vi har i dag ätit paltbröd rimmat fläsk vit sås och lingon
vilken höjdare...(Y)
äter de nog en gång i månaden
27 november 2007
Skrivet av Måd den 27 nov 2007
vi har i dag ätit paltbröd rimmat fläsk vit sås och lingon
vilken höjdare...(Y)
äter de nog en gång i månaden
Var det tjocka paltbröd??
Bor du i närheten av Boden/Luleå??:)
Var har du i så fall hittat dom?
Får inte tag på dessa någonstans,bara blodtunnbröd:(
Ps Har du inte löksås till?:o
28 november 2007
Skrivet av helenpson den 27 nov 2007
Skrivet av Måd den 27 nov 2007
vi har i dag ätit paltbröd rimmat fläsk vit sås och lingon
vilken höjdare...(Y)
äter de nog en gång i månaden
Var det tjocka paltbröd??
Bor du i närheten av Boden/Luleå??:)
Var har du i så fall hittat dom?
Får inte tag på dessa någonstans,bara blodtunnbröd:(
Ps Har du inte löksås till?:o
ja de var tjocka paltbröd
jag bor i västerås men om du sänder din adress till mej så kan jag sände ett bröd till dej på posten
vi äter stekt fläsk och vit så sås till [email protected]
kram
Lena28 november 2007
Men ska väll inte var löksås till paltbröd???(Jag har inte det iallafall har aldrig hört talas om det heller):o
Aspholme28 november 2007
Paltbröd känner jag inte till, trots bara 5 mil till Pite! :)
Däremot så passar er beskrivning in på en rätt som jag gillar och det är Blodpalt med stekt fläsk.
Vitsås använder jag till kokt/stekt torsk, till stekt korv som tärnas och blandas i vitsås (GOTT). Till kokt fläskkorv, till kokta morötter mm.
Aspholme28 november 2007
Däremot, så har vi en Tornedalskrätt som kallas för Kiiseeli. Där man kokar äldre mjukbröd i mjölk och som sedan ätes med stekt Fläsk.
Tillberga28 november 2007
(L) kollade in påsen
Skogahoms bröd är de som "bakar" palt brödet
och på påsen står att man serverar med stekt fläsk och vit sås....
och så vill jag som sagt ha lingon till oxå
Ja,är det tjockt så är det sånt jag vill ha.
Och prova med vitsås med stekt gul lök i det ÄR jätte gott!
Jag lovar:D
pehrzonflickan30 november 2007
Det är såsen som gör det precis som på lutfisk!
30 november 2007
:) Roligt att se att så många gillar denna rätt. Jag trodde inte att så många fanns som var fan av paltbröd med fläsk och vitsås.!
Jag köper och äter ibland, ensam, mannen tycker inte om det och barnen ville inte ens pröva när de bodde hemma.
Lök har jag inte haft i såsen, får pröva nästa gång men messmör vill jag inte ens testa!
Tillberga30 november 2007
vi äter TUNT paltbröd som macka
med västerbottens ost blir de en höjdare
men vist messmör är inte häller dummt
/Måd
30 november 2007
Tack vare vår vän Tillberga ska jag få äta paltbröd nu i helgen.Vilken tur jag blev medlem i matkklubben(Y)
Blev himlandes glad när jag hämtade posten idag!
Och jag ska helt klart ha lök i min sås.
angeleye8230 november 2007
på mitt jobb( jobbar på restuarang på ett service hus) så serverar dem de ofta..men ja har aldrig vågat testa..ser så skabbigt ut..
1 december 2007
Skrivet av angeleye82 den 1 dec 2007
på mitt jobb( jobbar på restuarang på ett service hus) så serverar dem de ofta..men ja har aldrig vågat testa..ser så skabbigt ut..
När vi fick paltbröd på skolan,då var dom KOKT,då ser dom skabbiga ut. Prova istället göra som min mor och far:
--Skär brödet i 1½ cm tjocka skivor, stek några skivor fläsk i stekpanna, stek sedan på bröd i stekpannan en liten stund på bägge sidor,så brödet får suga åt sig lite fläskflott Varva så till allt fläsk och bröd är klart.
Lägg brödet i en kastull, med lite vatten (helst ångkastrull)
Ånga brödet en stund, det ska vara lite "stuns" i det, inte grått och blött.
Koka vitsås med stekt gul lök. Smaklig måltid!
Tillberga1 december 2007
Skrivet av angeleye82 den 1 dec 2007
på mitt jobb( jobbar på restuarang på ett service hus) så serverar dem de ofta..men ja har aldrig vågat testa..ser så skabbigt ut..
prova
tänk om du tycker de är JÄTTEGOTT
du kan ju missa nått (H)
Måd
inti1 december 2007
Hittade paltbröd på Coop Forum i Trollhättan idag. Så nu blir det paltbröd, vitsås och fläsk. Längtar redan!
:)
1 december 2007
Min salige far brukade säga - Det är så vackert, så man kan bli religiös-
Jag säger nu - Det var så gott,så man kan bli religiös-
Har just avslutat vår PALTBRÖDS middag,halva familjen tyckte det var riktigt gott.
Jag har inte ätit det på 9 år tror jag. Voj,voj.nu blir det nog soffläge en stund.
2 december 2007
Skrivet av Luna den 30 okt 2007
Recept!
Recept
För 6 kakor
5 dl blod (säljs djupfryst)
2½ dl vatten
2 msk margarin eller smör
2 msk sirap
50 g jäst
2 tsk salt
1,2 l (ca 600 g) rågmjöl
ca 8 dl (ca 500 g) vetemjöl
eller lantvetemjöl.
Ett litet recept på paltbröd. Har ej provat det själv. Kanske att du får baka om du vill ha det. Tror annars att jag sett det i en ICA butik i stockholm/Kista.
Hej!
Har du resten av receptet också,alltså tillvägagångssätt och ugnsvärme och tid
tobakajoa2 december 2007
Prova ochså med rårörda lingon,hur gått som helst!!
vi har i dag ätit paltbröd rimmat fläsk vit sås och lingon
vilken höjdare...(Y)
äter de nog en gång i månaden
vi har i dag ätit paltbröd rimmat fläsk vit sås och lingon
vilken höjdare...(Y)
äter de nog en gång i månaden
Var det tjocka paltbröd??
Bor du i närheten av Boden/Luleå??:)
Var har du i så fall hittat dom?
Får inte tag på dessa någonstans,bara blodtunnbröd:(
Ps Har du inte löksås till?:o
vi har i dag ätit paltbröd rimmat fläsk vit sås och lingon
vilken höjdare...(Y)
äter de nog en gång i månaden
Var det tjocka paltbröd??
Bor du i närheten av Boden/Luleå??:)
Var har du i så fall hittat dom?
Får inte tag på dessa någonstans,bara blodtunnbröd:(
Ps Har du inte löksås till?:o
ja de var tjocka paltbröd
jag bor i västerås men om du sänder din adress till mej så kan jag sände ett bröd till dej på posten
vi äter stekt fläsk och vit så sås till
[email protected]
kram
Men ska väll inte var löksås till paltbröd???(Jag har inte det iallafall har aldrig hört talas om det heller):o
Paltbröd känner jag inte till, trots bara 5 mil till Pite! :)
Däremot så passar er beskrivning in på en rätt som jag gillar och det är Blodpalt med stekt fläsk.
Vitsås använder jag till kokt/stekt torsk, till stekt korv som tärnas och blandas i vitsås (GOTT). Till kokt fläskkorv, till kokta morötter mm.
Däremot, så har vi en Tornedalskrätt som kallas för Kiiseeli. Där man kokar äldre mjukbröd i mjölk och som sedan ätes med stekt Fläsk.
(L) kollade in påsen
Skogahoms bröd är de som "bakar" palt brödet
och på påsen står att man serverar med stekt fläsk och vit sås....
och så vill jag som sagt ha lingon till oxå
http://www.skogaholms.se/skogaholm/mainweb.nsf/page.items.www/5B608A5214A30A2EC12572FE0038F755?open
här finns en bild på paltbrödet
http://www.skogaholms.se/skogaholm/mainweb.nsf/page.items.www/5B608A5214A30A2EC12572FE0038F755?open
här finns en bild på paltbrödet
Ja,är det tjockt så är det sånt jag vill ha.
Och prova med vitsås med stekt gul lök i det ÄR jätte gott!
Jag lovar:D
Det är såsen som gör det precis som på lutfisk!
:) Roligt att se att så många gillar denna rätt. Jag trodde inte att så många fanns som var fan av paltbröd med fläsk och vitsås.!
Jag köper och äter ibland, ensam, mannen tycker inte om det och barnen ville inte ens pröva när de bodde hemma.
Lök har jag inte haft i såsen, får pröva nästa gång men messmör vill jag inte ens testa!
vi äter TUNT paltbröd som macka
med västerbottens ost blir de en höjdare
men vist messmör är inte häller dummt
/Måd
Tack vare vår vän Tillberga ska jag få äta paltbröd nu i helgen.Vilken tur jag blev medlem i matkklubben(Y)
Blev himlandes glad när jag hämtade posten idag!
Och jag ska helt klart ha lök i min sås.
på mitt jobb( jobbar på restuarang på ett service hus) så serverar dem de ofta..men ja har aldrig vågat testa..ser så skabbigt ut..
på mitt jobb( jobbar på restuarang på ett service hus) så serverar dem de ofta..men ja har aldrig vågat testa..ser så skabbigt ut..
När vi fick paltbröd på skolan,då var dom KOKT,då ser dom skabbiga ut. Prova istället göra som min mor och far:
--Skär brödet i 1½ cm tjocka skivor, stek några skivor fläsk i stekpanna, stek sedan på bröd i stekpannan en liten stund på bägge sidor,så brödet får suga åt sig lite fläskflott Varva så till allt fläsk och bröd är klart.
Lägg brödet i en kastull, med lite vatten (helst ångkastrull)
Ånga brödet en stund, det ska vara lite "stuns" i det, inte grått och blött.
Koka vitsås med stekt gul lök. Smaklig måltid!
på mitt jobb( jobbar på restuarang på ett service hus) så serverar dem de ofta..men ja har aldrig vågat testa..ser så skabbigt ut..
prova
tänk om du tycker de är JÄTTEGOTT
du kan ju missa nått (H)
Måd
Hittade paltbröd på Coop Forum i Trollhättan idag. Så nu blir det paltbröd, vitsås och fläsk. Längtar redan!
:)
Min salige far brukade säga - Det är så vackert, så man kan bli religiös-
Jag säger nu - Det var så gott,så man kan bli religiös-
Har just avslutat vår PALTBRÖDS middag,halva familjen tyckte det var riktigt gott.
Jag har inte ätit det på 9 år tror jag. Voj,voj.nu blir det nog soffläge en stund.
Recept!
Recept
För 6 kakor
5 dl blod (säljs djupfryst)
2½ dl vatten
2 msk margarin eller smör
2 msk sirap
50 g jäst
2 tsk salt
1,2 l (ca 600 g) rågmjöl
ca 8 dl (ca 500 g) vetemjöl
eller lantvetemjöl.
Ett litet recept på paltbröd. Har ej provat det själv. Kanske att du får baka om du vill ha det. Tror annars att jag sett det i en ICA butik i stockholm/Kista.
Hej!
Har du resten av receptet också,alltså tillvägagångssätt och ugnsvärme och tid
Prova ochså med rårörda lingon,hur gått som helst!!