Jag letar efter recept på LIbanesiskt tunnbröd.
Är den någon vänlig skäl som kan hjälpa mig?
MVH Evaldo:'(
Aspholme9 november 2007
1dl vatten
25 g bak jäst
1 1/2 tsk bordssalt
1 msk olja
150 g Durummjöl
225 g vetemjöl
Tillagning:
Lös upp jästen i vatten och rör i salt, olja och mjöl. Degen ska vara mycket smidig. Ta mjöl på händerna, forma degen till en kula och låt den jäsa på ett varmt ställe och övertäckt i 35-40 min.
Forma 10-12 kulor av degen och kavla dem platta. Låt bröden jäsa övertäcka i ca. 30 min.
Baka bröden bruna och spröda på båda sidor i en varm, torr panna. Bröden ska vara genombakade, det undersöks lättast genom att bryta ett bröd på mitten.
Jinan9 november 2007
Hej!
Jag har ett recept från my Libanesisk kokbok .
Jag har aldig provat den men jag tror att den är bra .
3-4 dl vatten
½ msk socker
½ msk jäst
1 msk salt
500 g vetemjöl
Blanda ingredienserna tillsammans, arbeta ihop degen. använd handflatan och pressa degen med rörelser brot från dig tills den är slät.
täck degen och låt den vila i 30 min.
Dela degen i små kulor och låt vila 20 min.
Kavla kulorna platta i 2 cm tjockoch låt dem vila igem i 20 min.
grädda i ugnen 5 min i 250 °C.
Obs! Sockret ger brödet det gulbruna färg under gräddning .
För att nå det äkta Libanesisk bröd. degen måste vila lång tid som det står i receptet.
Under gräddning skall alla bröden blåsa upp sig.
När brödet är färdig låt den kallnar en stund sedan förvaras i plast påse.
evaldo9 november 2007
Skrivet av Aspholme den 9 nov 2007
1dl vatten
25 g bak jäst
1 1/2 tsk bordssalt
1 msk olja
150 g Durummjöl
225 g vetemjöl
Tillagning:
Lös upp jästen i vatten och rör i salt, olja och mjöl. Degen ska vara mycket smidig. Ta mjöl på händerna, forma degen till en kula och låt den jäsa på ett varmt ställe och övertäckt i 35-40 min.
Forma 10-12 kulor av degen och kavla dem platta. Låt bröden jäsa övertäcka i ca. 30 min.
Baka bröden bruna och spröda på båda sidor i en varm, torr panna. Bröden ska vara genombakade, det undersöks lättast genom att bryta ett bröd på mitten.
Tack för receptet MVH evaldo
evaldo9 november 2007
Skrivet av Jinan den 9 nov 2007
Hej!
Jag har ett recept från my Libanesisk kokbok .
Jag har aldig provat den men jag tror att den är bra .
3-4 dl vatten
½ msk socker
½ msk jäst
1 msk salt
500 g vetemjöl
Blanda ingredienserna tillsammans, arbeta ihop degen. använd handflatan och pressa degen med rörelser brot från dig tills den är slät.
täck degen och låt den vila i 30 min.
Tack för receptet MVH evaldo
Dela degen i små kulor och låt vila 20 min.
Kavla kulorna platta i 2 cm tjockoch låt dem vila igem i 20 min.
grädda i ugnen 5 min i 250 °C.
Obs! Sockret ger brödet det gulbruna färg under gräddning .
För att nå det äkta Libanesisk bröd. degen måste vila lång tid som det står i receptet.
Under gräddning skall alla bröden blåsa upp sig.
När brödet är färdig låt den kallnar en stund sedan förvaras i plast påse.
Jag letar efter recept på LIbanesiskt tunnbröd.
Är den någon vänlig skäl som kan hjälpa mig?
MVH Evaldo:'(
1dl vatten
25 g bak jäst
1 1/2 tsk bordssalt
1 msk olja
150 g Durummjöl
225 g vetemjöl
Tillagning:
Lös upp jästen i vatten och rör i salt, olja och mjöl. Degen ska vara mycket smidig. Ta mjöl på händerna, forma degen till en kula och låt den jäsa på ett varmt ställe och övertäckt i 35-40 min.
Forma 10-12 kulor av degen och kavla dem platta. Låt bröden jäsa övertäcka i ca. 30 min.
Baka bröden bruna och spröda på båda sidor i en varm, torr panna. Bröden ska vara genombakade, det undersöks lättast genom att bryta ett bröd på mitten.
Hej!
Jag har ett recept från my Libanesisk kokbok .
Jag har aldig provat den men jag tror att den är bra .
3-4 dl vatten
½ msk socker
½ msk jäst
1 msk salt
500 g vetemjöl
Blanda ingredienserna tillsammans, arbeta ihop degen. använd handflatan och pressa degen med rörelser brot från dig tills den är slät.
täck degen och låt den vila i 30 min.
Dela degen i små kulor och låt vila 20 min.
Kavla kulorna platta i 2 cm tjockoch låt dem vila igem i 20 min.
grädda i ugnen 5 min i 250 °C.
Obs! Sockret ger brödet det gulbruna färg under gräddning .
För att nå det äkta Libanesisk bröd. degen måste vila lång tid som det står i receptet.
Under gräddning skall alla bröden blåsa upp sig.
När brödet är färdig låt den kallnar en stund sedan förvaras i plast påse.
1dl vatten
25 g bak jäst
1 1/2 tsk bordssalt
1 msk olja
150 g Durummjöl
225 g vetemjöl
Tillagning:
Lös upp jästen i vatten och rör i salt, olja och mjöl. Degen ska vara mycket smidig. Ta mjöl på händerna, forma degen till en kula och låt den jäsa på ett varmt ställe och övertäckt i 35-40 min.
Forma 10-12 kulor av degen och kavla dem platta. Låt bröden jäsa övertäcka i ca. 30 min.
Baka bröden bruna och spröda på båda sidor i en varm, torr panna. Bröden ska vara genombakade, det undersöks lättast genom att bryta ett bröd på mitten.
Tack för receptet MVH evaldo
Hej!
Jag har ett recept från my Libanesisk kokbok .
Jag har aldig provat den men jag tror att den är bra .
3-4 dl vatten
½ msk socker
½ msk jäst
1 msk salt
500 g vetemjöl
Blanda ingredienserna tillsammans, arbeta ihop degen. använd handflatan och pressa degen med rörelser brot från dig tills den är slät.
täck degen och låt den vila i 30 min.
Tack för receptet MVH evaldo
Dela degen i små kulor och låt vila 20 min.
Kavla kulorna platta i 2 cm tjockoch låt dem vila igem i 20 min.
grädda i ugnen 5 min i 250 °C.
Obs! Sockret ger brödet det gulbruna färg under gräddning .
För att nå det äkta Libanesisk bröd. degen måste vila lång tid som det står i receptet.
Under gräddning skall alla bröden blåsa upp sig.
När brödet är färdig låt den kallnar en stund sedan förvaras i plast påse.