Köpte frysta lammkotletter på willys, stekte dem 2-3 minuter på var sida men de var segare än sju svåra år. Gjorde jag fel eller var det lammet ? {angry-annoyed}
tmt24 november 2015
Frysta lammkotletter (och gris-) rekommenderar jag att marinera över natten.
Oavsett i vilken butik dom är köpta
Rajdon28 november 2015
du kan banka på kotletterna med en hammare så blir dom mörare sen efter du stekt dom 2-3 min pr sida. Krydda sen och massera in kryddorna i kotletterna och lägg dom i en form med lite vatten i och folie över i ugnen ca 30 min i 200 grader eller ta en gjutjärns grytaa med lock med lite vatten i på spisen och låt det puttra i ca 30 min
Känn med gaffeln när kotletterna är lagomt sega ev innan, och du kan marinera dom som ovan sagt och bränna på dom
poffa18 december 2015
En del kött är helt enkelt bara segt skit..
Ursprung och uppfödning av kött ger stor skillnad.
Man får ofta helt enkelt vad man betalar för.
Några enkla knep:
Går köttet att banka mört är det en metod. Kan vara jobbigt/olämpligt om det är kött med ben.
Går köttet att marinera några dagar i balsamicovinäger/vin eller något som har syra i sig är det en metod. Syran bryter ner köttet.
Annars finns alltid det gamla hederliga långkoket i sås med/utan grönsaker.
När det gäller långkok: Extra vätska, låg temperatur. Ställ klockan.
Viktigt vid långkok:
ALLTID LOCK PÅ! I EN GEDIGEN KASTRULL, SOM TÅL HETTA!
Allt för att det inte ska ske en brand i köket om grytan kokar torrt..!
Köpte frysta lammkotletter på willys, stekte dem 2-3 minuter på var sida men de var segare än sju svåra år. Gjorde jag fel eller var det lammet ? {angry-annoyed}
Frysta lammkotletter (och gris-) rekommenderar jag att marinera över natten.
Oavsett i vilken butik dom är köpta
du kan banka på kotletterna med en hammare så blir dom mörare sen efter du stekt dom 2-3 min pr sida. Krydda sen och massera in kryddorna i kotletterna och lägg dom i en form med lite vatten i och folie över i ugnen ca 30 min i 200 grader eller ta en gjutjärns grytaa med lock med lite vatten i på spisen och låt det puttra i ca 30 min
Känn med gaffeln när kotletterna är lagomt sega ev innan, och du kan marinera dom som ovan sagt och bränna på dom
En del kött är helt enkelt bara segt skit..
Ursprung och uppfödning av kött ger stor skillnad.
Man får ofta helt enkelt vad man betalar för.
Några enkla knep:
Går köttet att banka mört är det en metod. Kan vara jobbigt/olämpligt om det är kött med ben.
Går köttet att marinera några dagar i balsamicovinäger/vin eller något som har syra i sig är det en metod. Syran bryter ner köttet.
Annars finns alltid det gamla hederliga långkoket i sås med/utan grönsaker.
När det gäller långkok: Extra vätska, låg temperatur. Ställ klockan.
Viktigt vid långkok:
ALLTID LOCK PÅ! I EN GEDIGEN KASTRULL, SOM TÅL HETTA!
Allt för att det inte ska ske en brand i köket om grytan kokar torrt..!