Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paltbröd med fläsk

  • 27 november 2007

    vi har i dag ätit paltbröd rimmat fläsk vit sås och lingon
    vilken höjdare...(Y)

    äter de nog en gång i månaden

  • 27 november 2007

    Skrivet av Måd den 27 nov 2007

    vi har i dag ätit paltbröd rimmat fläsk vit sås och lingon
    vilken höjdare...(Y)

    äter de nog en gång i månaden


    Var det tjocka paltbröd??
    Bor du i närheten av Boden/Luleå??:)
    Var har du i så fall hittat dom?
    Får inte tag på dessa någonstans,bara blodtunnbröd:(
    Ps Har du inte löksås till?:o

  • 28 november 2007

    Skrivet av helenpson den 27 nov 2007

    Skrivet av Måd den 27 nov 2007

    vi har i dag ätit paltbröd rimmat fläsk vit sås och lingon
    vilken höjdare...(Y)

    äter de nog en gång i månaden


    Var det tjocka paltbröd??
    Bor du i närheten av Boden/Luleå??:)
    Var har du i så fall hittat dom?
    Får inte tag på dessa någonstans,bara blodtunnbröd:(
    Ps Har du inte löksås till?:o


    ja de var tjocka paltbröd
    jag bor i västerås men om du sänder din adress till mej så kan jag sände ett bröd till dej på posten
    vi äter stekt fläsk och vit så sås till
    [email protected]
    kram

  • Lena 28 november 2007

    Men ska väll inte var löksås till paltbröd???(Jag har inte det iallafall har aldrig hört talas om det heller):o

  • Aspholme 28 november 2007

    Paltbröd känner jag inte till, trots bara 5 mil till Pite! :)

    Däremot så passar er beskrivning in på en rätt som jag gillar och det är Blodpalt med stekt fläsk.

    Vitsås använder jag till kokt/stekt torsk, till stekt korv som tärnas och blandas i vitsås (GOTT). Till kokt fläskkorv, till kokta morötter mm.

  • Aspholme 28 november 2007

    Däremot, så har vi en Tornedalskrätt som kallas för Kiiseeli. Där man kokar äldre mjukbröd i mjölk och som sedan ätes med stekt Fläsk.

  • Tillberga 28 november 2007

    (L) kollade in påsen
    Skogahoms bröd är de som "bakar" palt brödet

    och på påsen står att man serverar med stekt fläsk och vit sås....
    och så vill jag som sagt ha lingon till oxå

  • Tillberga 28 november 2007

    http://www.skogaholms.se/skogaholm/mainweb.nsf/page.items.www/5B608A5214A30A2EC12572FE0038F755?open

    här finns en bild på paltbrödet

  • 28 november 2007

    Skrivet av Tillberga den 28 nov 2007

    http://www.skogaholms.se/skogaholm/mainweb.nsf/page.items.www/5B608A5214A30A2EC12572FE0038F755?open

    här finns en bild på paltbrödet


    Ja,är det tjockt så är det sånt jag vill ha.
    Och prova med vitsås med stekt gul lök i det ÄR jätte gott!
    Jag lovar:D

  • pehrzonflickan 30 november 2007

    Det är såsen som gör det precis som på lutfisk!

  • 30 november 2007

    :) Roligt att se att så många gillar denna rätt. Jag trodde inte att så många fanns som var fan av paltbröd med fläsk och vitsås.!
    Jag köper och äter ibland, ensam, mannen tycker inte om det och barnen ville inte ens pröva när de bodde hemma.
    Lök har jag inte haft i såsen, får pröva nästa gång men messmör vill jag inte ens testa!

  • Tillberga 30 november 2007

    vi äter TUNT paltbröd som macka
    med västerbottens ost blir de en höjdare
    men vist messmör är inte häller dummt
    /Måd

  • 30 november 2007

    Tack vare vår vän Tillberga ska jag få äta paltbröd nu i helgen.Vilken tur jag blev medlem i matkklubben(Y)
    Blev himlandes glad när jag hämtade posten idag!
    Och jag ska helt klart ha lök i min sås.

  • angeleye82 30 november 2007

    på mitt jobb( jobbar på restuarang på ett service hus) så serverar dem de ofta..men ja har aldrig vågat testa..ser så skabbigt ut..

  • 1 december 2007

    Skrivet av angeleye82 den 1 dec 2007

    på mitt jobb( jobbar på restuarang på ett service hus) så serverar dem de ofta..men ja har aldrig vågat testa..ser så skabbigt ut..


    När vi fick paltbröd på skolan,då var dom KOKT,då ser dom skabbiga ut. Prova istället göra som min mor och far:
    --Skär brödet i 1½ cm tjocka skivor, stek några skivor fläsk i stekpanna, stek sedan på bröd i stekpannan en liten stund på bägge sidor,så brödet får suga åt sig lite fläskflott Varva så till allt fläsk och bröd är klart.
    Lägg brödet i en kastull, med lite vatten (helst ångkastrull)
    Ånga brödet en stund, det ska vara lite "stuns" i det, inte grått och blött.
    Koka vitsås med stekt gul lök. Smaklig måltid!

  • Tillberga 1 december 2007

    Skrivet av angeleye82 den 1 dec 2007

    på mitt jobb( jobbar på restuarang på ett service hus) så serverar dem de ofta..men ja har aldrig vågat testa..ser så skabbigt ut..


    prova
    tänk om du tycker de är JÄTTEGOTT
    du kan ju missa nått (H)

    Måd

  • inti 1 december 2007

    Hittade paltbröd på Coop Forum i Trollhättan idag. Så nu blir det paltbröd, vitsås och fläsk. Längtar redan!
    :)

  • 1 december 2007

    Min salige far brukade säga - Det är så vackert, så man kan bli religiös-
    Jag säger nu - Det var så gott,så man kan bli religiös-
    Har just avslutat vår PALTBRÖDS middag,halva familjen tyckte det var riktigt gott.
    Jag har inte ätit det på 9 år tror jag. Voj,voj.nu blir det nog soffläge en stund.

  • 2 december 2007

    Skrivet av Luna den 30 okt 2007

    Recept!

    Recept
    För 6 kakor
    5 dl blod (säljs djupfryst)
    2½ dl vatten
    2 msk margarin eller smör
    2 msk sirap
    50 g jäst
    2 tsk salt
    1,2 l (ca 600 g) rågmjöl
    ca 8 dl (ca 500 g) vetemjöl
    eller lantvetemjöl.


    Ett litet recept på paltbröd. Har ej provat det själv. Kanske att du får baka om du vill ha det. Tror annars att jag sett det i en ICA butik i stockholm/Kista.


    Hej!
    Har du resten av receptet också,alltså tillvägagångssätt och ugnsvärme och tid

  • tobakajoa 2 december 2007

    Prova ochså med rårörda lingon,hur gått som helst!!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.