Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Libanesiskt tunnbröd

  • evaldo 9 november 2007

    Jag letar efter recept på LIbanesiskt tunnbröd.
    Är den någon vänlig skäl som kan hjälpa mig?
    MVH Evaldo:'(

  • Aspholme 9 november 2007

    1dl vatten
    25 g bak jäst
    1 1/2 tsk bordssalt
    1 msk olja
    150 g Durummjöl
    225 g vetemjöl


    Tillagning:
    Lös upp jästen i vatten och rör i salt, olja och mjöl. Degen ska vara mycket smidig. Ta mjöl på händerna, forma degen till en kula och låt den jäsa på ett varmt ställe och övertäckt i 35-40 min.

    Forma 10-12 kulor av degen och kavla dem platta. Låt bröden jäsa övertäcka i ca. 30 min.

    Baka bröden bruna och spröda på båda sidor i en varm, torr panna. Bröden ska vara genombakade, det undersöks lättast genom att bryta ett bröd på mitten.

  • Jinan 9 november 2007

    Hej!
    Jag har ett recept från my Libanesisk kokbok .
    Jag har aldig provat den men jag tror att den är bra .


    3-4 dl vatten
    ½ msk socker
    ½ msk jäst
    1 msk salt
    500 g vetemjöl

    Blanda ingredienserna tillsammans, arbeta ihop degen. använd handflatan och pressa degen med rörelser brot från dig tills den är slät.
    täck degen och låt den vila i 30 min.
    Dela degen i små kulor och låt vila 20 min.
    Kavla kulorna platta i 2 cm tjockoch låt dem vila igem i 20 min.
    grädda i ugnen 5 min i 250 °C.

    Obs! Sockret ger brödet det gulbruna färg under gräddning .
    För att nå det äkta Libanesisk bröd. degen måste vila lång tid som det står i receptet.
    Under gräddning skall alla bröden blåsa upp sig.
    När brödet är färdig låt den kallnar en stund sedan förvaras i plast påse.

  • evaldo 9 november 2007

    Skrivet av Aspholme den 9 nov 2007

    1dl vatten
    25 g bak jäst
    1 1/2 tsk bordssalt
    1 msk olja
    150 g Durummjöl
    225 g vetemjöl


    Tillagning:
    Lös upp jästen i vatten och rör i salt, olja och mjöl. Degen ska vara mycket smidig. Ta mjöl på händerna, forma degen till en kula och låt den jäsa på ett varmt ställe och övertäckt i 35-40 min.

    Forma 10-12 kulor av degen och kavla dem platta. Låt bröden jäsa övertäcka i ca. 30 min.

    Baka bröden bruna och spröda på båda sidor i en varm, torr panna. Bröden ska vara genombakade, det undersöks lättast genom att bryta ett bröd på mitten.
    Tack för receptet MVH evaldo

  • evaldo 9 november 2007

    Skrivet av Jinan den 9 nov 2007

    Hej!
    Jag har ett recept från my Libanesisk kokbok .
    Jag har aldig provat den men jag tror att den är bra .


    3-4 dl vatten
    ½ msk socker
    ½ msk jäst
    1 msk salt
    500 g vetemjöl

    Blanda ingredienserna tillsammans, arbeta ihop degen. använd handflatan och pressa degen med rörelser brot från dig tills den är slät.
    täck degen och låt den vila i 30 min.
    Tack för receptet MVH evaldo
    Dela degen i små kulor och låt vila 20 min.
    Kavla kulorna platta i 2 cm tjockoch låt dem vila igem i 20 min.
    grädda i ugnen 5 min i 250 °C.

    Obs! Sockret ger brödet det gulbruna färg under gräddning .
    För att nå det äkta Libanesisk bröd. degen måste vila lång tid som det står i receptet.
    Under gräddning skall alla bröden blåsa upp sig.
    När brödet är färdig låt den kallnar en stund sedan förvaras i plast påse.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.