:pJag försöker att variera med olika grönsaker, såsom;
olika sortes sallad, gurka, paprika, färska champinjoner, rivna morötter, rödlök,
fetaost, majs, ärtor, äpple, purjolök.
Jag äter sallad varje dag, ibland två gånger om dagen, så det är viktigt
för mig att det blir variation!
Guber5 februari 2008
:)Jag river i morötter,strör i nötter eller solrosfrön.
Bladpersilja ibland.Apelsinbitar.Festligt är det med garanatäppelkärnor::D
MammaModesty5 februari 2008
jag gör nog oftast som du.. sallad tomat gurka... men det är gott att variera med ex ruccola.. en sallad som jag tycker mycket om... jag brukar ta ruccola rödlök tomat avokado och majs.... ibland smular jag i lite feta ost... det är gott att kunna variera sig men inte så lätt... man gör lätt det "gamla vanliga"
Jessika5 februari 2008
För tillfället har jag pippi på babyspenat, skivade små "romantica" tomater, pinjenötter och fetaost.
Annars brukar jag köra min vitkålssallad. Den håller en vecka i kylen så då behöver man inte göra så ofta. Vitkålssallad
MatAnders5 februari 2008
En god och fräsch sallad som man får i Turkiet är gott.
Gurka
Tomat
rödlök
säker mer typ paprika
olivolja
vinäger
mycket finhackad persilja
1/2 pressad citron
sumec (god turkisk sallads krydda)
Turkisk god tzatziki
Gör som vanlig men ha i majonäs och lite finhackad dill.
Blanda ihop allt och njut
Ysi5 februari 2008
gör en "vanlig" sallad, men sätt i päron och fetaost. dem två ihop
är en oslagbar kombination. även rostade solrosfrön är jättegott i,
och nyttigt (Y)
anluk5 februari 2008
Är också lite tråkig, sallad, tomat och gurka. Ibland majs, ibland några bönor i, ibland feta ibland pinjenötter. Men oftast sallad, tomat och gurka.
Åt sallad hos min svägerska för ett tag sedan hon hade sallad, tomat, gurka, majs, bönor, feta och strimlad parmaskinka. Över detta olja och vinägerdressing. Det var supergott!
evaldo5 februari 2008
Jag håller med om att det vill gärna bli lite enehanda med salladerna. Samma hela tiden, nästan.
Det går ju att variera, men varför gör man inte det, kanske lite lathet, vad vet jag.
farmoringer5 februari 2008
Lathet plus att man måsta ha så mycket olika saker hemma även när det gäller sallad som med maten...Och grönsaker håller sig inte lika länge..Mat kan man lägga i frysen..
5 februari 2008
Gjorde precis en sallad igår, som blev så god, som jag ska lägga in nu, med spenat... Lite som Jessikas ovan, fast med vinegrette-sås och gurka istället för pinjenötter. Det kanske kan falla dig i smaken, i min receptpärm åker det iallafall in. Inspirationen var ett recept i en veckotidning.
Penne5 februari 2008
Jag brukar använde de här salladsdressingarna som finns på kryddpåsar. De e meningen att man ska blanda de med creme fraiche eller olja, men jag strör bara på som krydda på salladen o pressar lite citron. Då blir det iaf lite varierad smak.
lennali5 februari 2008
Jag tar kinakål, gurka, röd paprika och röd lök skuren i tunna ringar och gör en dressing på en skvätt rapsolja, lite vitvinsvinäger, svartpeppar, italiensk salladskrydda och socker (smaka mig fram med sockret, dressingen ska vara lite sötsyrlig), salladen får stå och dra sig ett tag innan servering.
LillaJa6 februari 2008
Jag har 6 st helt nya recept inlaggda idag...hoppas att något passar dig i smaken.
:pJag försöker att variera med olika grönsaker, såsom;
olika sortes sallad, gurka, paprika, färska champinjoner, rivna morötter, rödlök,
fetaost, majs, ärtor, äpple, purjolök.
Jag äter sallad varje dag, ibland två gånger om dagen, så det är viktigt
för mig att det blir variation!
:)Jag river i morötter,strör i nötter eller solrosfrön.
Bladpersilja ibland.Apelsinbitar.Festligt är det med garanatäppelkärnor::D
jag gör nog oftast som du.. sallad tomat gurka... men det är gott att variera med ex ruccola.. en sallad som jag tycker mycket om... jag brukar ta ruccola rödlök tomat avokado och majs.... ibland smular jag i lite feta ost... det är gott att kunna variera sig men inte så lätt... man gör lätt det "gamla vanliga"
För tillfället har jag pippi på babyspenat, skivade små "romantica" tomater, pinjenötter och fetaost.
Annars brukar jag köra min vitkålssallad. Den håller en vecka i kylen så då behöver man inte göra så ofta.
Vitkålssallad
En god och fräsch sallad som man får i Turkiet är gott.
Gurka
Tomat
rödlök
säker mer typ paprika
olivolja
vinäger
mycket finhackad persilja
1/2 pressad citron
sumec (god turkisk sallads krydda)
Turkisk god tzatziki
Gör som vanlig men ha i majonäs och lite finhackad dill.
Blanda ihop allt och njut
gör en "vanlig" sallad, men sätt i päron och fetaost. dem två ihop
är en oslagbar kombination. även rostade solrosfrön är jättegott i,
och nyttigt (Y)
Är också lite tråkig, sallad, tomat och gurka. Ibland majs, ibland några bönor i, ibland feta ibland pinjenötter. Men oftast sallad, tomat och gurka.
Åt sallad hos min svägerska för ett tag sedan hon hade sallad, tomat, gurka, majs, bönor, feta och strimlad parmaskinka. Över detta olja och vinägerdressing. Det var supergott!
Jag håller med om att det vill gärna bli lite enehanda med salladerna. Samma hela tiden, nästan.
Det går ju att variera, men varför gör man inte det, kanske lite lathet, vad vet jag.
Lathet plus att man måsta ha så mycket olika saker hemma även när det gäller sallad som med maten...Och grönsaker håller sig inte lika länge..Mat kan man lägga i frysen..
Gjorde precis en sallad igår, som blev så god, som jag ska lägga in nu, med spenat... Lite som Jessikas ovan, fast med vinegrette-sås och gurka istället för pinjenötter. Det kanske kan falla dig i smaken, i min receptpärm åker det iallafall in. Inspirationen var ett recept i en veckotidning.
Jag brukar använde de här salladsdressingarna som finns på kryddpåsar. De e meningen att man ska blanda de med creme fraiche eller olja, men jag strör bara på som krydda på salladen o pressar lite citron. Då blir det iaf lite varierad smak.
Jag tar kinakål, gurka, röd paprika och röd lök skuren i tunna ringar och gör en dressing på en skvätt rapsolja, lite vitvinsvinäger, svartpeppar, italiensk salladskrydda och socker (smaka mig fram med sockret, dressingen ska vara lite sötsyrlig), salladen får stå och dra sig ett tag innan servering.
Jag har 6 st helt nya recept inlaggda idag...hoppas att något passar dig i smaken.