Här kommer mina absoluta på påskbordet! (Y)
Janssons frestelse, prinskorv, köttbullar, kokta ägg, Monikas goda stekta löksill stekta revbensspjäll m.m. (Y) :p
Vårat påskbord brukar bli en mini variant av julbordet, fast med mer grönsaker och förstås massor av ÄGG!!!!!!!!!!
I år ska vi även ha en italiensk avdelning eftersom vi älskar deras mat och det finns många varianter på plockrätter ,eller antipasti som de kallar det, som kommer att passa på vårt påskbord.
Här är något jag gör varje år, man kan både använda jordgubbssyllt eller sill till den, använder man sill behöver man ju inte sockra den lika mycket,,,,¨
Den är verkligen fantastiskt god o jag önskar att ALLA skall våga pröva göra äggost, för det är faktiskt inte speciellt svårt, jag trodde det o var jätteskraj första gången, men nu går det som en dans...
Det gäller bara att man ändå skall befinna i sig i köket o göra något annat på samma gång, annars är det rätt tröttsamt att springa där o röra hela tiden, men är man ändå i köket så.....
PRÖVA, jag lovar det är JÄTTEGOTT, o har man ingen form kan man ju ta en sil i stället...huvudsaken är att vätskan får en chans att rinna av, man kan säkert hitta många saker i sitt hem som går att använda om man bara funderar lite........
Här kommer ett till recept som ju också är en given påskkandidat....
I övrig blir det väl sill , kokta ägg o kallrökt lax med färskpotatis o någon kall sås o sparris till....
Vi svenskar äter varianter av smörgåsbord 3 ggr om året, jul, påsk & midsommar
Det är sillinläggningar , jansson's, ägghalvor, prinskorvar etc. etc.
Till jul lägger vi till Julskinka och till Påsk en lammstek och till Midsommar mera brännvin.
Jag ääälskar det !!!
Många svenskar äter bara sill vid dessa högtider andra (som jag) äter det för jämnan.
Själv skall jag åka till Frankrike i veckan så min Påskmat blir väl grodlår eller något annat gott, jag saknar redan sillen och Jansson's och ...........
Glad Påsk
Till påsk är ungefär detsamma som till julen. Jansson, omeletter, köttbullar, småkorv, sill och kanske kållåda och morotslåda. Lite flera ägg än till julen blir det nog.(Y):D
Här kommer mina absoluta på påskbordet! (Y)
Janssons frestelse, prinskorv, köttbullar, kokta ägg, Monikas goda stekta löksill stekta revbensspjäll m.m. (Y) :p
Ägg- och potatiskaka med prinskorv, tomat och ruccola
Monikas vitlöks- och senapsgravade strömming
Monikas äggbakelser
Förutom ägg, skinka och inlagd strömming kommer här att finnas bl a
Jan-Boris Möllers senapssill
Jan-Boris Möllers vitlökssill
En god början med äggansjoviskräm
Laxfilé under täcke av fetaost
Vårat påskbord brukar bli en mini variant av julbordet, fast med mer grönsaker och förstås massor av ÄGG!!!!!!!!!!
I år ska vi även ha en italiensk avdelning eftersom vi älskar deras mat och det finns många varianter på plockrätter ,eller antipasti som de kallar det, som kommer att passa på vårt påskbord.
:D Hej är det någon som har recept på påskmat
Här kommer några recept till påskbordet
Laxbakelse med lyxig hummersås
Laxsnittar
Strömmingslåda
Varm sillgratäng
Ägg med färg
Här är något jag gör varje år, man kan både använda jordgubbssyllt eller sill till den, använder man sill behöver man ju inte sockra den lika mycket,,,,¨
Den är verkligen fantastiskt god o jag önskar att ALLA skall våga pröva göra äggost, för det är faktiskt inte speciellt svårt, jag trodde det o var jätteskraj första gången, men nu går det som en dans...
Det gäller bara att man ändå skall befinna i sig i köket o göra något annat på samma gång, annars är det rätt tröttsamt att springa där o röra hela tiden, men är man ändå i köket så.....
PRÖVA, jag lovar det är JÄTTEGOTT, o har man ingen form kan man ju ta en sil i stället...huvudsaken är att vätskan får en chans att rinna av, man kan säkert hitta många saker i sitt hem som går att använda om man bara funderar lite........
Mvh Irene
Lite smalare, men fantastiskt god Äggost
Här kommer ett till recept som ju också är en given påskkandidat....
I övrig blir det väl sill , kokta ägg o kallrökt lax med färskpotatis o någon kall sås o sparris till....
Påsktårta
Vi svenskar äter varianter av smörgåsbord 3 ggr om året, jul, påsk & midsommar
Det är sillinläggningar , jansson's, ägghalvor, prinskorvar etc. etc.
Till jul lägger vi till Julskinka och till Påsk en lammstek och till Midsommar mera brännvin.
Jag ääälskar det !!!
Många svenskar äter bara sill vid dessa högtider andra (som jag) äter det för jämnan.
Själv skall jag åka till Frankrike i veckan så min Påskmat blir väl grodlår eller något annat gott, jag saknar redan sillen och Jansson's och ...........
Glad Påsk
Jag älskar lamm:
Lammstek fylld med fetaost och tomater
...så gott :-)
Påskens lammstek
...det här oxå (Y)
Rosmarindoftande lammkarré
Den här röran på en bit kavring, ja då är det påsk!
http://www.hemmetsjournal.se/Mat/recept/?RecipeID=4135
Till påsk är ungefär detsamma som till julen. Jansson, omeletter, köttbullar, småkorv, sill och kanske kållåda och morotslåda. Lite flera ägg än till julen blir det nog.(Y):D