig krukväxt näring eller byta dess jord. Du kanske tror att man byter jorden på åkrarna vart 3-5 år.....


    Hänvisa mig gärna till sajter/böcker som säger att spannmål kräver mer energi än köttproduktion så lovar jag att backa.

  • Blanche 27 april 2009

    Skrivet av lingonsmarr den 27 apr 2009

    Skrivet av Blanche den 27 apr 2009

    lingonsmarr skriver
    "Men jag har aldrig riktigt förstått det där med hur man kan tillåta sig själv att bli så fet. "


    Min första tanke är att du mest sannolikt tillhör de friskas skara - de som någon enstaka gång äter medicin, kanske.

    Det finns de bland dina medmänniskor som inte är friska, som äter mediciner som är viktuppgångsbefrämjande. På grund av deras ohälsa kan eller får de inte motionera som de skulle vilja. Resultatet blir att vikten stiger oavsett om de tillåter det eller inte.

    Du borde vara glad över att inte ha de problemen istället för att leverera snusförnuftiga kommentarer.




    Mmm, alla överviktiga har nog blivit feta av mediciner. Så är det nog. Överflöd av chips, godis och kakor har inget med saken att göra.

    Nu är jag inget fan av Anna Skipper, men har du sett på "Du är vad du äter" någon gång? De som medverkar i det programmet är ganska feta många gånger utan att ha ätit mediciner som befrämjar viktuppgång... Sex kokosbollar om dagen, godis och feta såser till pasta kan ha en viss negativ effekt på midjemåttet.

    Och vad tusan vet du om mitt liv och min hälsa? Vilka mediciner jag äter och hur mycket tid jag har till att motionera? Den kommentaren är snusförnuftig – och fördomsfull – om någon.



    Jag skrev INTE att ALLA överviktiga..
    Din hälsa eller ohälsa vet jag inte ett jota om men du låter som om...

  • lingonsmarr 27 april 2009

    Skrivet av Blanche den 27 apr 2009

    Skrivet av lingonsmarr den 27 apr 2009

    Skrivet av Blanche den 27 apr 2009

    lingonsmarr skriver
    "Men jag har aldrig riktigt förstått det där med hur man kan tillåta sig själv att bli så fet. "


    Min första tanke är att du mest sannolikt tillhör de friskas skara - de som någon enstaka gång äter medicin, kanske.

    Det finns de bland dina medmänniskor som inte är friska, som äter mediciner som är viktuppgångsbefrämjande. På grund av deras ohälsa kan eller får de inte motionera som de skulle vilja. Resultatet blir att vikten stiger oavsett om de tillåter det eller inte.

    Du borde vara glad över att inte ha de problemen istället för att leverera snusförnuftiga kommentarer.




    Mmm, alla överviktiga har nog blivit feta av mediciner. Så är det nog. Överflöd av chips, godis och kakor har inget med saken att göra.

    Nu är jag inget fan av Anna Skipper, men har du sett på "Du är vad du äter" någon gång? De som medverkar i det programmet är ganska feta många gånger utan att ha ätit mediciner som befrämjar viktuppgång... Sex kokosbollar om dagen, godis och feta såser till pasta kan ha en viss negativ effekt på midjemåttet.

    Och vad tusan vet du om mitt liv och min hälsa? Vilka mediciner jag äter och hur mycket tid jag har till att motionera? Den kommentaren är snusförnuftig – och fördomsfull – om någon.



    Jag skrev INTE att ALLA överviktiga..
    Din hälsa eller ohälsa vet jag inte ett jota om men du låter som om...


    Som om? Även fast du inte vet ett jota tillåter du dig att kommentera den.

  • josse12 27 april 2009

    Skrivet av lingonsmarr den 27 apr 2009

    Skrivet av josse12 den 27 apr 2009

    Skrivet av lingonsmarr den 27 apr 2009

    Skrivet av josse12 den 27 apr 2009

    Skrivet av lingonsmarr den 27 apr 2009

    Skrivet av josse12 den 27 apr 2009

    Här har vi ett kanon exempel på varför vi bör äta kött, vilket kött vi bör äta mer av och mindre av. Detta är hämtat från konsumentverket.

    Olika typer av kött har också olika stor påverkan på klimatet. Gris och kyckling ger mindre utsläpp än nöt och lamm. Nöt och lamm fyller dock en viktig funktion genom att hålla våra beteshagar i trim. Vi äter i dag ungefär den mängd nöt och lamm som behövs för att bevara vårt kulturlandskap och alla de arter som bara finns där. Vi äter betydligt mer gris och kyckling, så ur ett helhetsperspektiv är det mer motiverat att minska på konsumtionen av gris och kyckling. Vilt är ett resurssnålt alternativ.


    Jag håller med dig om att det är ett bra exempel på vilket kött vi bör äta mer och mindre av, men varför är det ett "kanonexempel" på varför vi bör äta kött överhuvudtaget?

    Grönsaker och spannmål drar ju fortfarande mindre energi...


    Eftersom att djuren hjälper oss att hålla ett öppet fint landskap så tycker jag att det är kanon, och som det står skrivet så att vi äter den mängd som går åt till detta så ska man väll inte klaga på det. visst kan vi ju låta dom gå där och äta å låta dom själv dö så naturen får ha sin gång.
    Själv tycker jag att det är jättefint med betesputsade marker,
    men självklart kommer jag också börja klaga den dagen då vi får börja kasta bort djuren för att det är överflöd med kött, vilket det skulle det också bli om vi slutade äta den mängd vi gör idag.
    Det är ju klimatsmart, först föda upp djur som sedan går som kadaver för att ingen vill äta dom. Skulle kunna jämföras med att ha en bil stå på tomgång.


    Du, vi kastar bort en hel del djur redan i dag:
    http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3520888.ab
    http://www.dn.se/sthlm/hushall-slanger-mat-i-onodan-1.833995

    Och "öppet, fint landskap". Jo, det var ju just ett fint exempel. Din egen åsikt om vad du tycker är vackert beskriver inte riktigt varför det är kanon att äta kött tycker jag.

    Om vi inte födde upp djur skulle markerna kunna användas till att odla spannmål och grönsaker på. Grödor på samma storleksyta ger mer mat än kor.

    Jag är ingen motståndare till köttätande, men jag tycker man ska tänka efter och vara medveten kring sina val och oftare välja mat som inte kräver lika mycket energi som köttindustrin gör.


    ok innan du börjar diskutera detta med att odla spannmål så ska du nog ta reda på hur näringen kommer till jorden så ditt spannmål kan växa där, kolla dom olika alternativen och se vilket du tycker verkar vara mest klimatsmart......
    Eller du kanske aldrig har funderat över varför man ska ge en vanlig krukväxt näring eller byta dess jord. Du kanske tror att man byter jorden på åkrarna vart 3-5 år.....


    Hänvisa mig gärna till sajter/böcker som säger att spannmål kräver mer energi än köttproduktion så lovar jag att backa.


    jag kan skriva så här då,, vad sprids på åkrarna där spannmålet ska växa, för att det ska kunna växa....
    vad sprutas på åkrarna för att spannmålet ska kunna växa utan att ogräset tar överhand- våra jordar är inte gjorda för att helt naturligt kunna odla spannmål på.. hänvisar till det du skrev till mig- du har ju dator med internet så googla

  • josse12 27 april 2009

    ett tillägg är att jag med detta vill påpeka att vissa saker är beroende av det andra, ta bort det ena så försvinner det andra..

  • lingonsmarr 27 april 2009

    Skrivet av josse12 den 27 apr 2009

    Skrivet av lingonsmarr den 27 apr 2009

    Skrivet av josse12 den 27 apr 2009

    Skrivet av lingonsmarr den 27 apr 2009

    Skrivet av josse12 den 27 apr 2009

    Här har vi ett kanon exempel på varför vi bör äta kött, vilket kött vi bör äta mer av och mindre av. Detta är hämtat från konsumentverket.

    Olika typer av kött har också olika stor påverkan på klimatet. Gris och kyckling ger mindre utsläpp än nöt och lamm. Nöt och lamm fyller dock en viktig funktion genom att hålla våra beteshagar i trim. Vi äter i dag ungefär den mängd nöt och lamm som behövs för att bevara vårt kulturlandskap och alla de arter som bara finns där. Vi äter betydligt mer gris och kyckling, så ur ett helhetsperspektiv är det mer motiverat att minska på konsumtionen av gris och kyckling. Vilt är ett resurssnålt alternativ.


    Jag håller med dig om att det är ett bra exempel på vilket kött vi bör äta mer och mindre av, men varför är det ett "kanonexempel" på varför vi bör äta kött överhuvudtaget?

    Grönsaker och spannmål drar ju fortfarande mindre energi...


    Eftersom att djuren hjälper oss att hålla ett öppet fint landskap så tycker jag att det är kanon, och som det står skrivet så att vi äter den mängd som går åt till detta så ska man väll inte klaga på det. visst kan vi ju låta dom gå där och äta å låta dom själv dö så naturen får ha sin gång.
    Själv tycker jag att det är jättefint med betesputsade marker,
    men självklart kommer jag också börja klaga den dagen då vi får börja kasta bort djuren för att det är överflöd med kött, vilket det skulle det också bli om vi slutade äta den mängd vi gör idag.
    Det är ju klimatsmart, först föda upp djur som sedan går som kadaver för att ingen vill äta dom. Skulle kunna jämföras med att ha en bil stå på tomgång.


    Du, vi kastar bort en hel del djur redan i dag:
    http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3520888.ab
    http://www.dn.se/sthlm/hushall-slanger-mat-i-onodan-1.833995

    Och "öppet, fint landskap". Jo, det var ju just ett fint exempel. Din egen åsikt om vad du tycker är vackert beskriver inte riktigt varför det är kanon att äta kött tycker jag.

    Om vi inte födde upp djur skulle markerna kunna användas till att odla spannmål och grönsaker på. Grödor på samma storleksyta ger mer mat än kor.

    Jag är ingen motståndare till köttätande, men jag tycker man ska tänka efter och vara medveten kring sina val och oftare välja mat som inte kräver lika mycket energi som köttindustrin gör.


    Håller däremot med dig om att det är mycket svinn på kött men har inte det att göra med att vi importerar för mycket istället för att ta hand om våra egna resurser.
    Klimatsmart mat tycker jag är det som vi kan producera i detta land, inte det vi importerar, ex potatis på vintern grönsaker linser bönor kött mm..
    Skulle vi välja svenskt skulle väll importen minska och det borde väll vara mer klimatsmart!!!!


    Håller med dig till fullo. Jag är som sagt ingen motståndare till kött. Det är att äta flera kg om dagen jag ifrågasätter.
    Svenskt, gärna närproducerat och ekologiskt, är klimatsmarta val.

  • Nusse 28 april 2009

    Skrivet av lingonsmarr den 27 apr 2009

    Skrivet av Blanche den 27 apr 2009

    Skrivet av lingonsmarr den 27 apr 2009

    Skrivet av Blanche den 27 apr 2009

    lingonsmarr skriver
    "Men jag har aldrig riktigt förstått det där med hur man kan tillåta sig själv att bli så fet. "


    Min första tanke är att du mest sannolikt tillhör de friskas skara - de som någon enstaka gång äter medicin, kanske.

    Det finns de bland dina medmänniskor som inte är friska, som äter mediciner som är viktuppgångsbefrämjande. På grund av deras ohälsa kan eller får de inte motionera som de skulle vilja. Resultatet blir att vikten stiger oavsett om de tillåter det eller inte.

    Du borde vara glad över att inte ha de problemen istället för att leverera snusförnuftiga kommentarer.




    Mmm, alla överviktiga har nog blivit feta av mediciner. Så är det nog. Överflöd av chips, godis och kakor har inget med saken att göra.

    Nu är jag inget fan av Anna Skipper, men har du sett på "Du är vad du äter" någon gång? De som medverkar i det programmet är ganska feta många gånger utan att ha ätit mediciner som befrämjar viktuppgång... Sex kokosbollar om dagen, godis och feta såser till pasta kan ha en viss negativ effekt på midjemåttet.

    Och vad tusan vet du om mitt liv och min hälsa? Vilka mediciner jag äter och hur mycket tid jag har till att motionera? Den kommentaren är snusförnuftig – och fördomsfull – om någon.



    Jag skrev INTE att ALLA överviktiga..
    Din hälsa eller ohälsa vet jag inte ett jota om men du låter som om...


    Som om? Även fast du inte vet ett jota tillåter du dig att kommentera den.

    Hrm..du, Lingonsmarr, tillåter ju dig att kommentera alla överviktiga. Kasta inte sten..

  • Viooola 28 april 2009

    Skrivet av lingonsmarr den 22 apr 2009

    Det har ju - inte särskilt överraskande - visat sig att alla dieter och bantningsmetoder ger lika dåliga eller bra resultat. http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/alla-bantningsmetoder-ger-dig-lika-daligt-resultat-1.807923

    Läste om någon LCHF:are som åt 300 gram fläskfilé till middag. Själv. Och tidigare hade hon ätit bacon till frukost. Varje dag var det minst två tunga kötträtter på menyn. Barnen i Afrika och klimathotet är tydligen lätta att negligera när bilringarna runt midjan ska bort till sommaren.

    Visst är det bra för hälsan att gå ner i vikt, men att prova motion och äta normalt och sunt borde gå före energislösande dieter. Tro mig, man blir inte fet av kolhydrater om man tränar.

  • lingonsmarr 28 april 2009

    Skrivet av Nusse den 28 apr 2009

    Skrivet av lingonsmarr den 27 apr 2009

    Skrivet av Blanche den 27 apr 2009

    Skrivet av lingonsmarr den 27 apr 2009

    Skrivet av Blanche den 27 apr 2009

    lingonsmarr skriver
    "Men jag har aldrig riktigt förstått det där med hur man kan tillåta sig själv att bli så fet. "


    Min första tanke är att du mest sannolikt tillhör de friskas skara - de som någon enstaka gång äter medicin, kanske.

    Det finns de bland dina medmänniskor som inte är friska, som äter mediciner som är viktuppgångsbefrämjande. På grund av deras ohälsa kan eller får de inte motionera som de skulle vilja. Resultatet blir att vikten stiger oavsett om de tillåter det eller inte.

    Du borde vara glad över att inte ha de problemen istället för att leverera snusförnuftiga kommentarer.




    Mmm, alla överviktiga har nog blivit feta av mediciner. Så är det nog. Överflöd av chips, godis och kakor har inget med saken att göra.

    Nu är jag inget fan av Anna Skipper, men har du sett på "Du är vad du äter" någon gång? De som medverkar i det programmet är ganska feta många gånger utan att ha ätit mediciner som befrämjar viktuppgång... Sex kokosbollar om dagen, godis och feta såser till pasta kan ha en viss negativ effekt på midjemåttet.

    Och vad tusan vet du om mitt liv och min hälsa? Vilka mediciner jag äter och hur mycket tid jag har till att motionera? Den kommentaren är snusförnuftig – och fördomsfull – om någon.



    Jag skrev INTE att ALLA överviktiga..
    Din hälsa eller ohälsa vet jag inte ett jota om men du låter som om...


    Som om? Även fast du inte vet ett jota tillåter du dig att kommentera den.

    Hrm..du, Lingonsmarr, tillåter ju dig att kommentera alla överviktiga. Kasta inte sten..


    Nej, jag kommenterar inte a l l a överviktiga, där drar du återigen en fördomsfull slutsats. Jag ifrågasätter de som äter så mycket felaktig kost att de går upp 30-40 kg i vikt utan att göra något åt saken. De med medicinska problem är en annan grupp. Båda grupperna behöver givetvis stöd och hjälp.

    Du däremot drar slutsatser kring mig och mitt liv, vilket jag mer tolkar som ett personligt påhopp. Det är skillnad mellan fördomsfulla påhopp och ifrågasättande av en viss grupp människor som de facto lever på det sättet jag beskriver. Alltså är ingen sten kastad.

  • lingonsmarr 28 april 2009

    Skrivet av josse12 den 27 apr 2009

    Skrivet av lingonsmarr den 27 apr 2009

    Skrivet av josse12 den 27 apr 2009

    Skrivet av lingonsmarr den 27 apr 2009

    Skrivet av josse12 den 27 apr 2009

    Skrivet av lingonsmarr den 27 apr 2009

    Skrivet av josse12 den 27 apr 2009

    Här har vi ett kanon exempel på varför vi bör äta kött, vilket kött vi bör äta mer av och mindre av. Detta är hämtat från konsumentverket.

    Olika typer av kött har också olika stor påverkan på klimatet. Gris och kyckling ger mindre utsläpp än nöt och lamm. Nöt och lamm fyller dock en viktig funktion genom att hålla våra beteshagar i trim. Vi äter i dag ungefär den mängd nöt och lamm som behövs för att bevara vårt kulturlandskap och alla de arter som bara finns där. Vi äter betydligt mer gris och kyckling, så ur ett helhetsperspektiv är det mer motiverat att minska på konsumtionen av gris och kyckling. Vilt är ett resurssnålt alternativ.


    Jag håller med dig om att det är ett bra exempel på vilket kött vi bör äta mer och mindre av, men varför är det ett "kanonexempel" på varför vi bör äta kött överhuvudtaget?

    Grönsaker och spannmål drar ju fortfarande mindre energi...


    Eftersom att djuren hjälper oss att hålla ett öppet fint landskap så tycker jag att det är kanon, och som det står skrivet så att vi äter den mängd som går åt till detta så ska man väll inte klaga på det. visst kan vi ju låta dom gå där och äta å låta dom själv dö så naturen får ha sin gång.
    Själv tycker jag att det är jättefint med betesputsade marker,
    men självklart kommer jag också börja klaga den dagen då vi får börja kasta bort djuren för att det är överflöd med kött, vilket det skulle det också bli om vi slutade äta den mängd vi gör idag.
    Det är ju klimatsmart, först föda upp djur som sedan går som kadaver för att ingen vill äta dom. Skulle kunna jämföras med att ha en bil stå på tomgång.


    Du, vi kastar bort en hel del djur redan i dag:
    http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3520888.ab
    http://www.dn.se/sthlm/hushall-slanger-mat-i-onodan-1.833995

    Och "öppet, fint landskap". Jo, det var ju just ett fint exempel. Din egen åsikt om vad du tycker är vackert beskriver inte riktigt varför det är kanon att äta kött tycker jag.

    Om vi inte födde upp djur skulle markerna kunna användas till att odla spannmål och grönsaker på. Grödor på samma storleksyta ger mer mat än kor.

    Jag är ingen motståndare till köttätande, men jag tycker man ska tänka efter och vara medveten kring sina val och oftare välja mat som inte kräver lika mycket energi som köttindustrin gör.


    ok innan du börjar diskutera detta med att odla spannmål så ska du nog ta reda på hur näringen kommer till jorden så ditt spannmål kan växa där, kolla dom olika alternativen och se vilket du tycker verkar vara mest klimatsmart......
    Eller du kanske aldrig har funderat över varför man ska ge en vanlig krukväxt näring eller byta dess jord. Du kanske tror att man byter jorden på åkrarna vart 3-5 år.....


    Hänvisa mig gärna till sajter/böcker som säger att spannmål kräver mer energi än köttproduktion så lovar jag att backa.


    jag kan skriva så här då,, vad sprids på åkrarna där spannmålet ska växa, för att det ska kunna växa....
    vad sprutas på åkrarna för att spannmålet ska kunna växa utan att ogräset tar överhand- våra jordar är inte gjorda för att helt naturligt kunna odla spannmål på.. hänvisar till det du skrev till mig- du har ju dator med internet så googla


    När du skriver som du gör antar jag att du läst vetenskapliga skrifter om ämnet. "Våra jordar är inte gjorda för att helt naturligt kunna odla spannmål på" är inte helt lätt att googla på, och om du nu besitter dessa kunskaper kan du väl hänvisa mig till deras källa?

    Själv väljer jag alltid ekologiskt spannmål, där man inte använder konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel.

  • josse12 28 april 2009

    Skrivet av lingonsmarr den 28 apr 2009

    Skrivet av josse12 den 27 apr 2009

    Skrivet av lingonsmarr den 27 apr 2009

    Skrivet av josse12 den 27 apr 2009

    Skrivet av lingonsmarr den 27 apr 2009

    Skrivet av josse12 den 27 apr 2009

    Skrivet av lingonsmarr den 27 apr 2009

    Skrivet av josse12 den 27 apr 2009

    Här har vi ett kanon exempel på varför vi bör äta kött, vilket kött vi bör äta mer av och mindre av. Detta är hämtat från konsumentverket.

    Olika typer av kött har också olika stor påverkan på klimatet. Gris och kyckling ger mindre utsläpp än nöt och lamm. Nöt och lamm fyller dock en viktig funktion genom att hålla våra beteshagar i trim. Vi äter i dag ungefär den mängd nöt och lamm som behövs för att bevara vårt kulturlandskap och alla de arter som bara finns där. Vi äter betydligt mer gris och kyckling, så ur ett helhetsperspektiv är det mer motiverat att minska på konsumtionen av gris och kyckling. Vilt är ett resurssnålt alternativ.


    Jag håller med dig om att det är ett bra exempel på vilket kött vi bör äta mer och mindre av, men varför är det ett "kanonexempel" på varför vi bör äta kött överhuvudtaget?

    Grönsaker och spannmål drar ju fortfarande mindre energi...


    Eftersom att djuren hjälper oss att hålla ett öppet fint landskap så tycker jag att det är kanon, och som det står skrivet så att vi äter den mängd som går åt till detta så ska man väll inte klaga på det. visst kan vi ju låta dom gå där och äta å låta dom själv dö så naturen får ha sin gång.
    Själv tycker jag att det är jättefint med betesputsade marker,
    men självklart kommer jag också börja klaga den dagen då vi får börja kasta bort djuren för att det är överflöd med kött, vilket det skulle det också bli om vi slutade äta den mängd vi gör idag.
    Det är ju klimatsmart, först föda upp djur som sedan går som kadaver för att ingen vill äta dom. Skulle kunna jämföras med att ha en bil stå på tomgång.


    Du, vi kastar bort en hel del djur redan i dag:
    http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3520888.ab
    http://www.dn.se/sthlm/hushall-slanger-mat-i-onodan-1.833995

    Och "öppet, fint landskap". Jo, det var ju just ett fint exempel. Din egen åsikt om vad du tycker är vackert beskriver inte riktigt varför det är kanon att äta kött tycker jag.

    Om vi inte födde upp djur skulle markerna kunna användas till att odla spannmål och grönsaker på. Grödor på samma storleksyta ger mer mat än kor.

    Jag är ingen motståndare till köttätande, men jag tycker man ska tänka efter och vara medveten kring sina val och oftare välja mat som inte kräver lika mycket energi som köttindustrin gör.


    ok innan du börjar diskutera detta med att odla spannmål så ska du nog ta reda på hur näringen kommer till jorden så ditt spannmål kan växa där, kolla dom olika alternativen och se vilket du tycker verkar vara mest klimatsmart......
    Eller du kanske aldrig har funderat över varför man ska ge en vanlig krukväxt näring eller byta dess jord. Du kanske tror att man byter jorden på åkrarna vart 3-5 år.....


    Hänvisa mig gärna till sajter/böcker som säger att spannmål kräver mer energi än köttproduktion så lovar jag att backa.


    jag kan skriva så här då,, vad sprids på åkrarna där spannmålet ska växa, för att det ska kunna växa....
    vad sprutas på åkrarna för att spannmålet ska kunna växa utan att ogräset tar överhand- våra jordar är inte gjorda för att helt naturligt kunna odla spannmål på.. hänvisar till det du skrev till mig- du har ju dator med internet så googla


    När du skriver som du gör antar jag att du läst vetenskapliga skrifter om ämnet. "Våra jordar är inte gjorda för att helt naturligt kunna odla spannmål på" är inte helt lätt att googla på, och om du nu besitter dessa kunskaper kan du väl hänvisa mig till deras källa?

    Själv väljer jag alltid ekologiskt spannmål, där man inte använder konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel.


    Jag besitter dessa kunskaper genom min utbildning och uppväxt.. De som odlar konvetionellt dvs på vanligt vis använder som du säger beskämpnings medel och konstgödning och koskit på åkrarna eller annan skit som svin eller hönsgödsel..
    De som odlar eko använder enbart skit dvs ko svin eller höns gödsel och sprutar även med pisset efter djuren. vanligast är dock kombinationen flytgödsel.
    så vilket du än väljer så är gjordarna det odlas på beroende av näringen i gödseln från våra djur för att det ska kunna växa där. Mest spannmålet som du och jag gladeligen äter.
    För att ta tillvara på jordnäringen på bästa sätt så gör man olika växtföljder där det som behöver mest näring odlas först sen de med mindre behov. tro mig bönderna gör allt för att spara åkturer på gärdet och olika medel för det kostar massor med pengar. Därför har tyvärr andelen jordbruk minskat drastiskt i landet och kvar finns de som mer liknar små industrier..
    Kort sagt Inga djur ingen gödsel ingen näring spannmålet skulle aldrig räcka till...

  • josse12 28 april 2009

    Skrivet av lingonsmarr den 27 apr 2009

    Skrivet av josse12 den 27 apr 2009

    Skrivet av lingonsmarr den 27 apr 2009

    Skrivet av josse12 den 27 apr 2009

    Skrivet av lingonsmarr den 27 apr 2009

    Skrivet av josse12 den 27 apr 2009

    Här har vi ett kanon exempel på varför vi bör äta kött, vilket kött vi bör äta mer av och mindre av. Detta är hämtat från konsumentverket.

    Olika typer av kött har också olika stor påverkan på klimatet. Gris och kyckling ger mindre utsläpp än nöt och lamm. Nöt och lamm fyller dock en viktig funktion genom att hålla våra beteshagar i trim. Vi äter i dag ungefär den mängd nöt och lamm som behövs för att bevara vårt kulturlandskap och alla de arter som bara finns där. Vi äter betydligt mer gris och kyckling, så ur ett helhetsperspektiv är det mer motiverat att minska på konsumtionen av gris och kyckling. Vilt är ett resurssnålt alternativ.


    Jag håller med dig om att det är ett bra exempel på vilket kött vi bör äta mer och mindre av, men varför är det ett "kanonexempel" på varför vi bör äta kött överhuvudtaget?

    Grönsaker och spannmål drar ju fortfarande mindre energi...


    Eftersom att djuren hjälper oss att hålla ett öppet fint landskap så tycker jag att det är kanon, och som det står skrivet så att vi äter den mängd som går åt till detta så ska man väll inte klaga på det. visst kan vi ju låta dom gå där och äta å låta dom själv dö så naturen får ha sin gång.
    Själv tycker jag att det är jättefint med betesputsade marker,
    men självklart kommer jag också börja klaga den dagen då vi får börja kasta bort djuren för att det är överflöd med kött, vilket det skulle det också bli om vi slutade äta den mängd vi gör idag.
    Det är ju klimatsmart, först föda upp djur som sedan går som kadaver för att ingen vill äta dom. Skulle kunna jämföras med att ha en bil stå på tomgång.


    Du, vi kastar bort en hel del djur redan i dag:
    http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3520888.ab
    http://www.dn.se/sthlm/hushall-slanger-mat-i-onodan-1.833995

    Och "öppet, fint landskap". Jo, det var ju just ett fint exempel. Din egen åsikt om vad du tycker är vackert beskriver inte riktigt varför det är kanon att äta kött tycker jag.

    Om vi inte födde upp djur skulle markerna kunna användas till att odla spannmål och grönsaker på. Grödor på samma storleksyta ger mer mat än kor.

    Jag är ingen motståndare till köttätande, men jag tycker man ska tänka efter och vara medveten kring sina val och oftare välja mat som inte kräver lika mycket energi som köttindustrin gör.


    ok innan du börjar diskutera detta med att odla spannmål så ska du nog ta reda på hur näringen kommer till jorden så ditt spannmål kan växa där, kolla dom olika alternativen och se vilket du tycker verkar vara mest klimatsmart......
    Eller du kanske aldrig har funderat över varför man ska ge en vanlig krukväxt näring eller byta dess jord. Du kanske tror att man byter jorden på åkrarna vart 3-5 år.....


    Hänvisa mig gärna till sajter/böcker som säger att spannmål kräver mer energi än köttproduktion så lovar jag att backa.



    hittade en sida där nyttan med djuren och lite om spannmålsodling står. prova denna http://www.z.lst.se/jamtland/pw/rikare_odlingslandskap/

  • Nusse 28 april 2009

    Skrivet av lingonsmarr den 28 apr 2009

    Skrivet av Nusse den 28 apr 2009

    Skrivet av lingonsmarr den 27 apr 2009

    Skrivet av Blanche den 27 apr 2009

    Skrivet av lingonsmarr den 27 apr 2009

    Skrivet av Blanche den 27 apr 2009

    lingonsmarr skriver
    "Men jag har aldrig riktigt förstått det där med hur man kan tillåta sig själv att bli så fet. "


    Min första tanke är att du mest sannolikt tillhör de friskas skara - de som någon enstaka gång äter medicin, kanske.

    Det finns de bland dina medmänniskor som inte är friska, som äter mediciner som är viktuppgångsbefrämjande. På grund av deras ohälsa kan eller får de inte motionera som de skulle vilja. Resultatet blir att vikten stiger oavsett om de tillåter det eller inte.

    Du borde vara glad över att inte ha de problemen istället för att leverera snusförnuftiga kommentarer.




    Mmm, alla överviktiga har nog blivit feta av mediciner. Så är det nog. Överflöd av chips, godis och kakor har inget med saken att göra.

    Nu är jag inget fan av Anna Skipper, men har du sett på "Du är vad du äter" någon gång? De som medverkar i det programmet är ganska feta många gånger utan att ha ätit mediciner som befrämjar viktuppgång... Sex kokosbollar om dagen, godis och feta såser till pasta kan ha en viss negativ effekt på midjemåttet.

    Och vad tusan vet du om mitt liv och min hälsa? Vilka mediciner jag äter och hur mycket tid jag har till att motionera? Den kommentaren är snusförnuftig – och fördomsfull – om någon.



    Jag skrev INTE att ALLA överviktiga..
    Din hälsa eller ohälsa vet jag inte ett jota om men du låter som om...


    Som om? Även fast du inte vet ett jota tillåter du dig att kommentera den.

    Hrm..du, Lingonsmarr, tillåter ju dig att kommentera alla överviktiga. Kasta inte sten..


    Nej, jag kommenterar inte a l l a överviktiga, där drar du återigen en fördomsfull slutsats. Jag ifrågasätter de som äter så mycket felaktig kost att de går upp 30-40 kg i vikt utan att göra något åt saken. De med medicinska problem är en annan grupp. Båda grupperna behöver givetvis stöd och hjälp.

    Du däremot drar slutsatser kring mig och mitt liv, vilket jag mer tolkar som ett personligt påhopp. Det är skillnad mellan fördomsfulla påhopp och ifrågasättande av en viss grupp människor som de facto lever på det sättet jag beskriver. Alltså är ingen sten kastad.


    Jag har inte dragit en endaste slutsats angående dig och ditt liv. Jag tyckte bara det vara rätt komiskt att du blev fly förbannad över att du blev ifrågasatt när du själv sitter och spyr galla över överviktiga människor helt enkelt! Lite dubbelmoraliskt, även om jag förstår ditt resonemang över att ditt påhopp sker på en hel folkgrupp, medan du känner dig utsatt som enskild individ.

  • lingonsmarr 28 april 2009

    Skrivet av Blanche den 27 apr 2009
    Jag har inte dragit en endaste slutsats angående dig och ditt liv. Jag tyckte bara det vara rätt komiskt att du blev fly förbannad över att du blev ifrågasatt när du själv sitter och spyr galla över överviktiga människor helt enkelt! Lite dubbelmoraliskt, även om jag förstår ditt resonemang över att ditt påhopp sker på en hel folkgrupp, medan du känner dig utsatt som enskild individ.


    Se där, återigen en fördom. Hur vet du att jag blev fly förbannad? Jag tycker du är rätt komisk du också, nästan så jag vågar mig på en :p

    Dessutom tycker jag inte riktig att jag "spyr galla" över personer med övervikt. Återigen, jag ifrågasätter existensiellt bara hur människor kan tillåta sig att gå upp så mycket i vikt.
    Men nu är inte det här en "Varför blir människor överviktiga"-tråd, så jag tycker vi lämnar ämnet.

  • Ernst76 28 april 2009

    Vem äter flera kilo kött om dagen lingonsmarr? Inte ens jag som försöker äta så mycket kött som möjligt får i mig flera kilo!

  • Ernst76 28 april 2009

    Lingonsmarr.
    Om du äter LCHF så kommer du inte behöva vara hungrig hela tiden!
    Annars kan du få hjälp på vårdcentralen för dina "problem".

  • Nusse 28 april 2009

    Skrivet av lingonsmarr den 28 apr 2009



    Skrivet av Blanche den 27 apr 2009
    Jag har inte dragit en endaste slutsats angående dig och ditt liv. Jag tyckte bara det vara rätt komiskt att du blev fly förbannad över att du blev ifrågasatt när du själv sitter och spyr galla över överviktiga människor helt enkelt! Lite dubbelmoraliskt, även om jag förstår ditt resonemang över att ditt påhopp sker på en hel folkgrupp, medan du känner dig utsatt som enskild individ.


    Se där, återigen en fördom. Hur vet du att jag blev fly förbannad? Jag tycker du är rätt komisk du också, nästan så jag vågar mig på en :p

    Dessutom tycker jag inte riktig att jag "spyr galla" över personer med övervikt. Återigen, jag ifrågasätter existensiellt bara hur människor kan tillåta sig att gå upp så mycket i vikt.
    Men nu är inte det här en "Varför blir människor överviktiga"-tråd, så jag tycker vi lämnar ämnet.


    Ok, ok..du kanske inte blev fly förbannad, men du lät..hm..kränkt(?).
    Det här är ju ett platt medium och tolkningar av det som skrivs kan bli sabla fel. Ber om ursäkt om jag varit dum mot dig.
    Komisk..? Jag? Oj! Tack! Det är ju sånt vi tjockisar strävar efter!:p(H)

    Men visst måste jag ge dig rätt i en sak. Åtminstone jag har tillåtit mig själv att bli en sådandär avskyvärd tjockis. Det finns alltid en förklaring bakom, Lingonsmarr*upplyser snällt* Kanske du skulle ta reda på den innan du ifrågasätter andra(såsom vi inte får göra med dig).
    Och du..jag är en av de där hemska och faaaarliga lchf:arna!:p Men inte tusan sätter jag i mig flera kilo kött varje dag för det!*sådetså:ar*

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.