Jag har provat en hel delrecept på rödvinssås, men tycker inte det är sådär RIKTIGT gott:o
Har du något recept som du lagat o VET att det här är smaskens???
i så fall tar jag tacksamt emot(Y)
Glitterfia13 juli 2008
Denna tycker jag blir riktigt god och smakrik. Gör den ofta och den blir lika bra varje gång. Hoppas den kan falla dig i smaken :D
Såsen som är i detta recept är oslagbart. Gjort på portervin. Jag har testat att göra såsen på portervin som inte det legat kött i och det var lika gott, men fick ett annat utseende. Fläskfilé under roqueforttäcke
Gourmet-Ia1 augusti 2008
Nu är det ett tag sedan du efterlyste en god rödvinssås. Denna såsen är suveränt god och fick en 10:a i betyg av mina senaste middagsgäster. Fick även (Y) av en väninna till mig, som i vanliga fall inte brukar tycka om rödvinssås.
[recept] 39186[/recept]
zudette1 augusti 2008
Jag har inget recept på rödvinsås även om jag gjort den några gånger - jag har då sufat runt lite och hämtat inspiration och gjort den lite "på känn"... Det jag dock lärt mig är att låta såsen med vinet sjuda länge - upp till nästan en timma! Det gör såklart att såsen reduceras en hel del men recept på rödvinsås är ofta beräknade så att det ska göras på det sättet! Socker i såsen kan även göra att den blir godare och mildare i smak - prova dig fram! men som sagt - det främsta tror jag för att få en lyckad rödvinsås är at den får sjuda lääängee!!!!
LYCKA TILL!!
Gourmet-Ia1 augusti 2008
Skrivet av zudette den 1 aug 2008
Jag har inget recept på rödvinsås även om jag gjort den några gånger - jag har då sufat runt lite och hämtat inspiration och gjort den lite "på känn"... Det jag dock lärt mig är att låta såsen med vinet sjuda länge - upp till nästan en timma! Det gör såklart att såsen reduceras en hel del men recept på rödvinsås är ofta beräknade så att det ska göras på det sättet! Socker i såsen kan även göra att den blir godare och mildare i smak - prova dig fram! men som sagt - det främsta tror jag för att få en lyckad rödvinsås är at den får sjuda lääängee!!!!
LYCKA TILL!!
Jag håller fullständigt med om att såsen ska sjuda, det är nog a och o. Ett bra vin är också viktigt. Använd gärna detsamma till såsen som är tänkt till middagen. En timme är nog för länge för mitt recept, då hade det varit torka i botten, fast det beror nog på, hur mycket man har i, innan den reduceras. Som du skriver, bör man nog testa sig fram för att hitta den perfekta smaken i såsen..
Fiona2 augusti 2008
Alla kockar jag känner säger samma sak: Det är vilket vin du använder som är viktigast!
Använd inte matlagningsvin eller någon billig historia du inte kan dricka, utan satsa som någon annan sa på en flaska extra av det du ska dricka till maten, eller ett annat rödvin du tycker riktigt bra om.
Det säkraste sättet för bra mat är bra ingredienser!
Håller med!
Den här såsen är vår favorit bland rödvinssåser. Testa den, du kommer inte bli besviken!
festmaten3 augusti 2008
Tack för alla goda råd och tips!:)
här skall lagas sås.......(Y)
gnutten127 augusti 2008
testa att ha i :
rostade vitlökar
halva lökar som du bränner direkt på spisplattan
lagerblad
balsamvinäger
timjan
schallottenlök
kalvfond eller oxfond
reducera(koka ner) den så att den blir tillräckligt tjock så behöver man inte reda av den
Använd ett kraftigt rödvin med mycket smak, då rödvinssås inte serveras lika stora mängder av som annan sås.
Håller på att skriver ihop ett recept jag lärt mig av en lärare på Grythyttan.
Prima27 augusti 2008
Jag provade att göra en rödvinssås själv för många år sen - höll på att krevera... gud så äcklig den var.... inte alls vad jag väntade mej. Sedan dess har jag undvikit att göra egen rödvinssås och köper den på påse för den vet jag att jag gillar :)
Modifierar den befintliga påssåsen med lite rödvinsvinäger, eller en skvätt rödvin samt salt och grovmalen svartpeppar.
Namnam :)
marwis27 augusti 2008
Lite kul tråd för mig det här. När min mamma fyllde 35 år skulle hon ha stor fest. Hon skulle bjuda på ngn köttgryta med rödvinssås. Denna gryta lagades i omgångar i flera veckors tid. Under de här veckorna luktade hela huset rödvin, och efter det har jag haft svårt för rödvinssås överhuvudtaget. Men här fick jag ju tips på såser som verkar riktigt mumsiga. Jag får nog ta och pröva!(Y)
NicolinaZ28 augusti 2008
Hej, vill ni testa min rödvinsren? Finns bland recepten. Inte en sås direkt, men så gott, så gott..:)
Jag har provat en hel delrecept på rödvinssås, men tycker inte det är sådär RIKTIGT gott:o
Har du något recept som du lagat o VET att det här är smaskens???
i så fall tar jag tacksamt emot(Y)
Denna tycker jag blir riktigt god och smakrik. Gör den ofta och den blir lika bra varje gång. Hoppas den kan falla dig i smaken :D
Enkel Madeirasås
Såsen som är i detta recept är oslagbart. Gjort på portervin. Jag har testat att göra såsen på portervin som inte det legat kött i och det var lika gott, men fick ett annat utseende.
Fläskfilé under roqueforttäcke
Nu är det ett tag sedan du efterlyste en god rödvinssås. Denna såsen är suveränt god och fick en 10:a i betyg av mina senaste middagsgäster. Fick även (Y) av en väninna till mig, som i vanliga fall inte brukar tycka om rödvinssås.
[recept] 39186[/recept]
Jag har inget recept på rödvinsås även om jag gjort den några gånger - jag har då sufat runt lite och hämtat inspiration och gjort den lite "på känn"... Det jag dock lärt mig är att låta såsen med vinet sjuda länge - upp till nästan en timma! Det gör såklart att såsen reduceras en hel del men recept på rödvinsås är ofta beräknade så att det ska göras på det sättet! Socker i såsen kan även göra att den blir godare och mildare i smak - prova dig fram! men som sagt - det främsta tror jag för att få en lyckad rödvinsås är at den får sjuda lääängee!!!!
LYCKA TILL!!
Jag har inget recept på rödvinsås även om jag gjort den några gånger - jag har då sufat runt lite och hämtat inspiration och gjort den lite "på känn"... Det jag dock lärt mig är att låta såsen med vinet sjuda länge - upp till nästan en timma! Det gör såklart att såsen reduceras en hel del men recept på rödvinsås är ofta beräknade så att det ska göras på det sättet! Socker i såsen kan även göra att den blir godare och mildare i smak - prova dig fram! men som sagt - det främsta tror jag för att få en lyckad rödvinsås är at den får sjuda lääängee!!!!
LYCKA TILL!!
Jag håller fullständigt med om att såsen ska sjuda, det är nog a och o. Ett bra vin är också viktigt. Använd gärna detsamma till såsen som är tänkt till middagen. En timme är nog för länge för mitt recept, då hade det varit torka i botten, fast det beror nog på, hur mycket man har i, innan den reduceras. Som du skriver, bör man nog testa sig fram för att hitta den perfekta smaken i såsen..
Alla kockar jag känner säger samma sak: Det är vilket vin du använder som är viktigast!
Använd inte matlagningsvin eller någon billig historia du inte kan dricka, utan satsa som någon annan sa på en flaska extra av det du ska dricka till maten, eller ett annat rödvin du tycker riktigt bra om.
Det säkraste sättet för bra mat är bra ingredienser!
Den här är jättegod (Y)
Rödvinssås med sting
Den här rödvinssåsen är bara sååå god!!!
Den tar lite tid att göra men det är den värd (Y)
Lyxig rödvinssås
Den här är jättegod (Y)
Rödvinssås med sting
Håller med!
Den här såsen är vår favorit bland rödvinssåser. Testa den, du kommer inte bli besviken!
Tack för alla goda råd och tips!:)
här skall lagas sås.......(Y)
testa att ha i :
rostade vitlökar
halva lökar som du bränner direkt på spisplattan
lagerblad
balsamvinäger
timjan
schallottenlök
kalvfond eller oxfond
reducera(koka ner) den så att den blir tillräckligt tjock så behöver man inte reda av den
Använd ett kraftigt rödvin med mycket smak, då rödvinssås inte serveras lika stora mängder av som annan sås.
Håller på att skriver ihop ett recept jag lärt mig av en lärare på Grythyttan.
Jag provade att göra en rödvinssås själv för många år sen - höll på att krevera... gud så äcklig den var.... inte alls vad jag väntade mej. Sedan dess har jag undvikit att göra egen rödvinssås och köper den på påse för den vet jag att jag gillar :)
Modifierar den befintliga påssåsen med lite rödvinsvinäger, eller en skvätt rödvin samt salt och grovmalen svartpeppar.
Namnam :)
Lite kul tråd för mig det här. När min mamma fyllde 35 år skulle hon ha stor fest. Hon skulle bjuda på ngn köttgryta med rödvinssås. Denna gryta lagades i omgångar i flera veckors tid. Under de här veckorna luktade hela huset rödvin, och efter det har jag haft svårt för rödvinssås överhuvudtaget. Men här fick jag ju tips på såser som verkar riktigt mumsiga. Jag får nog ta och pröva!(Y)
Hej, vill ni testa min rödvinsren? Finns bland recepten. Inte en sås direkt, men så gott, så gott..:)