Hej!
Ett inlägg i debatten kommer här: FUN LIGHT har kommit ut med en saft som heter "green" och som bara är sötad med stevia. Finns i smakerna strawberry/Marula och Rasberry/Pomegrate.
Är mycket sör men man anpassar ju efter tycke och smak med vatten!
Nu kan man ta ett glas saft, även barnen, och veta att kroppen inte påverkas.
Det verkar som Stevia är det "nya" som tillverkarna har tagit till sig. Vi kommer att få se fler produkter med stevia ute i handeln inom en snar framtid. (Y)
Mistys26 april 2012
Marianne bakar med stevia och sukrin ( erythiol) som inte påverkar blodsockret. Hon har mycket gott på sin blogg som jag bakat med mycket bra resultat. Kanske kan du få tips här...även om det var köpt tråden handlar om...jag vet;)
jag tillsätter dock lite mer sötning än vad hon gör i sina recept.
Obs! Även vetemjöl, pasta, ris och potatis omvandlas till glukos i våra kroppar och påverkar blodsockret negativt så det som är bra med Mariannes bakverk är att dom inte höjer blodsockret alls. Det har dom testat!
http://mariannslchf.se/kategorier/bakverk/
vivekakarlsson27 april 2012
.
amoz28 april 2012
Det låter ju toppen vivekakarlsson (Y) ska hålla ögonen öppna! Tack för tipset, inte alltid man känner för att baka själv.
Paulber5 maj 2012
Skrivet av amoz den 21 apr 2012
Varför är det så himla svårt att hitta sockerfria produkter i butikerna? Glutenfrit, mjölkfritt och laktosfritt finns hur mycket som helst. men till alla diabetiker finns i stort sett ingenting.
Tycker det är väldigt märkligt med tanke på hur många som är diabetiker i vårt land.
Josses5 maj 2012
Skrivet av amoz den 25 apr 2012
Skrivet av Kimona den 25 apr 2012
Vill bara flika in med att diabetiker kan äta vanligt socker så länge de tar sitt insulin
Ja men detta är ju en sanning med modifikation, för om man intar för mycket socker och andra blodsockerhöjande livsmedel, måste man kanske öka på insulinintaget och det är ju inte vad man vill precis. Den som klarar sig med tabletter pga av rätt kost och motion vill ju inte behöva ta till sprutor.
Det är allra bäst att ta detta i samband med att man har ätit mat, som tex en efterrätt eller kaffe och en kaka.
Hej!
Ett inlägg i debatten kommer här: FUN LIGHT har kommit ut med en saft som heter "green" och som bara är sötad med stevia. Finns i smakerna strawberry/Marula och Rasberry/Pomegrate.
Är mycket sör men man anpassar ju efter tycke och smak med vatten!
Nu kan man ta ett glas saft, även barnen, och veta att kroppen inte påverkas.
Det verkar som Stevia är det "nya" som tillverkarna har tagit till sig. Vi kommer att få se fler produkter med stevia ute i handeln inom en snar framtid. (Y)
Marianne bakar med stevia och sukrin ( erythiol) som inte påverkar blodsockret. Hon har mycket gott på sin blogg som jag bakat med mycket bra resultat. Kanske kan du få tips här...även om det var köpt tråden handlar om...jag vet;)
jag tillsätter dock lite mer sötning än vad hon gör i sina recept.
Obs! Även vetemjöl, pasta, ris och potatis omvandlas till glukos i våra kroppar och påverkar blodsockret negativt så det som är bra med Mariannes bakverk är att dom inte höjer blodsockret alls. Det har dom testat!
http://mariannslchf.se/kategorier/bakverk/
.
Det låter ju toppen vivekakarlsson (Y) ska hålla ögonen öppna! Tack för tipset, inte alltid man känner för att baka själv.
Varför är det så himla svårt att hitta sockerfria produkter i butikerna? Glutenfrit, mjölkfritt och laktosfritt finns hur mycket som helst. men till alla diabetiker finns i stort sett ingenting.
Tycker det är väldigt märkligt med tanke på hur många som är diabetiker i vårt land.
Vill bara flika in med att diabetiker kan äta vanligt socker så länge de tar sitt insulin
Ja men detta är ju en sanning med modifikation, för om man intar för mycket socker och andra blodsockerhöjande livsmedel, måste man kanske öka på insulinintaget och det är ju inte vad man vill precis. Den som klarar sig med tabletter pga av rätt kost och motion vill ju inte behöva ta till sprutor.